top of page

Studentska udruga EWoB - Poduzetnici bez granica

Poduzetnici bez granica (EWoB) je studentska udruga koja djeluje pri Ekonomskom fakultetu u Osijeku, a nastala je kao rezultat suradnje s američkim sveučilištem University of Illinois at Urbana-Champaign. Već 13 godina okuplja različite generacije studenata koji su željni novih iskustava, ali i stjecanja poslovnih vještina. Prijateljski odnosi i rad na zajedničkim projektima koji uvelike mogu doprinijeti razvoju karijere, komunikacijskih i organizacijskih vještina te liderskih sposobnosti su glavni razlozi zašto studenti svake godine pokazuju veliki interes za učlanjenje u ovu udrugu.

Osnovni cilj udruge je promicanje poduzetničkog načina ponašanja kod mladih koje je potrebno ne samo u ekonomiji, već i na širem području sveučilišta u svrhu širenja poduzetničkog duha i međufakultetske suradnje. Članovi udruge takav način poduzetničkog razmišljanja stječu sudjelovanjem i organizacijom raznih projekata koja se temelji na timskom i istraživačkom radu, pripremi kreativnih sadržaja i donošenju inovativnih ideja.


Još jedan razlog zbog kojeg se velik broj studenata zanima za udrugu EWoB je raznovrsnost i količina projekata koji povezuju različita poslovna područja i interese pojedinaca. Glavni projekti po kojima je ova udruga široko prepoznatljiva su: Globalni tjedan poduzetništva, EWoB Business Academy za edukaciju i evaluaciju poslovnih vještina studenta, obilježavanje Međunarodnog dana žena, EWoB Party quiz čija popularnost raste svake sezone te EWoB Business Hackathon koji je trenutno u procesu rebrandinga.


Globalni tjedan poduzetništva (GEW) je najveći projekt koji se tradicionalno održava sredinom studenog od samog osnutka udruge. Najčešće traje između dva i četiri dana povezana krovnom temom te okuplja desetke predavača – poduzetnika koji su spremni ispričati svoje poslovne priče. Posjetitelji imaju priliku saznati što se krije iza poduzetničkog uspjeha i kako do njega doći što ih može potaknuti da se i sami upuste u svijet poduzetništva. S druge strane, članovi udruge prilikom organizacije rade unutar svojih timova na aktivnostima marketinga, odnosa s javnošću, logistike i sponzorstva čime stječu vještine koje su na tržištu rada poželjne.

Najnoviji projekt koji je pokazao veliki uspjeh i interes šire javnosti je obilježavanje Međunarodnog dana žena. Organizacijom panela s uspješnim poduzetnicama pokušava se proširiti svijest o položaju žena u poslovnom svijetu, ali i ohrabrivanje istih da se izbore za svoj uspjeh.

Osim organizacije projekata, udruga Poduzetnici bez granica surađuje i sa ostalim udrugama na Sveučilištu u Osijeku, ali i na širem području. Članovi udruge EWoB imaju priliku sudjelovati na raznim konferencijama, panelima, edukacijama i stručnim praksama kako bi obogatili svoj studentski život i bili što bolje pripremljeni za nadolazeće životne izazove. Više o udruzi možete saznati putem njihovih društvenih mreža te pogledati kako su izgledali dosadašnji projekti koje su provodili.


Comments


bottom of page