top of page

Psihološka potpora

Ukoliko ste uzoran student i zadnjih tjedana obitavate na prostorima Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, mogli ste načuti da se nešto novo “kuha” u loncu Hrvatske akademske zajednice Ekonomskog fakulteta. Recept za projekt se ne razlikuje previše od uobičajenog: zrnce mudrosti, žličica znanja, puno ljubavi i prstohvat sreće.


S ciljem da omogućimo adekvatnu psihološku potporu svim studentima Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, a i ostalim studentima koji iskažu interes, osmislili smo projekt „Psihološka potpora“ koji će se odvijati cijele godine. Osim međusobnog povezivanja studenata koji imaju iste ili slične probleme, fokus projekta ujedno je i destigmatizacija mentalnih poremećaja i bolesti.

Budući da je studentska zajednica relativno slabo informirana o navedenoj temi, dodatna je svrha projekta informiranje opće studentske populacije o mentalnom zdravlju i prevenciji duševnih bolesti uz paralelno stvaranje pozitivnog okruženja.

Mentalni poremećaji, samosvijest, međuljudski odnosi, ovisnost i emocije samo su neke od tema koje će se obrađivati u narednoj godini.


“Ma ja ti baš super funkcioniram kad sam pod stresom.” Koliko puta ste čuli ovu rečenicu? I mislite li da je ovo sve jedna lijepa laž ili istina? Stres i anksioznost mogu imati slične simptome - ipak, postoje neke razlike. Stres povezujemo uz iskustvo koje se javlja kada su zadaci zahtjevniji nego što ih možemo podnijeti, npr. kada su ispitni rokovi i istovremeno spremate tri velika ispita. Anksioznost je ipak intenzivniji stres, odnosno, ima tendenciju da se zadrži čak i nakon što zabrinutost prođe.

Da bi ste se naučili uspješno riješiti stresa, potrebno je znanje kako ovladati svojim emocijama, stoga smo 5. studenog odlučili organizirati radionicu o Anksioznosti i stres menadžmentu što će biti vrlo korisno, pogotovo u doba rokova, a nju će voditi ugledni stručnjaci s dugogodišnjim iskustvom koji su spremni podijeliti svoja iskustva i odgovoriti na vaša pitanja. Imat ćete priliku i sudjelovati u interaktivnoj radionici koja će se fokusirati na anksioznost i stres menadžmentu u vrijeme ispitnih rokova. Preostale bitne informacije možete pronaći na web stranici: https://www.hazefzg.com/ , kao i na društvenim profilima @pp.efzg i @hazef_zg

bottom of page