top of page

Sažetak 28. kola Engleske Premijer Lige


Newcastle 1 - 1 Aston Villa


Ovo je bila jako bitna utakmica za Newcastle koji se grčevito bori za opstanak u ligi te ovaj bod znači puno više njima za razliku od Ville. Trezeguet u 28. minuti prolazi kroz obranu domaćina i izlazi pred Dubravku, no golman mu odlično čita udarac i brani njegov pokušaj. Iduću priliku smo čekali sve do 82. minute kada sjajnu priliku ima Murphy kada snažno puca i na njegovu žalost uspjeva pogoditi samo gredu gola Ville. Villa dolazi do vodstva u 86. minuti autogolom Ciarana Clarka kojeg lopta nesretno pogađa i ulazi pored nemoćnog Martineza. Newcastle ipak dolazi do boda u 94. minuti kada nakon kornera fantastično skače kapetan Jamaal Lascelles i pogađa jako važan pogodak za svoju ekipu. VIlla je nakon ovog kola ostala na 9. mjestu uz 41 bod dok Newcastle pada na 17. mjesto sa 28 bodova i sada imaju niz od 3 nerijesena susreta u nizu.


Leeds 0 - 0 Chelsea


Utakmica bez golova koja nam je pružila dosta prilika, ali nijedna strana nije uspjela dovršiti svoje akcije. Igrač utakmice svakako bi bio domaći vratar Meslier koji je odigrao odličnu utakmicu. Leeds svoju prvu priliku ima u 16. minuti udarcem Robertsa sa ruba kaznenog prostora, no na sreću Chelsea njegov udarac pogađa gredu. U 46. minuti Havertza je zaboravila domaća obrana i mladi Nijemac puca u desni kut gola, ali Meslier sigurno brani njegov pokušaj. Dvije minute kasnije Havertz opet pokušava udarcem pod gredu i udarac mu ponovno brani Meslier odličnom reakcijom na taj zahtjevan udarac. Do kraja utakmice se nije dogodilo više nikakvih većih prilika i obje ekipe su se mogle zadovoljiti samo bodom. Chelsea ostaje na 4. mjestu sa 51 bodom dok Leeds pada na 12. mjesto uz 36 bodova i sada imaju niz od 3 utakmice bez pobjede.


Crystal Palace 1 - 0 West Bromwich Albion


WBA je trebao uzeti sva tri boda s ovog susreta da bi imao ikakve šanse za opstanak u ligi, ali nisu uspjeli dobiti bodove i mislim da je za njihov opstanak priča završena. Gosti su prvi došli do prilike u 21. minuti kada Yokuslu puca sa ruba kaznenog prostora malo pored lijeve vratnice. U 34. minuti nespretno reagira Darnell Furlong igrajući rukom u svome šesnaestercu. Sigurno sa bijele točke puca Luka Milivojević za 1-0 svoje ekipe. U 58. minuti Pereira pokušava iznenaditi Guaitu iz udaljenosti, ali njegov pokušaj prolazi malo iznad gola. Palace se ovom pobjedom probio na 11. mjesto sa 37 bodova dok se WBA još više učvrstio na 19. mjesto lige sa 18 bodova.


Everton 1 - 2 Burnley


Pobjeda Burnleya u gostima kod Evertona svakako se može smatrati jednim od većih iznenađenja kola. Ova pobjeda Burnleyu znači jako puno jer su se sad poprilično odvojili od zone ispadanja i mogu mirnije ući u kraj sezone. Burnley zabija u 13. minuti golom Chrisa Wooda kojem se lopta odbija savršeno na udarac koji odlazi u desnu stranu gola. Gosti dolaze do 0-2 u 24. minuti kada Vydra dodaje Dwightu McNeilu koji puca u lijevu stranu gola pored nemoćnog Pickforda. Domaćini ipak uspijevaju smanjiti na 1-2 pogotkom Dominica Calvert-Lewina kojem je odličnu loptu poslao Davies i ovaj odlično skače i zakucava loptu glavom u gol. Do kraja je još dvije prilike imao Everton, ali oba udarca je dobro obranio Pope. Everton je drugim porazom u nizu pao na 7. mjesto sa 46 bodova. Burnley sa ova jako važna tri boda ostaje na 15. mjestu uz 33 boda te se sada nalaze 7 bodova od opasne zone.


Fulham 0 - 3 Manchester City


Manchester City je u ovu utakmicu ušao sa dosta promijenjenim sastavom, ali i sa tim promjenama su bez ikakvih problema slavili protiv Fulhama. City je bolje otvorio utakmicu te su prijetili dva puta preko Torresa i Silve, ali obojici je udarce obranio Areola odličnim reakcijama. Građani su gol dočekali u 47. minuti nakon odličnog ubacivanja Cancela na koje dobro reagira John Stones i zabija za 0-1. U 56. minuti zabija City i drugi pogodak nakon pogreške Fulhamove obrane gdje se najbolje snalazi Gabriel Jesus i na prazan gol pogađa za 0-2. Adarabioyo radi prekršaj za kazneni udarac u 60. minuti koji bez većih problema realizira Sergio Aguero u lijevu stranu gola. Građani ostaju na 1. mjestu sa 71 bodom, 14 više od gradskog rivala na 2. mjestu. Fulham je ostao na 17. mjestu uz 26 bodova te se i dalje moraju jako boriti da opstanu u ligi i iduće sezone.


