top of page

FER Survival Guide

U ponedjeljak, 16.10. na Fakultetu elektrotehnike i računarstva održan je 'FER Survival Guide' s ciljem bolje prilagodbe brucoša na fakultet.



Radi se o predavanju koje je održano kao kruna novonastalog Buddy sustava na FER-u. pak, samo predavanje nije zamišljeno kao još jedno 'profesor priča - studenti spavaju' iskustvo. Ideja je bila prilagoditi se studentima i na njima relevantan način ispričati što ih sve čeka kroz sljedećih nekoliko godina

Upravo je zbog toga predavanje osmišljeno i održano od strane studenta treće godine Karla Vrančića.


Bez previše formalnosti i na humorističan način pokrivene su teme poput strategija učenja, iskorištavanja fakultetskih resursa i pronalaska ravnoteže između predavanja i druženja. Savjeti su bili realni, praktični i odmah primjenjivi – baš ono što treba svakom brucošu koji se želi snaći u novom okruženju.


Predavanje nije bilo samo o akademskom uspjehu, već i o tome kako se uklopiti u fakultetski život, stvoriti nova prijateljstva i izgraditi temelje za uspješnu budućnost.

Na kraju se ciljani pristup pokazao itekako uspješnim budući da je recepcija studenata na samom predavanju bila sjajna. Još impresivnija je anonimna anketa koju su studenti popunjavali nakon predavanja. Bez ijedne konkretne kritike, ispunjena je raznim pohvalama i željama da se nešto slično puno češće održava, što je u najmanju ruku iznenađujuće s obzirom da se radi o anonimnoj anketi koju studenti ispunjavaju o - predavanju.

Ako ste propustili predavanje, ne trebate se brinuti. Snimka je objavljena na YouTube-u te ju možete pogledati. Povratne informacije i sa same snimke su sjajne te mnogi pojedinci koji nisu niti FER-ovci niti studenti su pronašli bitne poante u sadržaju predavanja. Neki su se dobro nasmijali, neki motivirali, a neki naučili nešto novo ili pak se vratili u neka "ljepša" vremena. Koja od navedenih grupa ste Vi, procijenite nakon pogledanog videa.



bottom of page