top of page

FINANCIJSKA AKADEMIJA

Novu akademsku godinu članovi Hrvatske akademske zajednice Ekonomskog fakulteta otvaraju novim projektom koji će se održati od 13. do 15. listopada. Sa željom unapređenja znanja o investiranju, a i osobnim financijama, Hrvatska akademska zajednica Ekonomskog fakulteta organizira konferenciju pod nazivom "Financijska akademija" koja će se održati od 13. do 15. listopada 2021. godine. Za uspjeh svakog poslovanja od velike je važnosti biti upoznat s financijama. Na ovoj trodnevnoj konferenciji, sudionici će slušati stručnjake koji će im predstaviti zanimljive teme te ih na taj način uvesti u svijet financija i investiranja. Također će sudjelovati u radionici, a na kraju će se održati i panel rasprava u kojoj će studenti imati mogućnost pitati sve što ih zanima.


Cilj ovog projekta je potaknuti proaktivnost studenata te im približiti svijet financija kao nadopunu onome što se podučava na nastavi. Također, predstavnici poduzeća koji će sudjelovati na Akademiji kroz razmjenu znanja sa zainteresiranim studentima, dobit će priliku upoznati nove generacije mladih profesionalaca te saznati sve o njihovim očekivanjima i potrebama na tržištu rada. Ovaj projekt je koristan i za studente Sveučilišta u Zagrebu koji nisu ekonomskog usmjerenja, odnosno ostalih društvenih i prirodnih znanosti jer je upravo u financijskom sektoru prisutna potreba za interdisciplinarnošću.



Tko su predavači?


Ovogodišnju Financijsku akademiju otvorit će Zoran Stanković, član Uprave Atlantic Grupe i potpredsjednik Grupe za financije, nabavu i investicije. Diplomirao je upravo na našem Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a nakon toga je radio u Arthur Andersenu i u Ernst&Youngu kao stariji menadžer za reviziju, zadužen za velike klijente. Prije dolaska u Atlantic Grupu 2007. godine, proveo je tri godine u Plivi na mjestu direktora kontrolinga Grupe zadužene za koordinaciju i nadzor financijskog poslovanja Plivine mreže kompanija u zemlji i inozemstvu.


Drugi dan će biti rezerviran za dva događanja. Prvo će Domagoj Mataić, student EFZG-a, Junior analyst FIME Plus i kolumnist za Lider Media predavati iz studentske perspektive o investiranju u kriptovalute, kako navedeno započeti te o trenutnim događanjima u tom svijetu. Nakon toga, održat će se radionica pod nazivom Škola pametnih financija u organizaciji Erste banke koju će voditi Mirjam Škegro. Kroz ovu interaktivnu radionicu svi će pratitelji (online i oni uživo) moći naučiti kako mudrije upravljati svojim osobnim financijama.


Za treći dan je organizirana panel rasprava o karijernim mogućnostima u sektoru financija. Gosti će biti Vedrana Đurasek (HNB, Direkcija za upravljanje ljudskim resursima), Iva Lopac Butarac (Erste banka, voditeljica Službe organizacijskog razvoja i upravljanja), Kristina Tojčić (GRAWE, Odjel za ljudske potencijale) te Nikolina Cvitanović (Kent banka, direktorica sektora Upravljanja rizicima). Akademija će se održati na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, ali će se prenositi online kako bi svi zainteresirani imali priliku sudjelovati!



Svi se pitate što ćete dobiti sudjelovanjem?


Sudjelovanje na konferenciji je besplatno, a ovisno o epidemiološkoj situaciji i mjerama koje će tada biti aktualne, sudionici će biti obaviješteni o načinu provođenja predavanja. Kao u Rajesh Koothrappalijevom predavanju: Walk With The Stars, zaprimit ćete pregled jednog od segmenta ekonomije te na zanimljiv način naučiti kako upravljati svojim budžetom, tajne uspješnog financiranja i kako postići karijeru na financijskom tržištu. Želimo mladima olakšati raspolaganje financijama te osigurati put ka uspješnom poslovanju. Kako bismo im to omogućili, osigurali smo zabavan i edukativan sadržaj kojeg će predstaviti stručnjaci iz ovog područja. Rezerviraj svoje mjesto kako ne bi propustio sjajnu priliku, vjerujte, ovo se ne propušta! Stoga, ugodno se smjesti, rezerviraj svoje mjesto i ugrabi nepropustivu priliku. Radujemo se tvome dolasku!


Prijave putem obrasca: https://forms.gle/tcVskBmEERgcpGih8

Facebook link za event: https://fb.me/e/4FUU6B8ZE

Detaljan program potražite na: financijska-akademija.com


bottom of page