top of page

Pregled utakmica Kauboja u grupi C

Nakon završenog prvog kruga, grupne faze, hrvatski rukometaši, unatoč problemima s Covidom-19 i izostankom nekih bitnih igrača, mogu biti zadovoljni svojom igrom i nastupima u grupi C, gdje su ostvarili zadani cilj i završivši na drugom mjestu, osigurali prolaz u drugi krug. Kauboji su ostvarili dvije pobjede i jedan poraz, što je bilo dovoljno za ostanak u igri.


Prvi susret na Euru su rukometaši odigrali s Francuzima u četvrtak u kojem su unatoč dobrom otporu i kvalitetnoj i hrabroj igri mladih igrača, poput Lučina, izgubili od francuskih rukometaša rezultatom (27:22). Kauboji su se borili do kraja te smanjivali prednost Francuza sve dok nismo u roku od minute ostali bez trojice igrača. Naime, tijekom igre suci su nam isključili dva igrača, te su se rukometaši morali dvije minute braniti bez dvojice igrača. No, neki od naših igrača se nisu slagali s reakcijom sudaca i ignoriranjem agresivnih prekršaja od strane Francuza. David Mandić je bio jedan od tih igrača koji je pregrubo ušao u duel s francuskim igračem i zaradio direktno isključenje te također i ljutite reakcije od strane francuskih igrača. U tom trenutku, u toj 45. minuti, utakmica je za Hrvatsku završila, ali svakako, ova utakmica dobro je došla mladim rukometašima da se iskažu.


U sljedećoj utakmici, Hrvatskoj je bio prioritet pobijediti kako bi ostala u igri za drugi krug. Protivnik našim rukometašima je bila reprezentacija Srbije što je bila atrakcija za hrvatske i srpske navijače koji su napunili tribine u Szegedu. Kauboji su u sjajnoj atmosferi uspjeli pobijediti srpske rukometaše, (23:20), gdje je reprezentacija odigrala vrhunski rukomet, obrana je odlično surađivala, a igrači, mlađi i stariji, su odradili sjajan posao u napadu. Ponovno se od mladih rukometaša posebno iskazao Tin Lučin kojega već neki prozivaju novim Lackovićem i njegovim nasljednikom. No, tijekom utakmice, pokraj veselih i miroljubivih navijača, bilo je i navijača koji su skandirali pogrdnu pjesmu prema srpskoj reprezentaciji. Takve pjesme i uzvici nisu potrebni te je to samo dokaz pokvarenosti nekih navijača, ali i nepotrebnog miješanja politike u sami sport.


Nakon pobjede protiv Srbije, zadnji protivnik Hrvatske reprezentacije u grupi C bila je Ukrajina te je ta utakmica Kaubojima bio imperativ da pobijede kako bi se plasirali u drugi krug natjecanja. Trener Horvat odlučio je odmarati neke bitnije seniore za nadolazeće susrete, stoga je dao priliku mladim igračima da odrade posao protiv outsajdera Ukrajine, pobjedivši rezultatom (38: 25). Kao što su nam pokazali i u prijašnje dvije utakmice, mladi igrači su ponovo odradili efikasnu utakmice te su utvrdili navijačima i javnosti da su spremni predstavljati hrvatski rukomet na sportskoj sceni i preuzeti veliku odgovornost, odnosno da ne moramo brinuti za budućnost hrvatskog rukometa.


U drugom krugu, Kauboji se nalaze u skupini s Danskom, Francuskom, Islandom, Nizozemskom i Crnu Goru te će utakmice se održati u glavnome mađarskom gradu-Budimpešti. Hrvatska mora pobijediti sve protivnike kako bi sakupila dovoljno bodova, završila barem na drugom mjestu i plasirala se u polufinale Eura. Prva utakmica nam je protiv Crne Gore, koja je uspjela izbaciti Sloveniju u četvrtak. U subotu nas čeka vrhunska i teška utakmica protiv Danske. Nakon toga, u ponedjeljak, Kaubojima je sljedeći protivnik neugodni Island te im je zadnja utakmica u drugoj fazi protiv Nizozemske. Od dosad viđenih igara vidjeli smo vrhunsku igru mladih rukometaša i seniora. Samo tako nastavite! Poželimo sreću našim rukometašima da se uspješno plasiraju u polufinale, da pobjeđuju i igraju odlične utakmice. Nemojte propustiti popratiti i gledati nadolazeće utakmice jer će svakako biti borbene i napete do samog kraja!



bottom of page