top of page

Weekend Media festival

Updated: Sep 1, 2022

Stigao je kraj kolovoza i ljeto se bliži svome kraju. Unatoč tomu i dalje ima događaja koje bi valjalo posjetiti. Tako ovaj članak posvećujem najavi nadolazećeg Weekend Media festivala koji će se ove godine održavati od 22. do 25. rujna. Iako do tog eventa ima nešto manje od mjesec dana, valja ga najaviti unaprijed kako bi oni zainteresirani mogli na vrijeme osigurati svoje mjesto jer cijena kotizacije još je samo do 31.8. po nešto nižoj cijeni, a od 1.9. puna cijena iznosi 4 400 kuna.


Ovogodišnji Weekend festival bit će petnaesti po redu. Weekend Media festival već je svima sigurno dobro poznat, no ponovimo još jednom: to je festival namijenjen susretu medija, a glavni su ciljevi festivala edukacija o novim kretanjima u svijetu medija, prikaz medijske situacije u regiji te umrežavanje regionalnih medijskih i komunikacijskih djelatnika. Festival se od 2008. godine održava u Rovinju. Program ovogodišnjeg festivala već je predstavljen, a njegov slogan je #SAMODOĐI. Neke od tema ovogodišnjeg festivala bit će Web 3.0 i the Metaverse, „jednorozi“ budućnosti, TikTok, disrupcija inovacija i kultura otkazivanja. Kako navodi Tomo Ricov. Pojam „jednorozi“ označava startup tvrtke čija je vrijednost veća od milijardu dolara.


Za zanimljivosti i edukaciju koji krase ovaj festival pobrinut će se brojni gosti iz različitih medijskih područja. Jedan od gostiju bit će izraelski novinar i publicist Yossi Melman, stručnjak u području špijunaže i sigurnosti. Područje digitalnog svijeta zastupat će Nikola Dešković, koji je postavio internetsku prodaju automobila u Europi, a za zastupanje ekonomske slike svijeta pobrinut će se makroekonomist Vuk Vuković govoreći o nadolazećoj jeseni i recesiji koja se očekuje u sljedećoj godini. Raznolikost govornika na Weekend Media festivalu potvrđuje činjenicu zašto je festival postao međunarodno prepoznatljiv događaj i svake godine ostvaruje veliku posjećenost.


Kako su, između ostalog, dobra atmosfera i ugodan provod neizostavan dio Weekend Media festivala, ove će se godine za večernji program pobrinuti umjetnica Konstrakta, trenutno jedna od najpoznatijih regionalnih zvijezda. Prvi puta ove godine u sklopu Weekend Media festivala održat će se i Golden Drum, međunarodni kreativni festival koji predstavlja prepoznatljiv spoj kreativne, marketinške i oglašivačke industrije.


Golden Drum svake godine nagrađuje najbolje ideje, najuspješnije kreativne timove te najuspješnije pojedince koji su učinkovito oživjeli inovativne ideje i ostavili trag u oglašivačkoj industriji. Ovogodišnja tema Golden Drum festivala je Rebuilding Connection. Tako će i u sklopu Golden Druma na Weekend Media festivalu nastupiti još brojni značajni strani gosti. Weekend Media festival, s obzirom na vrijeme njegova održavanja i obilnost i raznolikost njegova programa, možemo smatrati i festivalom kojim se završava ljeto, a dočeka jesen.


Comments


bottom of page