top of page

Sažetak 11. kola Engleske Premijer Lige


Burnley 1 - 1 Everton


Kolo je krenulo na Turf Mooru između Evertona i Burnleya u ne posebno zanimljivoj utakmici na kojoj je ipak bilo 2 postignuta gola. Burnley je odlično krenuo u utakmicu postignuvši pogodak već u 3. minuti kada je Robbie Brady pogodio u lijevi kut Pickfordovog gola. Nakon gola Everton je bio bolja ekipa i u samom kraju sudačke nadoknade u 45. minuti postižu pogodak. Lagan zadatak imao je Calvert-Lewin koji je samo trebao spremiti loptu u gol nakon dodavanja Richarlisona. U nastavku su obje ekipe imale po jednu priliku, no udarce Chrisa Wooda i Jamesa Rodrigueza su odlično obranili Pickford kod Evertona te Pope kod Burnleya. Podjelom bodova će biti zadovljnjija ekipa Burnleya koja se pokušava izvući sa dna tablice gdje su sa 6 bodova na 18. mjestu odnosno zadnjem mjestu koje dovodi do ispadanja iz lige. Everton s druge strane pada u poretku i sada se nalazi na 9. mjestu sa 17 bodova te se i dalje nastavlja njihov loš niz nakon fantastičnog početka sezone.



Manchester City 2 - 0 Fulham


Na Etihadu Manchester City je odigrao profesionalnu utakmicu protiv slabašnog Fulhama koji realno nije imao velike šanse protiv Građana što se i vidjelo u samoj utakmici. City je već mogao u 3. minuti doći do vodstva, no Raheem Sterling nije uspio zabiti čistu priliku kada je izašao pred Areolu koji mu je obranio udarac. Gol je ipak uslijedio odmah u 5. minuti kada se iskupio Sterling na dodavanje De Bruynea i City dolazi do očekivanog vodstva. U 26. minuti Joachim Andersen je skrivio kazneni udarac i Kevin De Bruyne preciznim udarcem s bijele točke dovodi Građane u vodstvo od 2-0 i s tim rezultatom su otišli na poluvrijeme. U drugom poluvremenu City je nastavio dominaciju, ali svoje prilike nisu iskoristili De Bruyne i Ruben Dias te je utakmica završila sa "samo" 2-0 za domaćine. City se pobjedom približava vrhu te završava kolo na 7. mjestu tablice sa 18 bodova te očekuju gradski derbi protiv Manchester Uniteda na Old Traffordu iduće kolo. Fulham se nalazi trenutno na 17. mjestu sa 7 bodova i nekako uspjevaju održati tu poziciju iznad relegacijske zone, ali nisu u nimalo sigurnoj poziciji znajući još da moraju dočekati Liverpool iduće kolo.



West Ham 1 - 3 Manchester United


Odličnu utakmicu gledali smo na Londonskom stadionu gdje je Manchester United po tko zna koji puta uspio preokrenuti zaostatak protiv ekipe i izgleda da im je to postao trademark u posljednje vrijeme. Domaćini su odlično krenuli u utakmicu, ali svoje prilike nisu iskoristili sve do 36. minute kada na ubačaj Declana Ricea odlično na drugoj vratnici reagira Tomaš Souček kojeg su ne shvatljivo zaboravili Pogba i Telles i West Ham je otišao sa 1-0 na poluvrijeme iako su trebali imati barem 3 gola prednosti. Solskjaer je na poluvremenu uveo Fernandesa i Rashforda koji su odmah pokrenuli ekipu i izgledalo je kao da je druga ekipa izašla u drugo poluvrijeme. U 65. minuti na dodavanje Fernandesa odlično reagira Paul Pogba koji prekrasnim udarcem sa 20 metara dovodi United na 1-1. Već u 68. minuti United dolazi do 1-2 kada je na ubačaj Tellesa odlično reagirao mladi Mason Greenwood zabivši pored nemoćnog Fabianskog. Konačnih 1-3 postavlja Marcus Rashford u 78. minuti nakon kontra napada na prekrasno dodavanje Juana Mate. Crveni Vragovi ovom pobjedom se i dalje nalaze na 6. mjestu sa 19 bodova i nastavljaju svoj niz od sada 4 pobjede zaredom, no iduće kolo ih čeka težak ispit protiv ljutih rivala Citya. S druge strane, West Ham nakon 3 uzastopne pobjede dolazi do poraza i pada na 8. poziciju sa 17 bodova, ali i dalje su ostvarili puno više od očekivanog.



