top of page

Sažetak 24. kola Engleske Premijer Lige


Leicester 3 - 1 Liverpool


U 24. kolo ušli smo sa derbijem između 3. i 4. ekipe u ligi i možemo reći kako se muke po Liverpool i dalje nastavljaju i sada je već izgledno kako svoju prošlogodišnju titulu neće obraniti ove godine. U 27. minuti Firmino ima veliku priliku pred golom domaćina, ali fantastično mu refleksno zaustavlja udarac Kasper Schmeichel. U 42. minuti Vardy izlazi pred Alissona, no snažno puca i lopta odsjeda na gredi. Alexander-Arnold u 57. minuti ima priliku iz slobodnog udarca i pogađa gredu da bi u 67. minuti napokon dočekali gol u režiji Mohameda Salaha koji prekrasno s mjesta pogađa lijeve rašlje gola. U 78. minuti James Maddison izvodi slobodni udarac i lopta prolazi kroz sve u obrani i ulazi u gol. Kasnije se ispostavilo da je Ndidi bio u zaleđu, ali VAR to nije tako vidio i gol je priznat. Već za 3 minute Leicester dolazi do vodstva kada nespretno reagiraju Kabak i Alisson i to naravno kažnjava Vardy dolaskom pred prazan gol. Konačnih 3-1 postavlja Harvey Barnes kada u kontri bježi Kabaku i pogađa dalji desni kut gola. Pobjedom Leicester ostaje na 3. mjestu sa 46 bodova dok Liverpool sada veže već 3 poraza u ligi i trenutno su 6. ekipa lige sa 40 bodova.


Crystal Palace 0 - 3 Burnley


Ovo je bio veliki dvoboj donjeg dijela tablice u kojem je Burnley ipak odigrao puno bolju utakmicu i zasluženo slavio. Već u 5. minuti gosti dolaze do gola kada na odbijanac dobro reagira Johann Gudmundsson i lagano zabija za 1-0. Nakon samo 5 minuta Burnley dolazi do 2-0 golom Jaya Rodrigueza koji se odlično snalazi nakon korner i zabija sa nekoliko metara od gola. Konačan rezultat u 47. minuti postavlja Matthew Lowton nakon odličnog udarca iz prve i lopta ulazi pored nemoćnog Guaite. Burnley nastavlja solidnu formu i sada se već dižu na 16. mjesto sa 26 bodova. Palace se porazom spustio na 14. mjesto uz 29 bodova.


Manchester City 3 - 0 Tottenham


Još jednu dominantnu utakmicu je odigrao Manchester City u kojoj nijednom nije došla u pitanje njihova pobjeda protiv bezidejnog Tottenhama. Tottenham prvi dolazi do velike prilike u 14. minuti kada Kane puca fantastično iz slobodnog udarca, ali njegov udarac pogađa spoj vratnice i grede. Hojbjerg u 23. minuti radi faul za kazneni udarac i Rodri sigurno pogađa u lijevi kut. Građani dolaze do 2-0 u 50. minuti golom Ilkaya Gudnogana nakon prekrasne akcije domaćih. Za 3-0 zabija opet Gundogan kojem fantastično asistira Ederson ispucavanjem i Gundogan izbija sam pred Llorisa kojem zabija pogodak. Tottenham novim porazom pada na 9. poziciju sa 36 bodova i sada već imaju 4 poraza u zadnjih 5 utakmica. City pobjedom ostaje 1. na tablici sa 53 boda čime nastavlja svoju odličnu formu.


Brighton 0 - 0 Aston Villa


Utakmica u kojoj smo očekivali da će Villa ponuditi bolju partiju, ali na kraju mogu biti sretni što su izvukli i bod jer ih je Brighton nadigrao. U 39. minuti Burn puca glavom u lijevi gornji kut, ali Emiliano Martinez prekrasno skače i brani njegov udarac. U 84. minuti Welbeck ima priliku zabiti gol i puca u desni kut, ali Martinez opet odlično reagira i čuva mrežu netaknutom. Martinez je sam donio ovaj bod Villi koji je do kraja utakmice ukupno skupio 9 obrana. Brighton ostaje 15. na tablici sa 26 bodova dok Aston Villa također ostaje na 8. mjestu uz 36 bodova.


Southampton 1 -2 Wolverhampton


Dvoboj sredine tablice ipak je otišao na stranu Vukova koji su uspjeli napokon prekinuti lošu seriju iako su opet slabo krenuli u utakmicu. Domaćini dolaze do vodstva u 25. minuti preko Dannya Ingsa koji odlično zabija iz prve na centaršut Armstronga. U 53. minuti Wolvesi zarađuju kazneni udarac gdje je siguran Ruben Neves. Gol za preokret zabija Pedro Neto u 66. minuti kada nakon prekrasne solo akcije sam i puca i zabija u lijevi kut gola. Southampton ima već 5. uzastopni poraz i sada padaju na 13. mjesto sa 29 bodova. Vukovi se pobjedom podižu na 12. mjesto sa 30 bodova i lagano se može vidjeti njihov povratak u formi, ono što Southampton traži.


