top of page

SLIJEDI NAM SPEKTAKULARNA UTRKA U ABU DHABIJU!

Ovu nedjelju čeka nas napeta i posljednja utrka Formule 1 u ovoj sezoni, u Abu Dhabiju. Za sve ljubitelje Formule 1 ovo je prava poslastica jer se nakon dugo vremena odvija tijesna i uzbudljiva utrka za novog svjetskog prvaka u Formuli 1. Naime, dva vozača koji su favoriti za prvake, Max Verstappen i Lewis Hamilton, imaju isti broj bodova na ljestvici, što znači da će u ovoj utrci dati sve od sebe i ulaziti u puno rizika kako bi pobijedili i postali prvaci. U fokusu utrke će naravno biti Verstappen i Hamilton u napetoj završnici sezone i utrke u tituli za prvaka, ali i vozači koji će odvoziti posljednje utrke za neke timove, a neki će i na ovoj stazi odvoziti svoju posljednju utrku u karijeri te se umiroviti.

No, kako je uopće došlo do ovakvog stanja na ljestvici bodova vozača u samoj završnici? Prošli vikend Red Bullov vozač, Max Verstappen bio je u vodeći na ljestvici te mu je bila potrebna pobjeda u Saudijskoj Arabiji kako bi se približio tituli. Međutim, u utrci punoj kontroverzi, uzbuđenja te jednoj od boljih u zadnjih nekoliko godina, Hamilton je uspio pobijediti i dovesti nas u napetu završnicu završivši s jednakim brojem bodova kao i Verstappen. U Abu Dhabiju se situacija vraća na nulu, kao na početku sezone. Oba vozača ciljaju na pobjedu i dat će sve od sebe da budu bolji i brži u utrci. Veliki ulozi su u pitanju. Hamilton kao sedmerostruki osvajač titule prvaka cilja na osmu titulu i rušenje legendarnog rekorda Micheala Schumachera s isto sedam osvojenih titula, a Verstappenu bi to bila prva titula te bi postao i najmlađi prvak u Formuli 1 te bi prekinuo dugogodišnju dominaciju Hamiltonovog Mercedesa. U Abu Dhabiju sve će ovisiti o kvalifikacijama i koji će vozač zauzeti pole poziciju koja mu daje veliku prednost u utrci.

Iako se radi o tijesnoj borbi za titulu, puno ljubitelja Formule 1 želi otpratiti i oprostiti se od legendarnog Kimija Räikkönena koji će odraditi svoju posljednju utrku u Formuli 1 i otići u zasluženu mirovinu. Uz njega, Bottas će posljednji put voziti bolid Mercedesa jer od druge sezone će se pridružiti timu Alfa Romeo, Kimijevom timu, a Giovinazzi odlazi iz Formule 1 u Formule E tako da će se i on oprostiti od svojeg tima i od Formule 1 na neko vrijeme. Da ne zaboravimo i na Georga Russela koji će se nakon utrke u Abu Dhabiju pridružiti Mercedesu i voziti u timu s Hamiltonom.

Dakle, situacija je vrlo jasna. Jedna utrka, jedan pobjednik, jednak broj bodova, dva vozača i samo jedan prvak. Rezervirajte nedjelju popodne (14:00 sati) za gledanje Formule 1 jer ova utrka će ispisati povijest i donijeti nam starog prvaka s novim rekordom - Hamiltona ili novog prvaka u Formuli 1 - Maxa Verstappena. Bit će puno borbi, nadmudrivanja, pretjecanja, uzbudljivosti, napetosti, fantastičnih vožnji i drame jer to sve Formulu 1 čini specifičnim i jednim od boljih sportova.

bottom of page