top of page

Bridgewater – podcast za sve ljubitelje horora i natprirodnog

Od 6. kolovoza svijet ljubitelja natprirodnog postao je bogatiji za jedan izniman podcast koji prati priču smještenu na području poznatog Bridgewater trokuta na jugoistoku Massachusettsa.

Ova audio drama bavi se legendama lokalnog folklora u malom Freetownu i njegovoj poznatoj šumi te je savršeni spoj trilera, horora i zabave.


Trokut Bridgewater je poznat otkako ga je kriptozoolog Loren Coleman postavio na kartu prije otprilike 40 godina, opisavši ga u svojoj knjizi “Mysterious America” kao područje gdje se događaju nepoznate stvari, slično Bermudskom trokutu. Ovaj trokut, iako puno manji od Bermude, prepun je dojava ljudi da su vidjeli ogromne ptice, sotonističke kultove, vatre koje su se stvorile same od sebe, duhove, vukodlake i vanzemaljce.Podcast Bridgewater se bavi upravo tim dojavama, stavljajući u centar priče profesora mitova i folklora Jeremyja Bradshawa, čiji je otac nestao u šumi Freetowna koji se nalazi upravo unutar Bridgewater trokuta. Njegov otac, policajac, nestao je 1980. godine kada je Jeremy još bio dijete, no sada su pronašli značku njegova oca u šumi te je Jeremy uvučen u istragu koja se ne čini kao sve druge. Jeremy je i sam skeptičan oko cijele priče da Bridgewater krije jezive tajne i stvorenja, no istraga ga navodi da počne sumnjati u sve što je do sada znao i vjerovao. Kroz cijelu priču, cijelo vrijeme se dovodi u pitanje istinitost događaja te se likovi kao i slušatelji dijele na skeptike i one koji čvrsto vjeruju da nema ničega uobičajenoga i prirodnog u njihovom gradu, šumi te i samom Bridgewater trokutu.


Zvijezde ove horor drame su već poznati glumci i glumice ovog žanra i samim time potvrđuju da će ono što ćete čuti biti vrhunska priča za sve njihove fanove. U glavnoj ulozi profesora Jeremyja Bradshawa je Misha Collins, najpoznatiji po svojoj izvrsnoj i vrlo hvaljenoj ulozi anđela Castiela u američkoj seriji Supernatural, a njegovog oca igra također vrlo poznati Nathan Fillion kojega smo mogli vidjeti u serijama Firefly i Castle. Također, s njima igraju još i Mellisa Ponzio (Teen Wolf), Wil Wheaton (Star Trek: The Next Generation) i Karan Soni (Miracle Workers).
Zvijezde podcasta ističu kako je puno posla i truda utrošeno u ovaj podcast kako bi se slušateljima uspjela prenijeti ta napetost i neizvjesnost horora, budući da je dostupan samo zvuk. Poseban naglasak se stavio na detalje, kao što su šumovi i specijalni zvučni efekti te i sam 3D audio kako bi se slušatelji mogli u potpunosti udubiti u priču i izgubiti u tajnama i neizvjesnosti koju donose horori i trileri. Upravo taj 3D audio stvara dojam kao da je slušatelj dio okoline u kojoj se nalaze likovi, dio akcije i napetosti te čini cijelo iskustvo puno zanimljivijim, strašnijim pa čak i uznemirujućim.


Ovaj podcast su napisali i stvorili Aaron Mahnke i Lauren Shippen u produkciji iHeartRadio i Grim & Mild Entertainment i može se slušati na većini platforma kao što su Spotify, Apple Podcasts, Audible ili bilo koja druga podcast platforma.


Grim & Mild: https://www.grimandmild.com/bridgewater

Apple Podcasts: https://podcasts.apple.com/us/podcast/bridgewater/id1574751423

Spotify: https://open.spotify.com/show/7aTEmK0Vvwa5L4ZKBsmPyJ

iHeartRadio: https://www.iheart.com/podcast/1119-bridgewater-84530396/

Comments


bottom of page