top of page

Sažetak 20. kola Engleske Premijer Lige


Newcastle 1 - 2 Leeds

Poprilično zanimljivu utakmicu smo mogli gledati na početku ovoga kola gdje je Newcastle dominirao po udarcima protiv Leedsa, ali gosti su se ipak uspjeli uspješno obraniti i uzeti sva tri boda sa St. Mary's stadiona. Gosti su poveli u 17. minuti golom Raphinhe koji precizno pogađa u donji lijevi kut gola Newcastlea. Raphinha je opet imao veliku šansu u 44. minuti, ali njegov udarac ovoga puta pogađa desnu vratnicu gola. Newcastle se uspio probuditi u drugom poluvremenu te dolaze do izjednačenja u 57. minuti golom Miguela Almirona koji slično kao i Raphinha pogađa lijevi kut protivničkog gola sa slične udaljenosti od desetak metara. Unatoč tom pogotku gosti dolaze do novog vodstva u 61. minuti lijepim golom Jacka Harrisona u dalji desni kut gola Dubravke koji nije mogao ništa napraviti kod ovog odličnog udarca. U 68. minuti Jamal Lewis ima odličnu priliku kada puca iz blizine, ali pogađa gredu gola da bi minutu kasnije isto gredu pogodio i Miguel Almiron. Newcastle ovim stvarno nesretnim porazom ide na 16. mjesto na tablici sa 19 bodova i sve su bliže zoni ispadanja od koje su sada udaljeni samo 6 bodova. Leeds ovom važnom pobjedom skače na 12. mjesto uz 26 bodova čime su prekinuli niz od dva uzastopna poraza.


Crystal Palace 2 - 3 West Ham United


Čak 5 pogodaka palo je na Selhurst Parku gdje je West Ham ipak uspio zasluženo pobijediti iako to rezultat baš i nije pokazao. Svrake su povele već u 5. minuti odličnim udarcem Wilfrieda Zahe sa dvadesetak metara u lijevi kut gola Fabianskog. U 9. minuti gosti dolaze do izjednačenja kada nakon dobrog ubača Cresswella dobro reagira Tomaš Souček i glavom zabija u lijevi kut. Gosti dolaze do vodstva 1-2 u 25. minuti drugim golom Součeka koji se lukavo snašao pred golom i uspio poslati loptu iza leđa Guaite. Čekičari u 65. minuti zabijaju za 1-3 visokim skokom Craiga Dawsona koji glavom probija Guaitu koji tu ništa nije mogao napraviti. Domaćini ipak zabijaju počasni pogodak u 97. minuti kada pred Guaitu sam izlazi Michy Batshuayi i smireno zabija za konačnih 2-3. West Ham ovom pobjedom skače na fantastično 4. mjesto lige sa 35 bodova i sada su već na nizu od 4 uzastopne pobjede. Palace se ovim porazom spustio na 14. mjesto sa 23 boda i gube i drugi put zaredom.


West Bromwich Albion 0 - 5 Manchester City

U ovoj utakmici smo i mogli očekviati ovakav ishod jer imamo ekipu WBA koja je u jako lošoj formi dok s druge strane imamo Manchester City koji je u odličnoj formi i prva je ekipa lige. Gosti dolaze do prednosti odmah u 6. minuti pogotkom Ilkaya Gundogana koji je loptu s ruba šesnaesterca poslao mirno u lijevi kut gola. Joao Cancelo dovodi Građane do 0-2 preciznim golom u lijeve rašlje Johnstonea. Gundogan zabija svoj drugi gol u 30. minuti nakon što je utrčao u kazneni prostor i precizno pogodio nastavivši svoju odličnu sezonu ove godine. 4-0 postavlja Riyad Mahrez u 45. minuti na ubačaja Sterlinga na koji Mahrez smireno prima loptu i šalje ju u gol domaćina. Za konačnih 0-5 zabija Raheem Sterling nakon što je Mahrez prošao golmana i samo dodao Sterlingu koji zabija na prazan gol za konačni rezultat. WBA je ovim porazom ostao na 11 bodova na 19. mjestu lige dok City ide na 1. mjesto sa 41 bodom i nastavljaju svoj odličan niz u ligi te grabe lagano prema novoj tituli i teško je da ih netko trenutno može zaustaviti.