Southampton 1 - 2 Brighton


Ovo je bila jako važna pobjeda za ekipu Brightona koja se i dalje nekako uspjeva održati izvan zone ispadanja dok Southampton i dalje traži formu koju već mjesecima nemaju. Galebovi zabijaju u 16. minuti nakon kornera kojeg izvodi Gross i pronalazi glavu Lewisa Dunka koji odlično skače i puca u desnu stranu gola. Sveci ipak dolaze do izjednačenja u 27. minuti kada iz prve puca Che Adams i lijepo pogađa uz desnu vratnicu. Konačan rezultat 1-2 postavlja Leandro Trossard koji puca precizno u lijevu stranu gola i time osigurava svojoj momčadi 3 boda iz ove utakmice. Brighton se popeo na 16. mjesto lige sa 29 bodova i napokon prekida svoju seriju od 3 poraza. Southampton je i dalje u slobodnom padu te su sada na 14. mjestu uz 33 boda.


Leicester 5 - 0 Sheffield


Leicester je ovu utakmicu odigrao jako dominantno protiv ekipe Sheffielda koja nije mogla apsolutno nikako odgovoriti na igru domaćih. Lisice su povele u 39. minuti kada lijepo prolazi Vardy po lijevoj strani i dodaje Kelechiju Iheanachu pred prazan gol i Nigerijac bez problema zabija. Za 2-0 zabija Ayoze Perez jako preciznim udarcem sa ruba kaznenog prostora u lijevu stranu gola Ramsdalea. U 69. minuti Vardy opet odlično prolazi kroz obranu Bladesa i daje loptu Iheanachu koji opet pogađa lakoćom. Iheanacho zabija svoj hat-trick u 78. minuti nakon odlične lopte Ndidija koju je pokupio i snažno iz udaljenosti pogodio u desni kut gola. Konačnih 5-0 postavlja autogolom Ethan Ampadu kojeg Vardy pogađa nakon ubačaja. Sheffield nakon novog poraza ostaje i dalje na 20. mjestu lige uz 14 bodova. Lisice pobjedom ostaju na 3. mjestu sa 56 bodova i unatoč brojnim ozljedama uspijevaju držati svoje mjesto za Ligu Prvaka.


Arsenal 2 - 1 Tottenham


Jedan od najvećih engelskih derbija nam je ponudio vrlo zanimljivu utakmicu u kojoj je Arteta uspio otupiti napad Spursa i odličnom igrom slaviti za ponos sjevernog Londona. Smith-Rowe je u 16. minuti odlično pucao sa dvadesetak metara, ali njegov udarac je pogodio gredu. Spursi neočekivano dolaze do vodstva u 33. minuti prekrasnim golom Erica Lamele rabonom koji će vrlo vjerojatno biti i najbolji gol ove sezone. Arsenal dolazi do izjednačenja u 44. minuti kada Tierney odlično pronalazi Martina Odegaarda i mladi Danac sigurno zabija pogodak. U 62. minuti Davinson Sanchez nespretno reagira i radi prekršaj nad Alexandreom Lacazettom koji sam i izvodi kazneni udarac te pogađa u desnu stranu gola. Tottenham se ovim porazom spustio na 8. mjesto lige uz 45 bodova i prekidaju svoj niz od 3 pobjede. Arsenal je ostao na 10. mjestu sa 41 bodom.


Manchester United 1 - 0 West Ham


Odličnu defanzivnu predstavu pružila je ekipa Ole Gunnara Solskjaera koju su prvenstveno predvodili Maguire i Shaw sa odličnim nastup te United sada ima 4 čiste mreže u zadnjih 5 susreta. U 25. minuti odličnu loptu šalje Greenwood za Rashorda koji glavom puca loše sa nekoliko metara udaljenosti i lopta odlazi samo desno pored gola. U 37. minuti Greenwood ima odličnu solo akciju te upućuje udarac u lijevu stranu gola, ali Fabianski odlično brani i skreće loptu u vratnicu. Crveni Vragovi zabijaju u 53. minuti nakon ubačaja iz kuta Fernandesa koji pogađa Craiga Dawsona i on šalje loptu u vlastitu mrežu. United sa nova tri boda ostaje na 2. poziciji lige sa 57 bodova. West Ham je ostao na 5. mjestu lige sa 48 bodova te i dalje traže dobre rezultate koji bi ih potencijalno odveli u Ligu Prvaka.


Wolverhampton 0 - 1 Liverpool


Liverpool je opet uspio pobijediti u gostima i sada jednostavno moraju početi bolje igrati ako žele izboriti top 4 lige što im nije toliko bodovno daleko, ali domaća forma im se mora znatno popraviti.

U 38. minuti Mane prima dobar centaršut i puca glavom, ali samo u desnu stranu pored gola. U 45. minuti na samom kraju poluvremena Liverpool odlično odigrava kontra napad gdje Diogo Jota lijepo pogađa bliži kut Patricia. Do kraja utakmice Liverpool je imao prilike preko Salaha i Jote, no njihove udarce je sigurno branio domaći vratar. Liverpool se probio na 6. mjesto sa 46 bodova dok Wolvesi padaju na za njih jako loše 13. mjesto uz 35 bodova i sada su u nizu od 4 utakmice bez pobjede.









bottom of page