top of page

Uspješni prvijenac projekata HAZHKSa: Večeri medicine

Updated: Nov 15, 2023

Kako je sve počelo…


Nakon uspješno odrađena dva događaja, pod nazivima Večeri medicine vol. 1 Kardiovaskularni sustav i Večeri medicine vol. 2 Anatomija, studenti Medicinskog fakulteta Hrvatskog katoličkog sveučilišta nastavljaju s, prema riječima publike, “genijalnim, zabavnim, poučnim” predavanjima.




Iza projekta stoje studenti druge godine Medicinskog fakulteta: Mislav Banić, Marija Gagić, Dušica Kasun, Matea Maričić i Leona Periša, u ulozi predavača i suorganizatora projekta, uz glavnu organizatoricu Anu Filipan.





Večeri medicine je projekt u sklopu organizacije studenata Medicinskog fakulteta Hrvatske akademske zajednice na Hrvatskom katoličkom sveučilištu uz suradnju s kolegama s drugih ogranaka Hrvatske akademske zajednice, a cilj im je približiti medicinu svima na zabavan način.


Zanimljive činjenice za svakodnevni život, najnovija dostignuća i aktualni problemi u medicini bit će teme s kojima će se publika imati prilike upoznati u periodu od veljače do lipnja 2023. godine jednom mjesečno.


Osim toga, studenti koji sudjeluju kao izlagači na taj će način imati priliku poboljšati svoje prezentacijske i govorničke vještine te produbiti svoje znanje u medicinskom području. Uz osobni razvoj, ovime projektom promiče se interdisciplinarni i intergeneracijski pristup znanosti jer se očekuje šarolika publika svih dobi i edukacijske pozadine u semiformalnoj atmosferi.

Studenti predaju profesorima

Dosad se na Večeri medicine odazvalo pedesetak sudionika, uključujući profesore te profesorice, studente različitih fakulteta, kao i učenike srednjih škola. Za organizaciju i izvedbu imaju samo riječi pohvale, no organizacijski tim i dalje se trudi kako bi Večeri medicine svaki puta bile još bolje.


Večeri medicine potiču raspravu i povezivanje studenata različitih sveučilišta i diskusije u interdisciplinarnoj atmosferi, kao i povezivanje profesora sa studentima u semiformalnoj atmosferi po principu horizontalnog i vertikalnog učenja.


Sudionici su posebno oduševljeni Kahoot kvizom koji slijedi nakon kratkih i zanimljivih predavanja, a za nagrade je zaslužan sponzor: Domino’s Pizza! Organizatori, naravno, naglašavaju kako je sponzor prikladan događaju - jer treba uživati u raznovrsnoj hrani, s mjerom.





Događaji na kojima se morate pojaviti - 30.3. i 20.4.


Treća od Večeri medicine, na temu Mračne strane medicine, održat će se 30. ožujka u 19h na adresi Martićeva 15. Mjesta su ograničena, pa se potrebno prijaviti na poveznici: https://forms.gle/9BaFTGMkBzmt9gvC8.


Iz HKS–ova ogranka poručuju: “Ponukani etičkim problemima u medicini, teškoćama s kojima se susreću zdravstveni djelatnici te generalnim pogledom većine na neka etička pitanja, priredili smo ovu tešku, ali jako zanimljivu temu te bismo cijenili kad biste nas podržali svojim prisustvom.”





Također, 20. travnja Vas čeka još jedna zanimljiva od Večeri medicine: ŠTETNO JE! ILI MOŽDA IPAK NE?, gdje će studenti izložiti prednosti i nedostatke: kanabisa, interneta, stresa, mikroorganizama te alternativne medicine. Jesu li zapravo štetni, otkrijte 20. travnja u Martićevoj 15.

bottom of page