top of page

Specijalna 20. obljetnica Harrya Pottera: Povratak u Hogwarts



Ušli smo u doba godine kada je jedino pitanje koje čujete oko sebe: Gdje ćeš ići za Novu godinu? Kao da sve staje, svi problemi postaju manje bitni, svi zadaci idu na hold, faks se smatra nakon završenih kolokvija kao završen prvi semestar. Sve se mora pripremiti mjesecima unaprijed kako bi taj dan i idući dan reprize bili savršeni. Za sve one koji još ne znaju gdje će za Novu godinu, ne brinite, imate još dovoljno vremena za sve srediti, pripremiti i dogovoriti se. No, dajte da vam barem malo pomognem oko aftera ili većini koja voli Harry Pottera jer ovo što slijedi je prava bomba.


Prije nekoliko dana HBO Max je izašao s prijelomnom vjesti koja je iznenadila Harry Potter fanove pa i mnoge druge koji su upoznati s filmovima ili knjigom. Povodom obilježavanja 20 godina od izlaska prvog filma Harry Potter i kamen mudraca, cijela originalna postava koja je glumila u filmovima se vraća uz neke dodatke koje još nisu otkrili. Mnogi fanovi su se na početku nadali da se radi o najjavi novog ili novih nastavaka, međutim, iste špekulacije su odmah demantirane. Informacije koje su nam za sada poznate su glumačka imena koja se vraćaju: među najpoznatijima Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint i mnogi drugi, zatim redatelj prva dva filma Christopher Columbus, dok se J. K. Rowling neće pojaviti, osim na slikama, a nije poznato je li odbila poziv i je li uopce primila ponudu. Poznata je i lokacija - očekuje nas povratak u Hogwarts. Za više detalja koji će usljediti, predlažem vam da pratite HBO Max instagram profil hbomax i najpoznatiji časopis britishvogue. Jedino što je još preostalo jest official teaser na YouTube kanalu s cijelim popisom glumaca. Očekuje se da će okupljanje biti koncipirano na sljedeći način: komentirat će se sama franšiza i koliko su filmovi utjecali na ljude te će se odraditi kratki solo intervjui. Zatim će se gledati svih osam filmova i davat će se komentari najpoznatijih scena te ponovno mini intervjui. Na kraju se svi nadamo kako će nas obavijestiti hoće li se stvarati novi nastavci ili možda čak i serija.


Zapamtite, 01.01.2022. od jutarnjih sati kreće filmski maraton od osam nastavaka s cijelom glumačkom postavom. Probajte pronaći snage i dignuti se ujutro ili upalite snimalicu, jer ovo nije nešto što želite propustiti. Naoružajte se hranom i slatkišima i zaronite u pustolovinu. Vidimo se! Osvrt ovog maratona očekujte iza Nove godine u nekom novom članku, ali zato vam prvom prilikom donosim koja nam se poznata glumačka postava vraća na male ekrane iz dobro poznatog filma ili serije.



bottom of page