top of page

Dojmovi s edukacije ”Umijeće raspravljanja”

Updated: Apr 26

U četvrtak, 18. travnja 2024. godine na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu održala se edukacija “Umijeće raspravljanja”. Edukacija je nastala u sklopu projekta Psihološka potpora koji organiziraju članovi studentske udruge Hrvatska akademska zajednica Ekonomskog fakulteta (HAZef) uz pomoć kolega s drugih ogranaka HAZ-a na Sveučilištu u Zagrebu i Sveučilištu u Rijeci.


Edukaciju su otvorili Karla Gregurić i Niko Kulišić, voditelji projekta Psihološka potpora, prilikom čega su se zahvalili sudionicima na dolasku i pohvalili poduzimanje prvog koraka prema boljim međuljudskim odnosima.


Zatim je palicu preuzela predavačica Nataša Barolin Belić (magistra geštalt psihoterapije i diplomirana teologinja) koja se dotakla raznih scenarija u kojima smo se svi našli, misleći da nema izlaza. U prijateljskim i partnerskim odnosima uobičajene su nesuglasice i konflikti koji usprkos trudu ponekad ipak nisu rješivi. Predavačica je ukazala na važnost zauzimanja za sebe te pronalaska kompromisa. Nije sramota priznati da smo u krivu, ali s druge strane ne bismo trebali šutjeti ako primijetimo da suprotna strana ne uzima u obzir naša mišljenja i emocije. Također, predavačica je i seksualna terapeutkinja te je ukazala na razlike u komunikaciji uvjetovane spolom. Ponudila je rješenja raznih kriza u vezama/brakovima te istaknula kako nam svima uglavnom nedostaje strpljenja i međusobne komunikacije. Najgori ishod je napustiti odnos samo zato što nismo spremni suočiti se s problemom. Sudionici su zatim mogli postaviti svoja pitanja i međusobno raspraviti svoja stajališta u vezi poželjnih i nepoželjnih odlika u vezama.


Kraj dvosatnog druženja s predavačicom obilježila je podjela nagradnih knjiga našeg sponzora, nakladničke kuće Stilus. Dvije sudionice su nasumičnim odabirom dobile knjigu “Užitak sebičnosti”, dok su svi ostali sudionici ostvarili dodatne pogodnosti prilikom kupnje knjiga iz Stilus-ova asortimana.


U sklopu projekta Psihološka potpora, planirana je još jedna radionica u svibnju a projekt paralelno nastavlja s izradom podcast razgovora, pisanjem blog članaka kao i aktivnostima na društvenim mrežama u cilju promocije mentalnog zdravlja među mladima i destigmatizaciji mentalnih poremećaja.


bottom of page