top of page

Sažetak 25. kola Engleske Premijer Lige


Wolverhampton 1 - 0 Leeds


Kolo su nam otvorile dvije ekipe sa sredine tablice koje su vodile tvrdu utakmicu u kojoj su ipak domaćini uspjeli dobiti puni plijen bodova. Vukovi su krenuli nešto opasnije u početak utakmice, ali prvu veliku priliku je imao Leeds nakon udarca Klicha koji je na njegovu žalost otišao u desnu stativu. U 29. mintui Semedo izlazi pred Mesliera i puca u desni kut, ali golman Leedsa odlično brani njegov udarac. Wolvse u vodstvo dovodi Adama Traore prekrasnim udarcem sa dvadesetak metara i pogađa spojnicu stative i grede te lopta pogađa Mesliera u leđa u ulazi u gol. U 93. minuti odličnu priliku ima Costa kojem Patricio brani udarac koji je trebao završiti u desnom kutu. Vukovi pobjedom preskaču Leeds i trenutno su na 11. mjestu sa 33 boda dok Leeds pada na 12. mjesto uz 32 boda.


Southampton 1 - 1 Chelsea


Utakmica u kojoj je većina očekivala pobjedu Chelsea, ali domaćini su pružali odlićan otpor i uspjeli napokon nakon 6 poraza zaredom ne izgubiti. Prva prilika na utakmici je ujedno bio i pogodak u 33. minuti kada Redmond prekrasno pronalazi Takumija Minamina koji smireno dribla stopere i golmana Cheslea i zabija za 1-0. U 54. minuti Danny Ings radi prekršaj u kaznenom prostoru na protivničkom igraču i kazneni udarac izvodi Mason Mount sigurno udarcem u desnu stranu gola. Zadnja prilika na utakmici se dogodila u 72. minuti visokim skokom Vestergaarda koji glavom pogađa gredu protivničkog gola. Sveci nakon podjele bodova padaju na 14. poziciju uz 30 bodova, ali barem prekidaju niz poraza kao što je već rečeno. Chelsea također pada i to na 5. mjesto sa 43 boda, no i dalje ne znaju za poraz pod Thomasom Tuchelom.


Burnley 0 - 0 West Bromwich Albion


Rezultat bez golova je bio poprilično očekivan za ovu utakmicu u kojoj su obje ekipe imale puno za izgubiti, ali WBA je ipak izgubio više jer su i dalje poprilično daleko od opstanka u ligi. U 16. minuti Furlong je ostao ne čuvan i puca s ruba kaznenog prostora, ali lopta prolazi pored lijeve vratnice. U 29. minuti Semi Ajayi radi oštar prekršaj i za kaznu dobija crveni karton te ostavlja svoju ekipu sa 10 igrača punih 60 minuta. Burnley to ipak nije kaznio jer su do kraja utakmice nisu imali niti jedan opasan udarac dok je WBA u 72. minuti imao veliku priliku preko Diagnea koji je odlično prošao obranu domaćih, ali njegov udarac pogađa gredu. WBA se i dalje nalazi na 19. mjestu uz 14 bodova i sada ih do opstanka dijeli velikih 11 bodova što će im biti jako teško za sustići. Burnley ostaje na 15. poziciji uz 28 bodova i sada su već na 4 utakmice bez poraza što im omogućava mirniji ulazak u zadnju trećinu sezone.


Liverpool 0 - 2 Everton


Najveći derbi 25. kola takozvani "Merseyside derby" igrao se između dvije ekipe iz Liverpoola u kojoj je ipak plavi dio Liverpoola slavio i nastavio loš niz svojih rivala. Gosti dolaze u vodstvo već u 3. minuti kada Rodriguez prekrasno pronalazi Richarlisona koji izlazi sam pred Alissona i lijepo zabija u dalji lijevi kut. U 20. minuti odličan pokušaj ima Henderson udarcem iz voleja, ali njegov udarac fantastično brani Pickford. U 82. minuti Trent Alexander-Arnold nespretno reagira u kaznenom prostoru i radi prekršaj nad Richarlisonom. Udarac s bijele točke izvodi Gylfi Sigurdsson koji pogađa precizno lijevu stranu gola. Liverpool sada ima 4 poraza u nizu i pada na 6. mjesto sa 40 bodova i već lagano dovodi u pitanje hoće li stići do top 4 ove sezone što mislim da bi ipak trebali uspjeti. Everton se približava gradskim rivalima na 7. mjesto uz također 40 bodova te pobjeđuju nakon 3 utakmice bez pobjede.


Fulham 1 - 0 Sheffield


Vjerojatno utakmicu sa najmanje akcije ovo kolo gledali smo na Craven Cottageu gdje u prvom poluvremenu nije bilo nijedne prilike koju bi okarakterizirali kao veliku šansu za pogodak. Prva i jedina velika prilika je bila ujedno i pogodak za vodstvo domaćina u 61. minuti kada lijepo iz solo akcije prolazi Ademola Lookman i zabija u lijevi kut pored nemoćnog Ramsdalea. Ovom pobjedom Fulham dobija jako važna 3 boda u borbi za opstanak te su i dalje na 18. mjestu sa 22 boda i u nizu su sada već od 4 utakmice bez poraza te ih dijeli samo 3 boda od 17. Newcastlea. Sheffield se ovim porazom možemo već reći oprašta od Premijer Lige jer su sada na 20. mjestu sa samo 11 bodova i ne vidim način na koji mogu opstati u ligi.


