top of page

O NAMA

Projekt „Glas Studenta“ pokrenut je 2019. godine kao internetska platforma za međusobnu edukaciju i razmjenu mišljenja, u okviru studentske udruge Hrvatska akademska zajednica na Ekonomskom fakultetu te je u svome kratkome postojanju zaživio i na ostalim fakultetima u Zagrebu i zaprimio status „sveučilišnog“, a ne isključivo „ekonomskog“ portala. Projekt je dugoročan i osnovan s ciljem omogućavanja kreativnog stvaranja kroz pisanje i slobodnog izražavanja kroz podcast, a oduševljenje i interes studenta za sudjelovanjem može se iskazati činjenicom da je u projekt aktivno uključeno više od 30 studenata čiji se broj neprestano povećava. U novoj stvarnosti, gdje se nastava provodi online i društvene interakcije su ograničene, „Glas Studenta“ idealno je mjesto za sve one koji se žele povezati s drugima, steći iskustvo ili da se njihov glas čuje, a mišljenje uvaži. Projekt je otvoren za sve studente koji su zainteresirani za sudjelovanje kako bi se integrirali mladi s raznim interesima i s raznih područja djelovanja.

Potiče se sloboda izražavanja mišljena pa se tako teme, duljina i stil prilikom pisanja biraju samostalno, a u podcastu „Studentela“ studenti na neformalan i opušten način razmjenjuju gledišta i stavove o raznim temama. Sudjelovanje u projektu idealan je način za poboljšanje vještina pisanja i stjecanja novih znanja, a dinamični timovi i ambiciozno okruženje garantiraju da se sudionici i čitatelji nikada neće zasititi „Glasa Studenta“ jer ih potiče na kritičko razmišljanje i propitkivanje te osigurava cjeloživotnu edukaciju i konstantni napredak. Osim portala i podcasta, u fazi izrade su i studentske novine koje će sadržavati brojne interesantne članke, relevantne vijesti, važne informacije kao i drugi, studentima blizak, sadržaj. Ostvarene su brojne suradnje koje omogućuju brzo širenje projekta, a posebno se potiče suradnja s obrazovnim institucijama kako bi „Glas Studenta“ postao ključan izvor znanja i vještina uz fakultetsko obrazovanje.

Hrvatska akademska zajednica Ekonomskog fakulteta iznimno je ponosna na ovaj projekt i njegov smjer razvijanja i ovim putem poziva studente na sudjelovanje kako bi se čuo i njihov glas.

bottom of page