"Studiram na Medicinskom fakultetu i obavljam 2 genijalna studentska posla"

Updated: Aug 11


Studenti su uvijek traženi za obavljanje studentskih poslova


S obzirom da se približilo ljeto, studenti koji su se riješili ispita na prvim rokovima već su na sezonskim poslovima na moru dok neki rade usporedno uz studij ili traže ljetni posao na dva ili tri mjeseca.


Na stranicama Student servisa i oni najrevniji znaju da se ponekad može pročitati poneki egzotičan oglas za studentski posao, no uobičajeni poslovi daleko su od krotitelja tigrova ili “once-in-a-lifetime” odlično plaćenih poslova.


Od lanaca restorana brze hrane, rada u telekomunikacijskim centrima, rada u kafićima i ostalih poslova za čije sam obavljanje kvalificirana sa završenom prirodoslovno-matematičkom gimnazijom, završila sam s dva studentska posla koja radim usporedno zadnjih osam mjeseci uz studij… Kako?


 

Po završetku gimnazije nisam odmah upisala fakultet koji sam željela te sam godinu dana studentskog života provela na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu, studiju Nutricionizma neslavno studirajući ono što me ustvari ne zanima dugoročno.


Foto: Plaža uz Atlantski ocean, Porto
“... te sam putem kroz najveće portugalske gradove, na obali uz ocean posljednji dan donijela odluku da ću po povratku u Hrvatsku krenuti s pripremama za maturu i prijemni ispit iz meni tada tako nedohvatljive Medicine.”
Nakon mjesec dana studija, krajem 10. mjeseca počela sam sumnjati u svoju odluku da ipak pokušam studirati nešto drugo, a što sam si potpuno potvrdila odlaskom na Erasmus+ projekt “TRANSITION - design thinking for leaders!” te sam putem kroz portugalske najveće gradove, na obali uz ocean posljednji dan donijela odluku da ću po povratku u Hrvatsku krenuti s pripremama za maturu i prijemni ispit iz meni tada tako nedohvatljive Medicine.

Foto: Amarante, Portugal