West Ham 2 - 1 Tottenham


Londonski derbi nam je pokazao kako je West Ham ekipa koju svakako treba shvatiti ozbiljno u utrci za mjesta za ligu prvaka. Totteham je imao puno više prilika, ali domaćini su svoj mali broj prilika uspjeli realizirati i pobjediti. Čekičari dolaze do vodstva u 5. minuti golom Michaila Antonia koji nakon što mu udarac brani Lloris dolazi ponovno do lopte i šalje ju u mrežu. U 13. minuti Kane ima dobru priliku, ali je bio za malo neprecizan te mu udarac prolazi pored desne vratnice. Na početku drugog poluvremena u 47. minuti domaćini dolaze do novog gola dodavanjem Fornalsa za Jessea Lingarda koji mirno puca u desni kut gola. Gosti zabijaju za 2-1 nakon odlično izvedenog kornera Balea koji pronalazi glavu Lucasa Moure na prvoj stativi i zabija neobranjivo za Fabianskog. U 80. minuti zadnju priliku ima Bale koji iz voleja puca, ali na njegovu žalost lopta pogađa gredu. West Ham se pobjedom popeo na 4. mjesto i sada drži zadnje mjesto koje vodi u ligu prvaka sa 45 bodova. Tottenham je novim porazom ostao na 9. mjestu uz 36 bodova te sada imaju 1 pobjedu i 4 poraza u zadnjih 5 utakmica i pod hitno moraju početi pobjeđivati ako žele uhvatiti mjesta za europu.


Aston Villa 1 - 2 Leicester


Još jedan zanimljiv meč su nam pružile ekipe koje imaju dobru sezonu, ali Leicester je ipak opravdao zašto su u top 3 ekipe ove sezone. Gosti dolaze u vodstvo u 19. minuti golom Jamesa Maddisona koji puca neobranjivo uz desnu stativu gola. Lisice dolaze i do 0-2 u 23. minuti golom Harveya Barnesa koji lijepo pogađa pod gredu Martineza. Domaćini ipak dolaze do pogotka u 48. minuti kada dobro reagira Bertrand Traore nakon odbijanca te bez problema uspijeva pogoditi pored Schmeichela. Ovom pobjedom Leicester učvršćuje svoju 3. poziciju u ligi sa 49 bodova dok Villa ostaje na 8. mjestu uz 36 bodova, ali i dalje imaju 2 utamice manjka u odnosu na ekipe ispred što im daje nadu za priključak.


Arsenal 0 - 1 Manchester City


Gosti su očekivano slavili u ovome susretu protiv nemoćnog Arsenala koji nije uspio niti zaprijetiti Građanima koji su utakmicu samo održavali pod kontrolom bez prevelikog napora. City dolazi do vodstva odmah u 2. minuti ubačajem Mahreza koji pronalazi Raheema Sterlinga kojeg neshvatljivo ostavljaju ne čuvanog u petercu i Sterling glavom lagano zabija pored Lena. Jedinu veću priliku imao je Cancelo u 80. minuti, no njegov udarac prolazi malo pored lijeve vratnice. Građani zarađuju nova 3 boda te ostaju 1. na tablici sa 59 bodova, 10 više od gradskog rivala na 2. mjestu. Arsenal je još jednim porazom ostao na 10. mjestu uz 34 boda i mislim da se može reći kako je njihova borba za europska mjesta gotova.


Manchester United 3 - 1 Newcastle


Manchester United je očekivano slavio protiv gostiju iz Newcastlea, ali su se trebali naraditi za to u drugom poluvremenu jer su u prvom izgledali jako loše. Domaćini dolaze u vodstvo u 30. minuti nakon prekrasne solo akcije Marcusa Rashforda koji prolazi Krafta i pogađa lijevi bliži kut Darlowa koji je morao bolje reagirati na taj udarac. Svrake zabijaju za 1-1 u 36. minuti kada se lopta odbija nakon kornera do Allana Saint-Maximina i Francuz zabija loptu pod gredu gdje De Gea nije mogao napraviti ništa. Crveni Vragovi ipak dolaze opet u vodstvo kada dodavanje Nemanje Matića malo skreće Fernandes, dovoljno da dođe do Daniela Jamesa koji probija Darlowa. U 74. minuti krivac za kazneni udarac je Joe Willock koji radi prekršaj nad Rashfordom. Bruno Fernandes uzima loptu i zabija sigurno u lijevi kut gola. United pobjedom opet prelazi Leicester i sada je 2. na tablici uz 49 bodova dok Newcastle i dalje nastavlja lošu formu te se i dalje nalaze na 17. poziciji sa 25 bodova, samo 3 više od 18. Fulhama.


Brighton 1 - 2 Crystal Palace


Dominantnu utakmicu odigrao je Brighton koji je imao 75% posjeda i 25 udaraca, ali na kraju su otišli sa utakmice bez bodova. Jean-Philippe Mateta dovodi svoju ekipu u vodstvo u 28. minuti prekrasnim udarcem petom na loptu koju mu je poslao Jordan Ayew. Galebovi u 55. minuti stižu do izjednačenja pogotkom Joela Veltmana koji nakon odbijanca dobija loptu i posrepma uz desnu stativu gola. Do kraja utamice su se redale prilike preko Welbecka, Trossarda i Lallane, ali niti jedan od tih udaraca nije prevario Guaitu. Palace dolazi do nevjerovatne pobjede u 95. minuti kada Andros Townsend šalje loptu za Christiana Bentekea čiji šut odlazi uz lijevu vratnicu pored nemoćnog Guaite. Palace se ovom važnom pobjedom podigao na 13. mjesto sa 32 boda dok je Brighton ostao na 16. mjestu uz 26 bodova i prekinuo svoj niz bez poraza u zadnje 4 utakmice.




bottom of page