top of page

Sažetak 18. kola Engleske Premijer Lige

Za početak bih napomenuo kako se utakmica između Aston Ville i Everton odgodila zbog zaraze u ekipi Aston Ville Covidom-19 te utakmica Leeds i Southampton zbog prenatrpanog rasporeda za ekipe u ovome tjednu.


Sheffield United 1 - 0 Newcastle


Nakon 18 kola lige napokon smo dočekali da i Sheffield pobijedi utakmicu u kojoj je poprilično dominantno odigrao protiv Newcastlea koji je u jako lošoj formi u zadnjih nekoliko utakmica. U prvom poluvremenu ekipa Shieffielda je bila puno konkretnija te bih izdvojio udarac glavom Davida McGoldricka koji je pucao malo iznad grede u 30. minuti. Bitan trenutak se dogodio u 45. minuti jer Ryan Fraser dobija svoj drugi žuti karton i sudac Madley ga isključuje iz utakmice. Sheffield je očekivano još više krenuo napadački u drugom dijelu te su to okrunili golom u 73. minuti iz kaznenog udarca sigurnim udarcem Billya Sharpa u donji lijevi kut gola Dubravke. Newcastle porazom ide na 15. mjesto sa 19 bodova te jednostavno moraju početi pobjeđivati utakmice jer su trenutno u jako lošoj igračkoj formi. Sheffield je i dalje 20. ekipa lige sa 5 bodova, ali ako ništa napokon su osjetili okus pobjede u ovoj sezoni.


Wolverhampton 1 - 2 Everton


Od ove utakmice se očekivalo puno više, ali smo od nje dobili poprilično dosadnu igru obje ekipe unatoč 3 postignuta gola. Everton je uspio pobijediti 1-2 sa samo 5 udaraca prema golu protivnika što nikako nije dobar pokazatelj za ekipu Vukova. Everton dolazi do vodstva već u 6. minuti kada Lucas DIgne odlično pronalazi Alexa Iwobija koji lijepo zabija u donji lijevi kut. U 14. minuti domaćini dolaze do izjednačenja kada Ruben Neves prima loptu nakon ubačaja te smireno zabija loptu u gol pored desne vratnice. Gol odluke pao je u 77. minuti kada nakon odličnog ubačaja Andre Gomesa visoko skače Michael Keane i zabija loptu u mrežu za pobjedu Evertona. Wolvesi novim porazom padaju na 14. mjesto uz 22 boda i ova polusezona im je završila katastrofalno gledajući tu ekipu kakve je igre pružala prethodnih sezona. Everton se pobjedom podigao na 6. mjesto sa 32 boda te su i dalje prijetnja vrhu jer imaju još dvije utakmice viška za odigrati.


Manchester City 1 - 0 Brighton


Svi smo mogli očekivati pobjedu domaćina u ovom susretu što se i dogodilo, ali Brighton je pružio jako dobar otpor ekipi Građana koja je u jako velikom naletu u zadnjih nekoliko utakmica. Prvu veliku priliku propustio je Kevin De Bruyne u 14. minuti kada je izašao pred golmaca Sancheza, no pogodio je loptu direktno u golmana. Gol ipak dolazi u 44. minuti kada na dodavanja De Bruynea zabija mladi Phil Foden lijepom realizacijom u lijevi kut gostujućeg gola. U 59. minuti Bernardo Silva puca sa ruba šesnaesterca, ali njegov udarac odsjeda na lijevoj vratnici gola. U 92. minuti domaćini dobijaju kazneni udarac, no Raheem Sterling nije bio precizan te njegov udarac ide visoko preko gola. Manchester City se ovom pobjedom približio na samo 2 boda zaostatka za Unitedom te imaju utakmicu više za odigrat. Trenutno su na 2. mjestu sa 38 bodova dok Brighton ovim porazom pada na 17. poziciju sa 17 bodova i sada su zadnja momčad koja osigurava opstanak u ligi iako Fulham na 18. mjestu ima 5 bodova manje, ali i utakmicu manje.


Arsenal 0 - 0 Crystal Palace


Na Emiratesu smo gledali najnezanimljiviju utakmicu kola gdje su bodove podijelili Arsenal i Crystal Palace u gradskom derbiju. U 20. minuti Aubameyang puca snažno pod gredu, ali Guaita odlično reagira i brani njegov udarac. Christian Benteke u 39. minuti odlično skače i puca glavom, no njegov udarac brani domaći golman Bernd Leno. U drugom poluvremenu nije bila niti jedna prilika vrijedna spomena te je time utakmica završila 0-0. Crystal Palace je trenutno na 13. mjestu sa 23 boda dok Topnici hvataju formu i sada se dižu na 10. mjesto sa 27 bodova.


