Moon in Retro – online ormar mlade studentice u kojem se spajaju ljubav i moda


"Moja ljubav prema skupljanju retro i vintage odjeće traje već godinama, a ovaj projekt je moj način dijeljenja te ljubavi i stila s drugima, kao i spašavanja odličnih komada."

Posljednjih nekoliko godina odlasci do dućana second-hand robe postaju sve popularniji – ponajviše zbog interneta i utjecaja koji on ima na trendove, no ujedno i zbog činjenice da je davanje nove prilike već nošenim odjevnim komadima ekološki i etički prihvatljivije. Jenna MacGregor piše za The Toronto Observer da je popularnost 'triftanja', odnosno kupovanja second-hand odjeće, produkt svijesti o štetnostima brze mode te potrebe za pronalaženjem vlastitog, unikatnog stila.

Izvor: @mooninretro


Povećana potražnja novo-starih odjevnih komada jednako je velika i u online svijetu te je to i prepoznao veći broj mladih djevojaka koje su otvorile svoje ormare internetu, a Glas Studenta imao je priliku popričati s jednom od njih – simpatičnom i kreativnom vlasnicom Instagram profila Moon in Retro (@mooninretro), mjesta gdje ljubitelji vintage odjeće i otkačenih retro komada mogu pronaći ponešto za sebe. Razgovarale smo o njezinom šarolikom online ormaru, traženju zanimljivih retro komada, brzoj modi te radu s ljudima, a Paula se ovako predstavila:


„Vjerujem kako bi me prijatelji opisali kao jednu zaljubljenicu u vintage modu imenom Paula. Imam 24 godine, krcat ormar odjeće, frčkavu kosu i trenutno završavam diplomski studij Kostimografije na TTF-u u Zagrebu. U slobodno vrijeme najčešće bingewatcham serije, scrollam po Pinterestu i Tiktoku, kopam po vješalicama da nađem neki kul novi komad ili radim kao kostimograf na studentskim filmovima.“Izvor: @mooninretro


Ukoliko na Instagram tražilici upišete @mooninretro, pred vama će se stvoriti pažljivo uređen profil s vibrantnim slikama odjevnih komada koji broji više od tisuću pratitelja.


Kako bi opisala Moon in Retro?