top of page

Conor McGregor: Povratak staroj slavi ili kraj?

Updated: Dec 31, 2021

Conor McGregor, poznatiji UFC ljubiteljima pod nadimkom “The Notorious”, prvi je Irski borac koji je nastupao u UFC-u i tako otvorio vrata svojim sunarodnjacima. On je borac mješovitih borilačkih vještina, a svoj profesionalni debi imao je 2007. godine u mješovitim borbama protiv Kierana Cambella. Od 2013. je pod ugovorom s UFC-om… Irac ima visinu od 175cm, težak je 70kg i bivši je borac i prvak u perolakoj kategoriji. Vladao je također u lakoj kategoriji što ga čini jednim od rijetkih koji je vladao u obje kategorije.


Ne tako davno, Conor je bio na vrhuncu karijere, a onda je sve krenulo nizbrdo. U jednoj od najvećih borbi u povijesti UFC-a, sukobio se s Khabibom Nurmagomedovom u borbi za titulu lake kategorije. Tu je doživio jedan od težih poraza karijere. Ovo je bio jedan od najintenzivnijih mečeva, od trenutka kad je bio dogovoren ,do posljednjeg trenutka kada je, osim klasičnog vrijeđanja, Connor napao Nurmagomedov tim i zaradio suspenziju od strane UFC-a na godinu dana. Mnogi su tada mislili da će završiti svoju karijeru jer ni on sam više nije smatrao da se ima za što boriti… Njegov tim ga je napustio, a Dana White, ( predsjednik UFC-a), više nije pružao nikakvu podršku Ircu. Međutim, vratio se u top formu te je u svom prvom nastupu svladao u rekordno brzom vremenu Dustina Poirier-a. No, nakon tog meča, uslijedio je revanš i sve je krenulo ponovno nizbrdo. Koliko god je Irac bio u dobroj fizičkoj spremi, neke stvari se ipak ne mogu kontrolirati. Amerikanac je našao njegovu slabu točku te ga je u revanšu pobijedio tako što je Conora udarao u noge. Nakon posljednje borbe, Irca su na nosilima odnijeli iz ringa te je kasnije još bio dugo na štakama, a mnogi su se pitali hoće li se vratiti? Bome 16.12. Conor se pojavio na prvom javnom treningu u nikada boljoj formi i nikada jači te time i teži, a slike možete pronaći na njegovom Instagram profilu. Glavno pitanje koje sada muči Conorove fanove jest to da Charles Oliveira, trenutačni prvak lake kategorije, nakon što je lakoćom svladao Dustina Poirier-a, nudi meč Ircu. Ako Conor pristane na ovaj dvoboj i pobjedi, povratit će se staroj slavi. Hoće li to uspjeti učiniti, samo vrijeme će pokazati…


Ako želiš istu stvar kao Conor, treba biti realističan sa svojim ciljevima i sustavom dolaženja do cilja. Potrebno je strpljenje i naporan rad, pogotovo ako ti dolazak u formu nije dio posla. Napredak će doći, važna je konzistencija, a uspoređivanje sa slavnim ljudima koji imaju vrhunski tim stručnjaka ne pomaže. Ako vas montaže iz filmova kao što su Rocky mogu motivirati – samo daj. Poanta ovoga članka je da nikada ne odustajete i da se u životu bavite onime što volite.

.

.

.

.

bottom of page