West Ham 2 - 1 West Bromwich Albion


Ekipa Sama Allardycea je otišla u goste jako dobroj ekipi West Hama i u ovoj utakmici se West Ham morao dobro naraditi kako bi uspio doći do sva 3 boda. U prvom poluvremenu nije bilo većih prilika sve do 45. minute kada nakon dobrog ubačaja Coufala snalažljivo reagira Jarrod Bowen i zabija za 1-0. WBA dolazi do izjednačenja već u 51. minuti jakim udarcem Matheusa Pereire sa dvadesetak metara što je bilo neobranjivo za Fabianskog. Gol za pobjedu Čekičara zabija Michail Antonio u 66. minuti kada mu loptu glavom spušta Yarmolenko te Antonio snažno puca i zabija u donji desni kut gola. West Ham sada ima 3 vezane pobjede i nalazi se na 7. poziciji sa 32 boda te i dalje sve iznenađuju sa svojim fantastičnim nastupima. WBA novim porazom ostaje na 19. mjestu sa samo 11 bodova.


Leicester 2 - 0 Chelsea


Ekipa Leicestera je pobijedila u ovom derbiju kola sa popriličnom lakoćom uzimajući u obzir da su igrali protiv Chelsea koji doduše ima jako lošu formu u zadnje vrijeme. Lisice dolaze do gola već u 6. minuti odličnim udarcem Wilfreda Ndidija koji puca sa preko 20 metara iz voleja i zabija od lijeve vratnice gola Mendya. U 15. minuti Leicester dolazi u novu veliku priliku, ali James Maddison puca sa ruba šesnaesterca i pogađa gredu. Jamie Vardy u 35. minuti ima šansu jedan na jedan protiv Mendya te se odlučuje za lob golmana, no Mendy to odlično čita i uspijeva obraniti. U 41. minuti Lisice ipak dolaze do zasluženog drugog pogotka kada Maddison puca nisko po sredini gola. Chelsea dolazi do gola u 86. minuti preko Time Wernera, ali njegov gol je ipak poništen zbog minimalnog zaleđa u kojem je bio. Chelsea se novim porazom spustio na 8. mjesto uz 29 bodova što je jako loše gledajući njihova očekivanja pred početak sezone. S druge strane, Leicester nastavlja fantastičnu sezonu te su sada 3. momčad sa 38 bodova i može ih se bez problema smatrati kandidatima za naslov.


Fulham 1 - 2 Manchester United


Očekivalo se da će United pobijediti u ovoj utakmici, ali su se trebali jako potruditi da pobjede Fulham koji se jako dobro borio, no ipak su ostali bez bodova. Domaćini u 5. minuti šokiraju United kada Zambo Anguissa dodaje u prostor Ademoli Lookmanu koji izlazi sam pred De Geau i zabija u lijevi kut gola. U 21. minuti Bruno Fernandes puca sa dvadesetak metara i pogađa desnu vratnicu, ali u nastavku akcije na ubačaj Shawa lopta se odbija do Edinsona Cavanija koji se odlično snalazi i zabija za izjednačenje. U 65. minuti Crveni Vragovi dolaze do vodstva prekrasnim pogotkom Paula Pogbe lijevom nogom sa 25 metara u dalji lijevi kut gola gdje apsolutno ništa nije mogao napraviti Areola. Loftus-Cheek ima veliku priliku u 75. minuti kada izlazi pred De Geau, ali mu gostujući vratar brani udarac nogom. Zadnju šansu Fulham je imao u 93. minuti nakon kornera gdje je najviši bio Mitrović koji pogađa Erica Baillya i lopta odlazi tik uz lijevu vratnicu. Fulham porazom ostaje na 18. mjestu sa 12 bodova te se nalaze u jako lošoj situaciji u pogledu opstanka u ligi kako stvari sada izgledaju i kako izgleda sama njihova forma. United se pobjedom vraća na 1. mjesto sa 40 bodova i time samo nastavljaju svoj fantastičan niz ove sezone.


Liverpool 0 - 1 Burnley


Svakako najveće iznenađenje kola smo mogli vidjeti na Anfieldu gdje je momčad Liverpoola izgubila prvi put nakon 68 utakmica zaredom i to protiv slabašnog Burnleya. Liverpool je dominirao cijelu utakmicu u posjedu i udarcima, ali Burnley je nekako uspio pobijediti. Liverpool je na prvu veliku šansu čekao do 44. minute i to na kakvu šansu. Divock Origi je primio loptu na 30 metara gdje bio sam kao duh i zajurio se prema golu gostiju, no njegov udarac ja završio u gredi gola. U 60. minuti Salah ima priliku za gol kada jako puca u desnu stranu gola Nicka Popea, no golman gostiju fantastično brani taj udarac. U 82. minuti Ashley Barnes se oslobađa Fabinha i izlazi pred Alissona koji ruši napadača Burnleya i dobija penal za svoju momčad. Barnes je odlučio izvesti penal i sigurno ga je zabio u desnu stranu gola. Ovom užasno važnom pobjedom Burnley se još više udaljava od zone ispadanja te su sada 16. momčad sa 19 bodova što ih udaljava 7 bodova od ispadanja. Liverpool se ovim porazom spustio na 4. mjesto sa 34 boda te su ušli u jako veliku krizu što nikako nije dobra stvar za njihove ambicije na titulu jer su u zadnjih 5 utakmica postigli samo 1 gol.



bottom of page