top of page

HRVATSKA U POLUFINALU DAVIS CUPA!

Hrvatsku Davis Cup reprezentaciju je ždrijeb za ovogodišnje izdanje Davis Cupa smjestio u skupinu D s Australijom i Mađarskom. Svi mečevi u ovoj skupini odigrali su se u talijanskom gradu Turinu te u našoj grupi u daljnju fazu natjecanja mogu ući samo prvoplasirani nakon odigranih mečeva.

Prvi protivnik hrvatskim tenisačima je bila Australija koju smo uvjerljivo svladali sa savršenim rezultatom 3:0 prošli četvrtak. Prvi bod nam je donio mladi tenisač i debitant Borna Gojo, pobijedivši odličnim tenisom Popyrina u 2 seta, 7:6 (7-5) 7:5, a drugi bod je za naše predstavnike teškim i kvalitetnim mečom osvojio naš najiskusniji tenisač, Marin Čilić. Svojom boljom igrom i servisom pobijedio je vrhunskog mladog Australca i talenta Alexa de Minaura u 3 seta, 6:1 5:7 6:4, te nam osigurao sigurnu pobjedu protiv neugodne Australije. No, bez obzira na prolaz naši olimpijski pobjednici u parovima, Mate Pavić i Nikola Mektić su nastupili i rutinski osvojili i treći bod za hrvatsku Davis Cup reprezentaciju nadigravši australske predstavnike u parovima rezultatom 6:3 6:1.

Nakon dva dana odmora, u nedjelju je sljedeći protivnik hrvatskom timu bila Mađarska koju smo pobijedili sveukupno 2:1. Prvi hrvatski tenisač koji je izašao na teren je bio također debitant i mladi talent Nino Serdarušić koji je potvrdio svoje teniske vještine u meču protiv Marozsana, u kojem mu je u svakom setu naš tenisač jednom oduzeo servis i odservirao za set. Meč je završio rezultatom 6:4 6:4 te nam je Nino donio prvi bod. U sljedećem meču Marin Čilić bio je favorit za pobjedu, međutim nakon prvog osvojenog seta, nije uspio završiti meč u drugom te je mladom Pirosu donio priliku da uzme dva seta, pobijedivši Čilića 4:6 7:5 6:4 i donijevši jedan bod Mađarskoj. Iako je Hrvatska pobjedom Serdarušića sigurno osigurala prvo mjesto u skupini D i prolazak u četvrtfinale, naša svjetski uspješna teniska kombinacija Mate Pavić i Nikola Mektić zaključili su susret s Mađarima pobjedom u dva seta, 7:6 (8-6) 6:2.

Pošto je Hrvatska pobijedila u oba susreta i uvjerljivim nastupima i igrama tenisača osvojila prvo mjesto u skupini, naši predstavnici su se plasirali u četvrtfinale Davis Kupa. U četvrtfinalu ih je čekao domaćin Italija i moglo se naslutiti da će ovaj dvoboj biti vrlo interesantan, napet i uzbudljiv. Susreti su se igrali sljedeći dan nakon susreta s Mađarima, u ponedjeljak. Našeg Goju je čekao težak meč protiv Sonega, no Borna nas je sve ugodno iznenadio fantastičnim tenisom i trudom te je nakon tri seta, 7:6 (7-2) 2:6 6:2, uspio dobiti meč i dovesti Hrvatsku u vodstvo 1:0. Marin Čilić mogao je potvrditi pobjedu Hrvatske u meču sa Sinnerom, međutim dogodila se ista stvar kao i u susretu s Pirosom. Nakon uspješnog prvog seta, Marin ponovo ne uspijeva iskoristiti servis kako bi završio meč i Sinner osvaja dva seta, 3:6 7:6 (7-4) 6:3 te izjednačava rezultat između Hrvatske i Italije. Konačna odluka ostaje ponovo na Mate Paviću i Nikoli Mektiću koji su rutinski nadigrali domaćine Sinnera i Fogninija rezultatom 6:3 6:4 te su odveli hrvatsku Davis Cup reprezentaciju u polufinale ovogodišnjeg Davis Cupa.

Susret polufinala se igra u petak u Madridu te ćemo nakon susreta Srbije i Kazahstana saznati protivnika Hrvatske u polufinalu - ili Srbija ili Kazahstan. Svakako nam slijedi spektakl te želimo sreću našim tenisačima da ostanu tako hrabri, borbeni i puni zajedništva kako bi ponovo došli do finala i donijeli Davis Cup u Hrvatsku.

bottom of page