top of page

Lijepo je što postojiš!

Na današnji dan 2017. godine napustio nas je Tomislav Ivančić, veliki teolog, filozof i utemeljitelj antropološke medicine čije riječi i danas ostaju u srcima onih koji su ga slušali. Svojom jednostavnošću i nerazmetljivošću privlačio je mnoge ljude kojima je pomagao pronaći smisao, radost i mir. U razgovoru s osobom uvijek je govorio, “Lijepo je što postojiš!”, a njegova istoimena knjiga mnogima je pružila utjehu u teškim trenucima života.

''Nijedna dolina nije tako duboka da ne bi postojao put prema gore."

Kao utemeljitelj hagioterapije, za sobom je ostavio metodu liječenja duhovne dimenzije čovjeka s naglaskom na znanstveno istraživanje mozga, svijesti, pamćenja i gena. Cjelokupna se terapija temelji na znanstvenim činjenicama, stoga je za advekvatno liječenje nužno da hagioasistent, odnosno hagioterapeut, konstantno proučava znanstvenu literaturu iz područja neuroznanosti. Ono što je bitno naglasiti, ne radi se o nekoj vrsti parapsihologije, već je hagioterapija znanstveno utemeljena terapijska metoda kojom se mogu služiti svi ljudi. Iskustva onih koji su se izliječili kroz primjenu ove terapije govore nam da se pomoću nje uspješno pronalazio smisao i temelj života, kako osobe kao neponovljive jedinke sa svim svojim vrlinama i slabostima, tako i društva kao zajednice kojoj svaka osoba pridonosi na sebi svojstven način, a za cjelokupnu dobrobit.

"Kad se mi promijenimo, sve će se drugo mijenjati."

Ovaj će se tjedan, povodom pete obljetnice smrti Tomislava Ivančića, održati razna gostovanja na HKR-u i Laudato TV-u, a u petak 18.2. započet će trodnevni seminar na kojeg se mogu prijaviti svi željni evangelizacije. Detalje o hagioterapiji, njenom utemeljitelju i događajima ovaj tjedan dostupni su na njihovoj web stranici.

bottom of page