West Bromwich Albion 1 - 1 Manchester United


Gostovanje Crvenih Vragova na kojem smo očekivali laganu pobjedu bilo je sve samo ne to. United je izgledao bezidejno i slabo protiv predzadnje ekipe lige koja je povela već u 2. minuti preko Mbaye Diagnea koji glavom zabija u desni kut De Geae. United se ipak vraća u 44. minuti prekrasnim golom Brune Fernandesa koji akrobatski pogađa nakon lijepog ubačaja Shawa. U 70. minuti Greenwood ima odličnu solo akciju i šut mu na kraju brani Johnstone da bi nakon odbijanca lopta došla do McTominaya kojem sa crte protivnički branič skida loptu. U 95. minuti zadnju šansu za pogodak ima Maguire koji glavom puca, no lopta pogađa lijevu vratnicu gola. United se sve više udaljava od Citya te su i dalje 2. u ligi uz 46 bodova dok WBA ostaje 19. na tablici sa 13 bodova i sada su već 12 bodova udaljeni od opstanka.


Arsenal 4 - 2 Leeds


Arsenal je u ovoj utakmici pokazao dominaciju i kako bi trebali ubuduće igrati. Aubameyang u 13. minuti prolazi pored Aylinga i pogađa lijevi bliži kut Mesliera koji je trebao puno bolje reagirati u toj situaciji. U 41. minuti Meslier se poigrava i gubi loptu te nakon gubitak lopte radi i faul nad Sakom za penal. Kazneni udarac izvodi Aubameyng i zabija sigurno za 2-0. U 45. minti Hector Bellerin sjajno pogađa bliži kut Mesliera koji opet nije dobro reagirao te je to 3. gol u utakmici za koji je izravni krivac. Aubameyang zabija hattrick u 47. minuti nakon odlične lopte Smith-Rowea. Pascal Struijk zabija glavom za smanjenje vodstva u 58. minuti da bi konačnih 4-2 postavio Helder Costa u 69. minuti. Arsenal se ovom pobjedom popeo na 10. mjesto uz 34 boda dok Leeds pada na 11. mjesto sa 32 boda.


Everton 0 - 2 Fulham


Jako lošu utakmicu je odigrala ekipa Carla Ancelottija koju je protivnik sa dna tablice bez problema nadigrao. U 10. minuti Reid puca, ali njegov udarac pogađa lijevu stativu i Everton se uspijeva izvući bez posljedica. U 34. minuti Everton uzvraća na isti način kada Coleman puca, no njegov udarac također pogađa stativu. Gosti dolaze u vodstvo u 48. minuti kada lijepo dodaje Ola Aina i pred golom nema težak zadatak Josh Maja koji loptu s lakoćom posprema u gol. U 65. minuti zabija opet Josh Maja koji se odlično snalazi nakon što je Reedu obranio udarac Olsen. Everton sa porazom ostaje na 7. mjestu sa 37 bodova. Fulham pobjedom ostaje 18. u ligi sa 18 bodova i sada ih 7 bodova dijeli od opstanka u ligi što im je svakako glavni cilj ove sezone.


West Ham 3 - 0 Sheffield United


West Ham je ovu utakmicu odradio rutinski i bez većih problema slavio protiv najgore ekipe ove godine. Poveli su domaćini u 41. minuti kada Basham radi prekršaj za kazneni udarac i sa bijele točke precizno puca Declan Rice. Čekičari dolaze do 2-0 preko Isse Diopa koji skače najviše nakon kornera koji je izveo Cresswell i zabija pored desne stative. U 96. minuti za 3-0 zabija Ryan Fredericks koji odlično prolazi kroz obranu i zabija u bliži kut golmana. West Ham se ovom pobjedom zadržao na 5. poziciji sa 42 boda te nastavljaju svoju fantastičnu sezonu. S druge strane, Sheffield ostaje 20. ekipa lige sa samo 11 bodova.


Chelsea 2 - 0 Newcastle


Ekipa Thomasa Tuchela je očekivano pobijedila protiv slabašnog Newcastlea koji nije mogao parirati jakoj ekipi Plavaca koji lagano grabe prema vrhu tablice. Domaćini zabijaju preko Oliviera Girouda u 31. minuti koji se dobro snalazi i iz odbijanca zabija pored Darlowa. U 39. minuti povećavaju prednost na 2-0 kada nakon kornera lopta prolazi kroz puno igrača i sjajno reagira Timo Werner koji loptu samo gura u gol. Do kraja utakmice se redalo još prilika, ali nijedna ekipa nije uspjela zabiti više golova. Chelsea veže 4 pobjede zaredom i sada ulaze u mjesta za ligu prvaka jer su na 4. poziciji sa 42 boda. Newcastle je pao na 17. mjesto sa 25 bodova i sada ga dijeli 7 bodova od odlaska u opasnu zonu što svakako moraju izbjeći.




bottom of page