top of page

Sažetak 10. kola Engleske Premijer Lige


Brighton 1 - 1 Liverpool


10. kolo Premijer Lige otvorili su nam momčadi Brightona i Liverpoola u kojoj je neočekivano ekipa Grahama Pottera podijelila bodove sa prošlogodišnjim prvakom iz Liverpoola. Brighton je odlično krenuo u utakmicu protiv vidno oslabljene momčadi Liverpoola i već u 20. minuti su dobili kazneni udarac nakon naivno napravljenog penala Williamsa nad Connollyem. Udarac je preuzeo Maupay koji je promašio cijeli okvir gola i Brighton time nije uspio kazniti Redse. U 34. minuti Liverpool kažnjava promašene prilike Galebova preko Salaha koji zabija, no gol je poništen nakon sumnjivog zaleđa koje je vidio VAR sudac. Uzbuđenja nismo vidjeli sve do 60. minute kada Diogo Jota odličnom solo akcijom napokon dovodi Liverpool u vodstvo. Izgledalo je kako će se ekipa Liverpoola izvući i uzeti sva 3 boda sve do 93. minute kada Robertson udara po nozi protivničkog igrača i ovaj put penal je izveo Pascal Gross koji je pogodio i donio veliki bod u ruke svoje ekipe. Liverpool ovim bodom ostaje na 2. mjestu sa 21 bodom kao i Tottenham, ali uz lošiju gol razliku. Brighton ovim bodom ostaje na 16. mjestu te se još više udaljava od borbe za opstanak.



Manchester City 5 - 0 Burnley


Na Etihadu smo napokon dočekali da i Manchester City proigra i kako ti i inače biva, žrtva je bio Burnley koji jednostavno ne može izaći na kraj sa ekipom Citya. City je poveo već u 6. minuti preko Mahreza koji je lijepo zabio na asistenciju De Bruynea. U 22. minuti Mahrez opet pogađa lijepim udarcem u suprotni kut da bi u 41. minuti nakon fantastične lopte De Bruynea pogodak zabio Benjamin Mendy i odveo City na poluvrijeme sa velikih 3-0. Za idući pogodak smo čekali do 66. minute kada je zabio Ferran Torres na dodavanje Gabriela Jesusa. U 69. minuti točku na i stavlja opet Mahrez te je tim pogotkom okrunio svoju odličnu predstavu sa hattrickom. City se ovom pobjedom podigao na 11. mjesto na tablici i navijači Građana se nadaju kako će njihova ekipa napokon uhvatiti formu. Burnley je s druge strane i dalje u lošoj poziciji na 19. mjestu sa samo 5 osvojenih bodova i oni bi također trebali pod hitno proigrati ako hoće ostati u ligi i sljedeće sezone.



Everton 0 - 1 Leeds


Zanimljivu utakmicu smo gledali na Goodison Parku gdje je gost ipak uspio kasnim golom doći do pobjede i tako uzeti jako važna 3 boda na gostovanju u Liverpoolu. U utakmicu je bolje ušla ekipa Leedsa koja je imala nekoliko prilika preko Bamforda, Raphinhe i Harrisona no nisu uspjeli realizirati te prilike i na poluvrijeme smo otišli sa 0-0. Drugo poluvrijeme nam je donijelo jako malo izglednih prilika za pogodak, no ipak je Leeds uspio zabiti u 79. minuti preko Raphinhe nakon lijepog udarca u desni kut golmana Pickforda. Također vrijedi spomenuti kako je golman Leedsa Meslier odigrao odličnu utakmicu sa nekoliko vrlo dobrih obrana. Everton ovim porazom pada na 8. mjesto i ostaje na 16 bodova dok se Leeds diže na 12. mjesto uz 14 osvojenih bodova te i dalje nastavljaju sezonu iznad svojih očekivanja.