Southampton 1 - 3 Arsenal


Nakon što su ove dvije ekipe igrale u FA kupu prije 4 dana kada je slavio Southamtpon mogli smo očekivati sličan ishod, ali ekipa Arsenala je ipak pokazala više želje za pobjedu u ovome susretu. Sveci dolaze u vodstvo u 3. minuti nakon ubačaja iz kuta Ward-Prowsea nakon kojeg u šesnaesterac ulazi Stuart Armstrong i snažno puca pored nemoćnog Lene. Topnici se ipak vraćaju u utakmicu već u 8. minuti fantastičnim dodavanjem Granit Xhake koji pronalazi Nicolasa Pepea u prostoru i Bjelokošćanin mirno zabija u desni kut gola McCarthya. Gosti dolaze u vodstvo u 39. minuti probijanjem Bukaya Sake pred golmana kojeg prolazi lakoćom i zabija u praznu mrežu za 1-2. Konačnih 1-3 postavlja Alexander Lacazette nakon dodavanja Sake koji je servirao gol Lacazettu za pobjedu Arsenala. Porazom Sveci padaju na 11. mjesto sa 29 bodova i sada vežu 2 uzastopna poraza dok Arsenal skače na 9. poziciju uz 30 bodova i lagano se približava vrhu tablice.


Burnley 3 - 2 Aston Villa


Jako zanimljiv dvoboj smo mogli vidjeti na Turf Mooru gdje je ipak slavila ekipa Burnleya unatoč više favoriziranom sastavu Aston Ville. Villa zabija gol u 14. minuti nakon lijepog ubačaja Matta Targetta koji pronalazi Olliea Watkinsa koji pak ne griješi u petercu protivničkog gola i šalje loptu u mrežu. Domaćini su trebali čekati do 52. minute za izjednačenje koje donosi nakon skoka i udarca glavom nakon kornera Ben Mee. Gosti dolaze drugi put u vodstvo u 68. minuti udarcem Jacka Grealisha po sredini gola na koji ništa nije mogao učiniti golman Pope. Povratak Burnleya započeo je u 76. minuti Dwight McNeil odličnim udarcem izvana u donji deski kut gola da bi pobjedu Burnleyu u 79. minuti donio Chris Wood nakon odličnog skoka na ubačaj Dwighta McNeila. Burnley se ovom jako važnom pobjedom podigao do 15. pozicije uz 22 boda i uspjeli su povezati dvije jako teške pobjede protiv Liverpoola i Aston Ville. Villa je porazom pala na 10. mjesto sa 29 bodova i ne mogu biti baš sretni sa svojim trenutnim stanjem jer u zadnje 4 utakmice imaju 3 poraza i 1 pobjedu.


Chelsea 0 - 0 Wolverhampton


Nakon što je Chelsea dao otkaz Franku Lampardu ovo je bila prva utakmica novog trenera Thomasa Tuchela u kojoj je Chelsea bio puno dominantniji uz 79% posjeda i 14-2 u omjeru udaraca, ali nisu ipak uspjeli probiti obranu gostiju. Chelsea je imao dvije velike prilike, prvo u 15. minuti preko Havertza kojem udarac fantastično brani Rui Patricio pa onda i u 39. minuti kada glavom puca Rudiger, ali opet Patricio odlično brani udarac. Jedinu veliku priliku na utakmici za Vukove je imao Pedro Neto u 72. minuti kada je lobom pokušao prevariti Mendya, no njegov šut odsjeda na gredi. Chelsea se bodom izborio na 8. mjesto sa 30 bodova dok su Wolvesi bodom ostali na 13. mjestu sa 23 boda te i dalje ne znaju za pobjedu u 2021. godini.