Chelsea 3 - 1 Leeds


Na Stamford Bridgeu smo vidjeli 4 pogotka, no ipak se može reći kako je Chelsea bio dominantnija ekipa tokom cijele utakmice. Gosti su iznenađujuće poveli u 4. minuti greškom obrane Chelsea i tu priliku sigurno iskorištava Patrick Bamford te pogađa za 0-1. Do 27. minute je trajalo vodstvo Leedsa kada nakon ubačaja Reecea Jamesa odlično u petercu reagira Olivier Giroud koji nastavlja svoju dobru formu i rezultatom 1-1 se otišlo na odmor. Chelsea je krenuo dominantno u drugo poluvrijeme i u 61. minuti nakon kornera odlično reagira Kurt Zouma koji postiže svoj 4. gol ove sezone što je fantastično za jednog stopera. Do kraja utamice Chelsea je nastavio prijetiti i bio je bolja ekipa da bi u 93. minuti konačnih 3-1 postavio Christian Pulišić nakon lijepe kontre domaćina. Chelsea nastavlja dobru formu i trenutno se nalazi na 3. mjestu lige sa 22 osvojena boda te sljedeće kolo idu u goste Evertonu što će biti zanimljiva utakmica za pogledati. Leeds porazom pada na 14. mjesto sa 14 osvojenih bodova i može se reći da su trenutno ušli u lošu formu sa samo jednom pobjedom u zadnjih 5 susreta.



West Bromwich Albion 1 - 5 Crystal Palace


Na Hawthornsu smo vidjeli čak 6 pogodaka gdje je deblji kraj izvukla ekipa Slaven Bilića koja sa igračem manje nije imala nikakve šanse protiv Crystal Palacea. Već u 8. minuti Palace dolazi do vodstva autogolom Furlonga koji je nesretno skrenuo loptu u vlastitu mrežu. Ipak, Gallagher sigurnim udarcem u desni kut gola dovodi WBA do izjednačenja, no u 34. minuti Matheus Pereira radi prekršaj za crveni karton koji mu pokazuje Paul Tierney. U 55. minuti Palace dolazi do očekivanog vodstva lijepim golom Wilfrieda Zahe sa ruba šesnaesterca. U 58. minuti već je 1-3 kada nakon ubačaja Van Aanholta lijepo glavom reagira Christian Benteke. Zaha postiže i drugi pogodak za 1-4 u 68. minuti da bi konačnih 1-5 postavio sa svojim drugim pogotkom Christian Benteke. Ovom pobjedom Palace se diže na 11. mjesto tablice sa 16 osvojenih bodova i prekida niz od dva poraza zaredom dok se WBA i dalje nalazi na 19. poziciji sa slabašnih 6 bodova, ali samo 1 bod od sigurne zone.



Sheffield United 1 - 2 Leicester City


Zadnja momčad lige ugostila je Leicester na svom terenu, no ipak nisu uspjeli izdržati do kraja da dođu do svojeg tek drugog osvojenog boda u sezoni. Leicester je bolje otvorio susret i u 9. minuti su trebali doći do vodstva, ali Jamie Vardy pogađa desnu vratnicu Ramsdaleovog gola. U 24. minuti zabijaju za vodstvo preko Ayoze Pereza koji iz odbijanca uspjeva pogoditi mrežu suparnika. Vodstvo je trajalo samo dvije minute kada Oliver McBurnie zabija glavom pored nemoćnog Schmeichela. Nakon predaha Leicester je bio dominantnija momčad i do pobjede su trebali čekati do 90. minute kada ipak stari lisac Vardy uspjeva dovesti Lisice u vodstvo sigurnim lobom preko golmana. Ovim porazom Sheffield i dalje ostaje zadnja ekipa lige sa samo 1 bodom iz 11 utakmica i time se stavljaju u jako tešku poziciju za nastavak prvenstva. Leicester se pobjedom vraća na odličnu 4. poziciju sa 21 bodom i prekidaju niz od dva poraza zaredom.



