top of page

Poduzetnička akademija: in medias res - što se događalo?

10. i 11. lipnja 2021. godine, Hrvatska akademska zajednica Ekonomskog fakulteta (u nastavku: HAZEF) organizirala je dvodnevnu edukaciju na temu marketinga i ponašanja potrošača pod nazivom Poduzetnička akademija: in medias res. Edukacija je održana na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Poduzetnička akademija: in medias res je drugo izdanje Poduzetničke akademije, kontinuiranog projekta HAZEF-a. Na prvom izdanju Poduzetničke akademije, koje se održalo od 2. do 4. ožujka 2020. godine na Ekonomskom fakultetu, polaznici su imali prilike saznati kako realizirati poduzetničku ideju od samog početka.

Marketing, kao jedan od ključnih faktora za uspješno poslovanje poduzeća, bio je osnovni motiv Poduzetničke akademije: in medias res. Razumijevajući njegovu važnost, kroz četiri vrhunska predavanja, u dva dana, polaznici su, od vrhunskih predavača, imali prilike dobiti znanja iz područja marketinških kampanja, organizacije događanja, neuromarketinga i poduzetništva.


Prvo predavanje pod nazivom, „Tajni sastojak uspješnih marketinških kampanja“, održao je Marijan Palić, stručnjak za sportski i digitalni marketing te autor najprodavanije marketinške knjige 2019. godine, „Atomski marketing“. Na predavanju su polaznici imali prilike čuti njegova iskustva i razmišljanja o uspješnoj provedbi marketinških kampanja.



Nakon gospodina Palića, direktor Weekend Media Festivala i agencije Pepermint, Boris Kovaček je polaznicima dao uvid u razliku u organizaciji Weekend Media Festivala uživo i online. Gospodin Kovaček je predstavio Weekend Media Festival i objasnio problematiku organiziranja velikih, renomiranih događaja u online izdanju.




Drugi dan edukacije otvorila je Doc. dr. sc. Hedda Martina Šola, ravnateljica Instituta za Neuromarketing i izvanredna profesorica na Oxford Business College-u, s predavanjem naziva „Oglašavanje novog doba - NEUROOGLAŠAVANJE“. Docentica je polaznicima dala uvid u novu granu marketinga preko praktičnih primjera te podijelila svoja iskustva u radu te naglasila važnost ispravnog korištenja marketinških alata u promociji proizvoda.


Posljednje predavanje održao je Slaven Damjanović, apsolvent Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu te osnivač eAgrara i GLAMOS-a. Gospodin Damjanović je održao predavanje „Kako je biti uspješan student-poduzetnik?“ gdje je predstavio svoje poduzetničke projekte i podijelio s polaznicima svoja iskustva vezana za poduzetništvo tijekom studiranja.


Na edukaciju se je prijavilo više od 500 sudionika što je broj koji je daleko nadmašio očekivanja. Predavanja su bila održana uživo, uz prisutnost dozvoljenog broja gledatelja, sukladno epidemiološkim mjerama, koje je bilo praćeno videoprijenosom putem Facebook platforme.

Osobno sam oduševljen kvalitetom događaja kojeg smo predstavili polaznicima, a posebno sam ponosan na kvalitetu predavanja koja su imali prilike čuti. Ovim putem se želim zahvaliti svim članovima HAZEF-a koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta, Hrvatskoj akademskoj zajednici, te partnerima projekta Divertu i ONA Studiju bez kojih ovaj događaj ne bi bio moguć.



bottom of page