Brighton 0 - 0 Fulham


Još jedna utakmica bez pogodaka u kojoj nije baš bilo i nekih velikih prilika što je moglo biti i očekivano za ova dva protivnika. U 15. minuti Trossard je pucao u petercu, ali je pucao po sredini gola pa je Areola uspio taj udarac iz blizine nekako obraniti. u 19. minuti Dunk najviše skače, ali također i njegov udarac brani Areola. U drugom poluvremenu jedino vrijedi izdvojiti pokušaj Maupaya u 70. minuti, ali njegov udarac izvana je otišao pored okvira gola. Fulham ostaje na 18. mjestu sa 13 bodova te i dalje kasni za Brightonom 5 bodova koji je na 17. mjestu sa 18 bodova.


Everton 1 - 1 Leicester


Derbi vrha tablice između šeste i treće ekipe lige gledali smo na Goodison Parku gdje su momčadi podijelile bodove što je na kraju bio i najpošteniji rezultat. Everton dolazi do pogotka u 30. minuti kada iz odbijanca u kaznenom prostoru dobro reagira James Rodriguez i zabija u desni kut gola. U drugo poluvrijeme je bolje ušao Leicester i već u 51. minuti ima priliku za gol kada James Justin puca sa ruba kaznenog prostora, ali njegov udarac ide pored desne vratnice. Gol za konačni rezultat 1-1 zabija u 67. minuti Youri Tielemans preciznim udarcem za dvadeset metara u lijevi kut gola Pickforda. Leicester ostaje na 3. mjestu sa 39 bodova te i dalje drži priključak za dvojcem iz Manchestera. Everton je pao na 7. mjesto uz 33 boda, ali i dalje su jako blizu vrha tablice.


Manchester United 1 - 2 Sheffield United


Najveći šok ovoga kola se dogodio na Old Traffordu gdje je United izgubio utakmicu nakon 13 uzastopnih nastupa bez poraza protiv zadnje ekipe na tablici koja je u 19 kola skupila tek 5 bodova. Gosti su poveli u 23. minuti udarcem glavom Keana Bryana na koji je De Gea izašao, ali je jako loše reagirao i praktički pustio da Barry zabije u prazan gol. United uspijeva doći do izjednačenja u 64. minuti nakon odlično izvedenog udarca iz kuta Tellesa na koji skače Harry Maguire i sigurno zabija za 1-1. Činilo se kako će United uspjeti preokrenuti u zadnjih 30 minuta, ali obrana Uniteda ne shvatljivo pušta Olivera Burkea da puca prema golu i lopta se putem odbija od Tuanzebea i vara De Geau. Stvarno ne shvatljiva reakcija kompletne obrane koja je sama kriva za ovaj sramotni poraz. Crveni Vragovi ostaju 2. momčad lige sa 40 bodova dok Sheffield ostaje na 20. mjestu uz 8 bodova.


Tottenham 1 - 3 Liverpool


Najveća utakmica ovoga u kojoj je bilo neočekivano puno pogodaka s obzirom na učinak Liverpoola u zadnje vrijeme i obranu Tottenhama. Liverpool je odlično odigrao ovu utakmicu dok je Tottenham totalno podbacio u svojoj igri. U 3. minuti odličnu priliku ima Sadio Mane pred golom Huge Llorisa, ali jako loše puca i njegov udarac ide pored gola. U 22. minuti Heung-Min Son izbija pred Alissona, no njegov udarac ide ravno u golmana Liverpoola. Liverpool ipak uspjeva doći do vodstva u 45. minuti nakon što je Mane odlično prošao po lijevom krilu i dodao Robertu Firminu koji samo loptu sa 2 metra šalje u gol. Liverpool dolazi i do 2-0 u 47. minuti kada iz odbijanca nakon obrane Llorisa iz prve puca Trent Alexander-Arnold i zabija u dalji lijevi kut. Tottenham ipak odgovara odmah u 49. minuti kada Pierre-Emile Hojbjerg prekrasno pogađa sa ruba šesnaesterca udarcem iz prve uz desnu stativu gola Alissona. Za 1-3 u 65. minuti zabija Mane nakon katastrofalne reakcije Rodona koji je samo pustio loptu do Manea koji snažno zabija pod gredu. Ovim porazom Spursi padaju na 6. poziciju sa 33 boda dok Liverpool ostaje na 4. mjestu sa 37 bodova i prekidaju svoj niz od 5 utakmica bez pobjede u ligi.


bottom of page