top of page

LJETNI ODMOR - VUKOVAR I ILOK

Dolaskom ljeta počelo je vrijeme zasluženih godišnjih odmora. Stoga ćemo teške ekonomske teme ostaviti za jesen i dati ću vam preporuku za malo drugačiji odmor odnosno odmor na kontinentu. Ako vam je dosta mora i želite promijeniti rutinu preporučujem vam da odvojite par dana i uputite se na istok Hrvatske. Prva lokacija koju morate posjetiti je grad Vukovar odnosno kako ga volimo zvati „grad heroj“. Grad se iz dana u dan sve više razvija i nudi razne sadržaje, te će svatko naći nešto za sebe. Moja preporuka vam je svakako da posjetite Memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata, Ovčaru, Muzej vučedolske kulture i nedavno otvoreni Vodotoranj s kojeg se pruža pogled na cijeli grad i Dunav.


Jedna od prednosti za turiste je i mnoštvo ugostiteljske ponude po vrlo pristupačnim cijenama. Ovdje bi izdvojio dva restorana a to su Stari Toranj i Vrške koji su mi se posebno svidjeli tijekom boravka u gradu. Također ako se želite osvježiti na raspolaganju su vam gradski bazeni i Vukovarska ada. Vukovarska ada je riječni otok na Dunavu koji preko ljeta služi kao kupalište. Do otoka se ljudi organizirano prebacuju pomoću čamaca što je dodatan doživljaj. Na otoku se nalazi uređena „pješčana plaža“ i ugostiteljski sadržaj te obavezno nemojte propustiti priliku za kupanje u Dunavu.


Ako odlučite ostati više dana i potreban vam je smještaj moja preporuka vam je privatni smještaj Biser Dunava. Kuća je uređena u modernom stilu s velikom terasom i bazenom. Osim vanjskog bazena u sklopu hotela je dostupna sauna i jacuzzi. Bazen možete koristiti neograničeno, a sauna i jacuzzi možete koristiti besplatno jednom u trajanju od 1.h. Što se tiče cijene ona je stvarno pristupačna i prošle godine bila je 300 kn po noćenju/sobi.


Kako bi zaokružili svoj mini odmor preporučujem vam da posjetite grad Ilok koji je 40 tak kilometara udaljen od Vukovara. Ilok je najistočniji grad u Hrvatskoj i karakteriziraju ga brojne povijesne znamenitosti i beskrajni vinogradi. Po meni postoje tri lokacije koje tamo sigurno morate posjetiti a to su: hotel Dunav, Iločki podrumi i Ladanjsko imanje Principovac. Hotel Dunav vam preporučujem zbog izvrsne lokacije uz samu obalu Dunava. Zbog te lokacije to je izvrsno mjesto za ručak jer pogled s terase je predivan i pruža identičan doživljaj kao uz morsku obalu.


Ilok je sigurno najpoznatiji po vinogradima i vinima stoga su Iločki podrumi nezaobilazna lokacija koja se mora posjetiti. Također preporučujem vam meni osobno najdražu lokacija u gradu Ladanjsko imanje Principovac. Navedeno imanje se nalazi na povišenom brdu s kojeg se pruža fantastičan pogled na grad i nudi brojne sadržaje poput teniskog, odbojkaškog i golf igrališta. Kada dođete tamo jednostavno nemojte propustiti priliku i prošetajte kroz vinograde koji se nalaze u sklopu imanja. Isto tako nakon razgledavanja morate sjesti na terasu i probati čašu vrhunskog Traminca koji je najpoznatije njihovo vino jer bez toga kao da i niste posjetili Ilok.



bottom of page