top of page

Prijavi se i sudjeluj: Edukacija “Psihologija scrollanja”

Studentska udruga HAZef, u petak, 7. lipnja 2024. organizira edukaciju Psihologija scrollanja s početkom u 16:30h. Edukacija će se održati u dvorani 9 Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Glavna predavačica na edukaciji bit će dr. sc. Sabina Mandić, jedna od rijetkih znanstvenica koja je svoju doktorsku disertaciju i znanstveno-istraživačku aktivnost posvetila ovisnosti o društvenim mrežama te online video igrama. Temeljna područja interesa predavačice su problemi u ponašanju djece i mladih, s posebnim naglaskom na rizična i neprihvatljiva ponašanja u virtualnom okruženju te bihevioralne ovisnosti s naglaskom na društvene mreže, video-igre i kockanje.


Projekt “Psihološka potpora” (u organizaciji  studentske udruge Hrvatska akademska zajednica Ekonomskog fakulteta i HAZ Rijeka) aktivan je od 2022. godine. Cilj projekta je promocija mentalnog zdravlja među mladima te kroz razne aktivnosti (organizacija radionica, konferencija, podcasta i aktivnost na društvenim mrežama) informirati studentsku populaciju o važnosti mentalnog zdravlja.


Kroz edukaciju fokus će biti na nesvjesnoj ovisnosti o upotrebi društvenih mreža, potrebi za prikazivanjem svog života kao savršenog pred drugima te značenju dobivanja priznanja u obliku lajka i komentara. Predavačica Sabina je idealna osoba za ovu prigodu jer na temelju svoje dosadašnje prakse sudionicima može na najbolji način prenijeti stečena znanja i iskustva iz ovog područja, kao i korisne informacije. Za vrijeme izlaganja sudionicima će biti predstavljene smjernice za pokušaj minimiziranja utjecaja i ovisnosti koje društvene mreže stvaraju na većinu pojedinaca u današnje vrijeme. Uz korisne smjernice kako smanjiti svakodnevnu upotrebu društvenih mreža, svi će imati priliku postaviti pitanja na temu utjecaja društvenih mreža. Kroz interaktivnu sesiju pitanja i odgovora, sudionici će dobiti konkretne savjete prilagođene njihovim potrebama i situacijama.


Ovo je izvrsna prilika za sve one koji žele dublje razumjeti utjecaj društvenih mreža na njihov život i naučiti kako se nositi s izazovima koje one donose. Sudjelovanjem u ovoj edukaciji, sudionici će se upoznati s alatima i znanjima potrebnima za stvaranje boljeg balansa između stvarnog i digitalnog svijeta, što je ključno za očuvanje mentalnog zdravlja i dobrobiti u modernom društvu.Prijave su besplatne, zato ne troši vrijeme i brzo se prijavi jer je broj mjesta ograničen na 50 sudionika


Hrvatska akademska zajednicaje studentska i akademska udruga koja promiče razvoj visokog obrazovanja te njegovanje kulturne baštine. Udruga je osnovana 31. listopada 1990. na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Comments


bottom of page