top of page

Ljubav oko svijeta - Passion project zaljubljenih putoholičara

Davor i Anđela medeni mjesec pretvorili su u medenu godinu i posjetili 30 zemalja tražeći odgovore na pitanja: Što je to ljubav? Je li ona univerzalna? Kako se razlikuje među kulturama?

Obavili su oko 120 intervjua, među kojima se nalaze i oni s bračnim kolektivima, poligamnim parovima, matrilinearnim obiteljima, pojedincima i još puno raznolikih ''ljubavnih formacija''.


Gotovo svaka kultura donosi svoje određene norme i običaje koji se tiču sklapanja brakova ili pronalaska prave ljubavi. Od toga da svoje simpatije kradu organiziranom otmicom, do skromnog traženja blagoslova roditelja. Vjerovali ili ne, u nekim kulturama riječ za ljubav uopće ne postoji, dok se u nekima o tome nikada ne razgovara, no postoje i one u kojima je ljubav jedan od najesencijalnijih aspekata života. Nevjerojatno je koliko raznolikosti postoji u samo jednoj temi, a među svim kulturama svijeta. Koliko dobrih argumenata stoji iza različitih kulturnih stajališta, ali i, istini na volju, onih teže shvatljivih.


Projekt ''Ljubav oko svijeta'' sastoji se od knjige prepune fantastičnih fotografija, a postoji i istoimeni film, odnosno, serijal u dva nastavka koji traju po 52 minute. Sam čin putovanja i intervjuiranja događao se tijekom 2019. godine, a premijera se održala na Valentinovo 2021. godine, nakon čega je krenuo na svoj zasebni put oko svijeta.



Recent Posts

See All
bottom of page