top of page

Festival Svjetla

Svima su dobro poznati klasični vjesnici proljeća kao što su visibabe ili jaglaci koji se pojavljuju praćeni uglavnom sunčanim i toplim vremenom. Isti su se pojavili i ove godine, no osim tih vjesnika ove je godine proljeće dočekano i festivalom svjetla. To je festival koji se u Zagrebu održava sada već tradicionalno.


Riječ je o festivalu prilikom kojeg možemo vidjeti razne znamenitosti grada poput kule Lotrščak ili Hrvatskog narodnog kazališta obasjane raznim šarolikim animacijama. Festival svjetla u Hrvatskoj se prvi put održao u Puli 2013. pod nazivom Visualia festival. Prvi je takav festival u Zagrebu održan 2017. godine.


Tako je i ove godine cijeli grad povodom festivala svijetla u periodu od 16. do 20. ožujka bio magično oslikan te nam se pružila prilika na ta četiri dana vidjeti dobro nam poznata mjesta i znamenitosti grada Zagreba sasvim drugim očima. Tunel grič bio je pretvoren u magičnu cvjetnu livadu Meadow, prepunu magičnih cvjetova koji pozdravljaju proljeće.



Svima poznato Strossmayerovo šetalište pretvorilo se u aleju sreće i bilo obasjano raznim šarenim bojama, a Dubravkin put bio je pretvoren u dječje igralište iz snova prepuno svjetlosti. Ovogodišnji festival potiče i ekološku osviještenost koristeći svjetleću skulpturu našeg planeta koja je bila izložena na Cvjetnom trgu.


To su samo neka od brojnih mjesta u gradu kojima se provukao ovogodišnji festival i omogućio nam da se barem na kratko odmaknemo od stvarnosti i živimo u svijetu mašte.


bottom of page