Tottenham 2 - 0 Arsenal


Jedan od najvećih derbija lige odvio se na stadionu Tottenham Hotspura koji su s lakoćom slavili protiv bezidejnog Arsenala koji je odličnom taktikom onesposobio trener Spursa Jose Mourinho. Spursi dolaze do vodstva u 13. minuti prekrasnim golom Sona sa lijeve strane u suprotni kut Bernda Lena na asistenciju Harrya Kanea kojem je to već 10. asistencija za pogodak i ujedno Sonov 10. pogodak ove sezone. Na samome kraju poluvremena u 45. minuti nakon još jedne kontre Spursi dolaze i do 2-0 nakon fantastičnog udarca Harrya Kanea na koji Leno nije mogao ništa, nego samo vidjeti kako lopta ulazi u gol. Do kraja utakmice se nije dogodilo ništa značajno jer smo gledali klasično Mourinhovo poluvrijeme kada ekipa zatvori prilaz svome golu i konstantno odbija napade protivnika. Tottenham ovom važnom pobjedom ostaje na vrhu sa 24 boda ispred Liverpoola, a Arsenal pada još niže, na 15. mjesto sa samo 13 bodova i ekipa Mikela Artete stvarno izgleda sve lošije i lošije.



Liverpool 4 - 0 Wolverhampton


Liverpool je napokon dočekao igrati pred svojim navijačima na Anfieldu i pokazao kako se to radi protiv jakog protivnika kojeg su bez imalo problema pobijedili. Crveni dolaze do prednosti u 24. minuti sigurnom realizacijom Salaha u desni kut Patricia nakon pogreške obrane Wolvesa. Do predaha se rezultat nije mijenjao niti se dogodilo nešto previše bitno, no u 58. minuti Liverpool opet dolazi do slavlja lijepim golom Georginia Wijnalduma da bi već u 67. minuti došli do 3-0 nakon odlične realizacije glavom stopera Joela Matipa. Konačni rezultat 4-0 postavlja autogolm Nelson Semedo koji je nesretno u pokušaju izbijanja lopte pogodio svoju mrežu. Vukovi se porazom spuštaju na 10. mjesto lige sa 17 bodova dok se Liverpool i dalje nalazi na 2. mjestu sa 24 boda, isto kao i vodeći Tottenham koji ima bolju gol razliku.



Brighton 1 - 2 Southampton


Galebovi su pružili dobar otpor odličnom Southamptonu, no ipak ekipa Grahma Pottera nije uspjela izvući bodove iz ove utakmice. Brighton dolazi u vodstvo u 26. minuti sa bijele točke nakon igranja rukom James Ward-Prowsea nakon precizno izvedenog udarca Pascala Grossa. Brighton ipak nije do poluvremena uspio izdržati jer u 45. minuti nakon odlično izvedenog udarca iz kuta glavom zabija Jannik Vestergaard za 1-1. Na odlučujući pogodak čekali smo do 81. minute kada zabija Danny Ings iz kaznenog udarca jer je bio dosuđen prekršaj na Kyle Walker-Petersu i tim golom Sveci dolaze do sva 3 boda sa juga Engleske. Nakon poraza Brighton se nalazi na 16. mjestu s 10 bodova i uspjevaju držati odmak od zadnje 3 ekipe tablice. Southampton pobjedom ide na fantastično 5. mjesto uz 20 bodova te nastavljaju svoju odličnu sezonu.



bottom of page