top of page

Postani volonter Europskih snaga solidarnosti: Provedi ljeto s izviđačima u Lovincu





Nakon ispitnih rokova i mukotrpnog učenja članovi izviđačkih odreda diljem Hrvatske spremaju se ljeto provesti u Ličko-senjskoj županiji ispunjeno zanimljivim aktivnostima o kojima više možete doznati u nastavku zajedno s informacijama kako im se pridružiti…


Ovoga će se ljeta u Lovincu u periodu od 15. srpnja do 15. kolovoza održati 11. Smotra izviđača Hrvatske te od 16. do 31. kolovoza Šumska škola izviđača Hrvatske, a upravo na ove događaje Savez izviđača Hrvatske poziva sadašnje i buduće volontere Europskih snaga solidarnosti.


Tko se može prijaviti?


Prijaviti se mogu volonteri starosti od 18 do 30 godina iz Hrvatske, država članica EU te zemalja jugoistočne Europe. Mlade osobe ne moraju nužno biti izviđači, no oni su pozvani zajedno sa svojim prijateljima prijaviti se te doprinijeti svojoj zajednici i uz to se i zabaviti!


Od volontera se očekuje odgovornost, aktivnost, dolazak u dogovorenom terminu, otvorenost za edukaciju, a potrebno se i registrirati na portalu Europskih snaga solidarnosti https://europa.eu/youth/solidarity_hr te popuniti Participant report po završetku aktivnosti.


Koji je termin volontiranja?


Volontiranje traje 16 dana te se odvija u tri smjene:

  1. smjena: od 15. srpnja do 30. srpnja

  2. smjena: od 31. srpnja do 15. kolovoza

  3. smjena: od 16. kolovoza do 31. kolovoza.


Unutar smjene minimalno su četiri dana rezervirana za slobodne aktivnosti, a tijekom dana volontira se ukupno do 6 sati. Poslijepodne je rezervirano za edukaciju i sastanke s mentorima, a slobodno vrijeme za upoznavanje kraja, lokalaca, izviđača i ostalih volontera! Troškovi smještaja i puta su pokriveni, a uz to volonteri dobivaju i dnevni džeparac te tri obroka dnevno.


Što ću raditi u Lovincu tih 16 dana?


Bez brige, osim volonterskih aktivnosti poput volontiranja u centru znanja preživljavanja ili astronomije te timu za komunikacije i medije tu su i doprinos zajednici: oslikavanje, uređenje javnih površina, pomoć starijim osobama u kućanskim poslovima i puno ostalih zanimljivih aktivnosti! U slobodno vrijeme osim druženja moguće je i kupati se u obližnjem jezeru ili iskoristiti slobodne dane za obilazak obližnjih mjesta te uživati u prirodnim bogatstvima Like.


Kako se prijaviti na volontiranje?


Nakon registracije na portalu Europskih snaga solidarnosti s PRN brojem potrebno je ispuniti Typeform prijavnicu za sudjelovanje: https://sih1952.typeform.com/to/pXvbTayZ .


Više informacija o 11. Smotri izviđača Hrvatske možete pronaći na Internetskoj stranici https://smotra2022.scouts.hr/




bottom of page