MATEA: Tko kaže da su svi studentski poslovi dosadni?


Tajnim agentom se ne postaje, tajnim agentom se rađa!


Od malenih i razigranih nogu svoju sam maštu razvijala kroz različite dječje igre, a jedna od mojih

najdražih bila je gluma tajnog agenta. Sa svojom malom crnom aktovkom, krenula bih u istraživanje svijeta gdje bih pokušala riješiti "misterije" susjedstva. Također sam u igri s barbikama voljela glumiti tajnu špijunku. Sada nakon 15-ak godina moj dječji san actually came true!


Pitaš se kako? Dopusti da ti ispričam!


Izvor: autor


Let the story begin…


Cijela priča zapravo započinje od jednog random oglasa za posao kojeg sam ugledala u Facebook grupi za studentske poslove. Posao je bio opisan kao administrativan posao identifikacije podataka u MediaOne centru. Iako ni sama nisam točno znala što taj posao zapravo podrazumijeva, činio mi se kao dosta zanimljiva ponuda te sam stoga odlučila poslati svoju prijavu i životopis. Rekoh „što da izgubim, valja probati“. U to vrijeme radila sam u Konzumu na blagajni i bila sam zaokupljena tim studentskim poslom, stoga me je iznenadilo kada mi je jednog dana zazvonio mobitel s upitom: „Jeste li se vi prijavili za posao?“. Glas mi je rekao ukoliko sam zainteresirana da mogu doći na dvodnevne edukacije koje počinju već od sutra. Bila sam jako uzbuđena, pristala sam i jedva čekala jutro!


Zora je svanula


Kada smo došli u centar, srdačno su nas primili i odveli u ured gdje smo imali edukaciju na kojoj smo naučili čime se upravo jedan agent za identifikaciju bavi. Prolazeći hodnikom, ostali studenti i ja škicali smo kroz prozirna stakla ureda i gledali druge agente dok rade sa slušalicama i mikrofonom sjedeći za dva zaslona računala - izgledali su baš cool! Naša zainteresiranost je sve više rasla!


Nakon dvodnevne edukacije koja je uključivala teoretsku i praktičnu obuku rada u danom sistemu,

polagali smo ispit. Taj ispit uključivao je znanje iz psihološke manipulacije ljudi, prepoznavanje