top of page

Poduzetnička akademija: in medias res


Članovi Hrvatske akademske zajednice Ekonomskog fakulteta predstavljaju projekt koji zaokružuje ovogodišnje studentsko djelovanje:



Hrvatska akademska zajednica je udruga studenata i akademskih građana, koja promiče razvoj visokog obrazovanja; potiče mobilnost studenata; zastupa studentske interese; potiče cjeloživotno obrazovanje; organizira edukativna događanja te promiče njegovanje kulturne baštine. HAZEF okuplja studente Ekonomskog fakulteta koji su željni stjecanja dodatnih znanja i vještina, a ovaj projekt osmišljen je s ciljem unaprjeđenja znanja kroz izvrsna predavanja koje vam Akademija donosi.

Poticanje poduzetništva nije jednokratan projekt, već je inicijativa dugoročnog karaktera koja je započela Poduzetničkom akademijom 2020. godine, upravo na Ekonomskom fakultetu. U prošlom izdanju polaznici su imali priliku saznati kako, iz korijena, lansirati, financirati i upravljati svojom poduzetničkom idejom. Nastavak inicijative bio je panel koji je HAZ organizirao u suradnji sa Hrvatskom udrugom poslodavaca na temu studentskog poduzetništva, a ovogodišnje izdanje: „in medias res“ donosi drugi aspekt poduzetništva i fokus stavlja na potrošača.


Nalazimo se u središtu zbivanja! Što to znači?

🔹Ovo izdanje poduzetničke akademije ubacit će nas u podsvijest potrošača (doslovno) i objasniti kako se tamo zadržati…

🔹Nemojte pokušavati pratiti trendove - naučite kako ih postavljati!

🔹Saznajte iz prve ruke što znači biti student-poduzetnik, kakve su prilike dostupne i kako imati dovoljno „i para i muzike“.

🔹I, ah, taj marketing… koji su to dobri (i ne toliko dobri) primjeri marketinških kampanja iz kojih biste trebali učiti? Je li etici mjesto u marketinškoj komunikaciji?


Pri organizaciji ovogodišnjeg izdanja Akademije, studenti nisu željeli opteretiti sudionike s velikim brojem (ne toliko potrebnih) predavanja, već su se odlučili kvalitetno posvetiti točno ovim temama koje su nabrojane, uz pomoć najvećih domaćih i inozemnih stručnjaka, koji će u četiri predavanja sudionicima otvoriti dimenzije za koje nisu bili niti svjesni da postoje.


Pa, tko su predavači?


Marijan Palić – jedan od najvećih stručnjaka za digitalni i sportski marketing. Iako ima tek 30 godina, iza njega je velik broj uspješnih projekata, a trenutno je marketing manager u jednoj od najbrže rastućih IT tvrki – AGENCY04. Skoro četiri godine sam vodio marketing u najjačoj poslovnoj školi u Jugoistočnoj Europi – COTRUGLI Business School te godinu dana Eclectic Digital, tvrtku specijaliziranu za konzalting u marketingu. Kolumnist je na Netokraciji, a drži predavanja i na Učilištu Experta te kao gost predavač na brojnim konferencijama o poslovanju. Za svoj rad osvajao je i brojne nagrade te je autor najprodavanije knjige o digitalnom marketingu: „Atomski marketing“.


Boris Kovaček - direktor je i suvlasnik agencije Pepermint. Bavi se osmišljavanjem i provedbom posebnih projekata što uključuje izradu koncepta, osmišljavanje strategija promocije, prodaju na tržištu i produkciju projekta. Jedan je od pokretača i suvlasnika Weekend Media Festivala. Bio je projekt manager na Svjetskom prvenstvu u rukometu, Europskom prvenstvu u vaterpolu, Terraneu, Azijskim igrama na pijesku i mnogim drugim događanjima u Hrvatskoj i svijetu. Prije Peperminta karijeru je gradio u EPH kao zamjenik direktora promocije, u agenciji DA! kao direktor i kao DJ u zagrebačkim klubovima Gjuro II, Kulušić, Hard Rock Caffe, Pepermint i drugim klubovima. Sudjelovao je u pokretanju Fun Parka u Biogradu, prvog zabavnog parka u ovom dijelu Europe.

doc.dr.sc. Hedda Martina Šola ravnateljica je Instituta za Neuromarketing, izvanredni profesor na Oxford Business College (UK) te urednica prestižnog znanstvenog časopisa „Frontiers in Neuroergonomics“. Dobitnica je prestižne nagrade “Hrvatske utjecajne žene 2019” godine. Objavljena je u međunarodnoj enciklopediji „Hübners Who is Who in Croatia“ (2015) kao jedna od vodećih marketinških stručnjakinja u RH. Bilježi 20 godišnje radno iskustvo na strateškim marketinškim pozicijama kao Članica Uprave za marketing Američkog telekoma za JI Europu, direktorice marketinga velikih kompanija do glasnogovornice i voditeljice marketinga Agencije za promicanje izvoza i ulaganja, Vlade RH. Autorica je prve knjige o neuromarketingu u Hrvatskoj: „Marketinška oružarnica“ i međunarodnog izdanja pod nazivom: „Neuromarketing Armoury“, koju izdaje recentni Institut NMSBA (Neuromarketing Science & Business Association) je nekolicinu međunarodnih priznanja i zahvala. Do danas je savjetovala preko 100 raznih kompanija i objavila preko 30 znanstvenih i stručnih radova.


Slaven Damjanović (24) apsolvent je na studiju elektrotehnike na FESB-u. Sebe opisuje kao znatiželjnu i optimističnu osobu, a drugi ga opisuju kao radoholičara. Hobi mu je pejzažna fotografija, a dobitnik je i dvije rektorove nagrade. Kao ovogodišnji predavač Poduzetničke akademije, Slaveć će pričati o svom IoT uređaju pod nazivom eAgrar, kao i o novom proizvodu -GLAMOSU, trenutno najnaprednijem sustavu za testiranje LoRaWAN mreža na svijetu. Sudjelovao je u 10ak natjecanja, a u gotovo svakom se i popeo na postolje. O impresivnom radu ovog studenta govori i činjenica da je nedavno osvojio i dvije nove nagrade za oba svoja sustava. Iako mu je tek 24 godine, Slaven je izvrstan primjer odvažnog studenta koji je svoju ideju razvio u djelo za vrijem studija te nam svima može poslužiti kao uzor.






#Rezervirajte 10. i 11. lipanj jer, vjerujte nam, ovo ne želite propustiti!


Osim studenata udruge, Akademiju su omogućili i partneri: ONA studio i DIVERTO koji su i za sudionike pripremili brojne nagrade!



Akademija će se održati na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, ali će se prenositi online kako bi svi zainteresirani imali priliku sudjelovati! Prijave se izvršavaju putem obrasca: https://forms.gle/gvxej1nopiYtDteM9, a po završetku događanja, svi sudionici zaprimit će i službeni certifikat.


Poveznica na FB event: https://fb.me/e/PwUjgkwR


Vidimo se na Poduzetničkoj! ;)


bottom of page