West Bromwich Albion 1 - 0 Sheffield United


Jako bitnu utakmicu su igrale ekipe WBA i Sheffielda na Hawthornsu gdje je ipak ekipa Slavena Bilića odnijela sva 3 boda i time još više pobjegla od Sheffielda. WBA je već u 13. minuti postigao pogodak za vodstvo i ujedno jedini pogodak utakmice golom Gallaghera sa velike udaljenosti u donji desni kut golmana Ramsdalea. Do poluvremena smo vidjeli nekoliko prilika, ali bez prevelikog značaja. Sheffield je u drugom poluvremenu bio bolja momčad sa nekoliko vrlo izglednih prilika Baldocka, Brewstera i Mousseta, no na kraju ipak nisu uspjeli uzeti bodove Bilićevoj momčadi. WBA se popeo na 18. mjesto sa 6 osvojenih bodova i nalaze se na bod od Fulhama dok se Sheffield još više zakopao na dnu gdje su i dalje sa samo 1 osvojenim bodom.



Southampton 2 - 3 Manchester United


Utakmica kola je igrana na St Mary's stadionu gdje je United uzeo vrlo važne i teško zarađene bodove protiv odlične ekipe Southamptona. United je dobro krenuo u utakmicu i skoro došao do gola u 17. minuti kada je Bruno Fernandes pogodio vratnicu. Ipak u 23. minuti Southampton dolazi u vodstvo na odličan ubačaj iz kuta Jamesa Ward-Prowsea na koji je skočio Jan Bednarek. U 33. minuti Ward-Prowse je podsjetio koliko je dobar izvođač slobodnih udaraca i opet je savršeno pogodio i odveo ekipu u vodstvo od 2-0 na poluvrijeme. Na poluvremenu Solskjaer je izvadio Greenwooda za Cavanija i tom promjenom je totalno preokrenuo tijek utakmice. United dolazi do 2-1 golom Brune Fernandesa na dobar ubačaj Edinsona Cavanija. U 74. minuti Cavani zabija glavom za 2-2 i pokazuje koliko je zapravo dobar napadač da bi u 92. minuti odličnim kretanjem i udarcem glavom na ubačaj Rashforda zabio za 2-3 i time donio Unitedu sva 3 boda u gostima. Unatoč porazu, Southampton se i dalje nalazi na odličnoj 6. poziciji sa 17 osvojenih bodova dok se United podigao na 9. mjesto uz samo 5 bodova manje od vodećeg dvojca.



Chelsea 0 - 0 Tottenham


Derbi kola igrao se na Stamford Bridgeu gdje smo gledali jako pasivnu i obrambenu utakmicu obje ekipe i ovu utakmicu bi svakako okrunio najlošijom utakmicom kola. U prvom poluvremenu bolja je bila ekipa Tottenham koji je mogao povesti preko Bergwijna i Auriera, no dotični dvojac nije bio precizan sa svojim udarcima. U drugom poluvremenu ekipa Tottenhama je imala 0 udaraca i Mourinho se očito odlučio braniti do kraja utakmice da bi izbjegao poraz protiv svog bivšeg kluba. Ekipa Chelsea je bila opasnija, no nisu uspjeli iskoristiti prilike i obje momčadi su se morale zadovoljiti sa po jednim osvojenim bodom. Tottenham ostaje prvi sa 21 bodom i iduće kolo ih čeka glavni rival Arsenal dok se Chelsea nalazi isto u vrhu na 3. mjestu sa 19 osvojenih bodova.




