top of page

Još jedna kronika o studentskoj menzi

O tome gdje je najgora menza ne da se više niti govoriti. Kakva jela se poslužuju i kakvog je hrana okusa, koliko blagajnika/ca radi na špici dana i kakva je kvaliteta proizvoda i usluge, jedne su od mnogih točaka kada se u obzir uzima poboljšanje studentske menze. Nakon nebrojeno mnogo članaka o raznim studentskim menzama Republike Hrvatske, došla je na red i ona u Puli. Naime, Udruga studenata filozofskog fakulteta Pula odlučila se za pokretanje peticije za poboljšanje studentske menze s čime su na umu imali mogućnost svakog studenta da s pravom izrazi vlastiti stav. Studenti koji su ondje već nekoliko godina smatraju kako se hrana u menzi pogoršala, dok neki smatraju da je sasvim u redu (s obzirom na situacije sa studentskim menzama u drugim gradovima). Stoga, kako bi svatko bio zadovoljan ili izrazio svoje nezadovoljstvo načinila se ova peticija.

Ako ne čuju naš glas, ovaj trend sve lošije prehrane će se nastaviti. Mi studenti želimo i zaslužujemo bolje. – kažu studenti koji su potpisali peticiju.

Osim toga, želje i traženja koja su navedena u peticiji su poboljšanje kvalitete i okusa hrane, raznolikost iste (više jela u tjednom meniju), smanjenje reda čekanja; posebno za vrijeme podneva (radi samo jedna blagajna), vratiti mogućnost plaćanja karticom, popis najčešćih alergena (ako u jelu postoje), doručak u studentskoj menzi te meni za vegane. Stoga, ako si iz Pule i slažeš se u vezi neke ili svih točaka ove peticije, izrazi svoje mišljenje i pošalji svoj potpis jer (o, da, napisat ću to) možda baš ti budeš presudnik!

PETICIJA ZA BOLJU STUDENTSKU PREHRANU U PULI (link za potpis: https://www.change.org/studentska-prehrana-Pula)

Izvor fotografije: scpu.hr

bottom of page