top of page

72 sata bez kompromisa 2021.

Beskompromisnost, nesebičnost i otvorenost prema drugima odlike su projekta pod nazivom „72 sata bez kompromisa“ koji je pod organizacijom SKAC-a. Riječ je o volonterskom projektu koji okuplja srednjoškolce, studente i mladež, a sve s ciljem darivanja svog vremena, vještina i talenata onima kojima je potrebno.


Ovogodišnji projekt odvijao se u 15 gradova i jednoj općini, od kojih je Vukovar ove godine bio novi grad u kojem se projekt počeo održavati. Otvorenje projekta obilježeno je slavljem svete mise u četvrtak 14. listopada u dvorištu Bazilike Presvetog Srca Isusova u Palmotićevoj. Osim organizatora projekta i voditelja akcija, na misi su sudjelovali i ovogodišnji volonteri koji su nakon završetka dobili majice projekta i saznali na kojim će akcijama sudjelovati i što će raditi. Bitno je naglasiti da volonteri nisu do tada znali gdje će volontirati, a u tome se upravo i ogleda ona beskompromisnost u samom nazivu projekta.



Volonterske akcije započele su u petak 15. listopada u jutarnjim satima, a ovisno o poslu koji se obavljao trajale su od 4 do 6 sati sve do navečer. Bilo je raznih ekoloških, socijalnih i radnih akcija poput uređivanja školskog dvorišta, druženja s ljudima s posebnim potrebama, čišćenja kuće, knjižnice i potoka. Osim tih, bilo je još mnogo drugih akcija koje su se nastavile tijekom subote. Neke su bile lakše, neke teže, no uz malo truda, surađivanja i beskompromisnosti sve su akcije privedene kraju i, nadajmo se, završene sretno. Projekt je završio u nedjelju misom zatvaranja, također u Palmotićevoj, nakon čega je uslijedilo druženje svih sudionika ovogodišnjeg projekta u dvorištu „Palme“ uz hranu, piće, podjelu zahvalnica i zajedničko fotografiranje.


bottom of page