Arsenal 1 - 2 Wolverhampton


Utakmica između ove dvije ekipe je krenula loše po Raula Jimeneza i Davida Luiza koji su imali jako težak sudar glavama u 15. minuti i deblji kraj je izvukao Jimenez koji je moram izaći iz igre te je nakon utakmice objavljeno kako je imao napuknuće lubanje. Prvi gol smo čekali do 27. minute kada je Adama Traore odlično probio desnu stranu te poslao loptu u peterac gdje je iz odbijanca gol zabio Pedro Neto. Arsenal odmah u 30. minuti uzvraća preko Gabriela koji je odlično nadskočio protivničke igrače i zabio za izjednačenje. Vukove ponovno u vodstvo dovodi Daniel Podence nakon loše obrambene reakcije ekipe Arsenala koji i dalje nakon svih ovih godina ne može sklopiti sezonu kako treba. Na poluvrijeme se otišlo sa 1-2 vodstvom Wolvesa što je na kraju bio i konačan rezultat jer u drugom poluvremenu nije bila niti jedna velika prilika vrijedna spomena. Wolvesi se pobjedom penju na 7. mjesto uz 17 osvojenih bodova i iduće kolo ih čeka težak zadatak sa utakmicom protiv Liverpoola na Anfieldu dok se Arsenal i dalje nalazi u lošoj situaciji na 14. mjestu sa samo 13 osvojenih bodova. Oni imaju već spomenutu utakmicu protiv Tottenhama i tu utakmicu svakako treba pogledati jer bi Arteta mogao ostati bez posla ako tu Arsenal pokaže lošu igru.



Leicester 1 - 2 Fulham


Iznenađenje kola nam je priredio Fulham koji je na King Power stadionu pobijedio Leicester i time uzeo jako potrebne bodove u borbi za opstanak ove sezone. Leicester je bio opasnija momčad u početku utakmice kada su Tielemans u 19. te Fofana u 20. minuti pogodili u vratnice gola. Kazna im je uslijedila u 30. minuti golom Ademole Lookmana udarcem u donji desni kut gola Kaspera Schmeichela. U 38. minuti Fulham dobija penal i za razliku od prošlog tjedna Cavaleiro je bio precizan i golom vodi Fulham na poluvrijeme sa prednošću od 0-2. U drugome dijelu nije bilo zanačnijih prilika do 86. minute kada počasni pogodak zabija Harvey Barnes, no nije bilo dovoljno vremena za Leicester da se uspije spasiti od poraza. Unatoč porazu Leicester se nalazi na 4. mjestu tablice što je i dalje odličan rezultat iako imaju dva poraza u nizu dok se Fulham ovom pobjedom podigao na 17. mjesto i izašao iz borbe za opstanak no iduće kolo ih čeka Manchester City i to će im biti jako težak zadatak za izvući pozitivan rezultat.




West Ham 2 - 1 Aston Villa


Zadnju utakmicu 10. kola pružile su nam ekipe West Hama i Aston Ville gdje je Villa unatoč dominaciji ispustila bodove. Već u 2. minuti West Ham dolazi do prednosti nakon ubačaja Jarroda Bowena iz korner gdje se najbolje snalazi Angelo Ogbonna i zabija glavom za vodstvo 1-0. Aston Villa se vraća u 25. minuti golom Jacka Grealisha sa ruba šesnaesterca i s tim rezultatom se otišlo na odmor. Kao i na početku utakmice, West Ham u 46. minuti stiže do prednosti od 2-1 nakon fantastične lopte Mohameda Benrahme koju je ispred gola glavom zabio Jarrod Bowen. Do kraja utakmice Aston Villa je bila bolja momčad koja je stalno prijetila da bi u 74. minuti zaradili kazneni udarac. Udarac je izveo Ollie Watkins no pogodio je gredu i prednost je ostala u rukama Čekičara. Također vrijedi i spomenuti kako je bio poništen pogodak Olliea Watkinsa u 92. minuti. West Ham se ovom pobjedom nalazi na senzacionalnom 5. mjestu sa 17 bodova što nitko nije ni u snovima mogao vidjeti prije početka sezone. Aston Villa nakon odličnog početka sezone ulazi u lošu formu sa samo 1 pobjedom i 4 poraza u zadnjih 5 utakmica. Trenutno su 10. momčad lige sa 15 osvojenih bodova.




bottom of page