top of page

Jedna od najpoznatijih brucošijada u Hrvatskoj: Vrijedi li karta za BRUCIFER stotine kuna?


Foto: preuzeto s pixabay.com

Uz najavu objavljenu već u lipnju 2022. godine i tisuće karata rasprodanih prvoga dana prodaje, Brucifer ostavlja sliku najpoželjnijeg studentskog partyja kad su brucošijade u pitanju. Stariji studenti kažu da svaki student barem jednom mora posjetiti brucošijadu FER-a, neki kažu da nisu nikad bili jer ih ne zanima, a u nastavku donosimo komentare studenata o prošlogodišnjim “bruckama” FER-a.


Jeste li znali kako je nastala Brucošijada FER-a?

Legenda kaže, tj. službene stranice Fakulteta elektrotehnike i računarstva, da je Brucošijada nastala iz ideje privlačenja ženske populacije na prostore ondašnjeg ETF-a sedamdesetih godina prošloga stoljeća. Iz početnih svirki i tuluma muzičke sekcije, organizacija je prerasla na plesnjake u auli fakulteta, nakon čega su svirke zamijenili nastupi poznatih izvođača s naših prostora.


Tko nastupa na ovogodišnjem BRUCIFERu?


“U već standardnoj ponudi naći će se i kino i Votafak stage, a klub KSET se pretvara u plesni podij na kojem će se posjetitelji zabavljati do sitnih jutarnjih sati uz najbolje strane i domaće hitove”, obećavajuće stoji na stranicama KSET-a.


Već uobičajeno, lineup izvođača je odličan i raznolik: TBF, Z++, Porto Morto, Prazna Lepinja, Mašinko, Bore Balboa, Filip Motovunski, Klinika Denisa Kataneca, KOIKOI, Podočnjaci, Subtilno, Fire in Cairo, Skotni Vrag, Šiza i Klayba.


Uz najavljene, pojavit će se i nenajavljen(i) izvođač(i) na secret gigu koji će, po riječima iz KSET-a: “posebno razveseliti sve ljubitelje hrvatske rap i trap scene.”


Idete li na ovogodišnje izdanje Brucifera?

  • Da, jedva čekam!

  • Ne, tugy...


Iskustva studenata s prošlogodišnjih brucošijada FER-a


"Za mene je prošlogodišnja brucošijada bila vrijedna pamćenja iz više razloga. Primarno zbog osjećaja pripadanju zajednici studenata kojem je odlično pridonio i ambijent, što mislim da je posebna čar ovog događaja", s nama je podijelila studentica 3. godine FER-a.

BRUCIFER: Na dnu čaše nalazi se ekološka osvještenost

Naša FER-ovka opisala je kako su u vanjskim dijelovima bile kućice s hranom, dok se piće točilo u plastičnu čašu koja se plaćala dodatnih 10 kuna. Istaknula je kako joj se svidjelo to što bi, po povratku čaše na kraju partyja, svaki student dobio i svojih 10 kuna nazad uz naglasak na ekološku osviještenost organizacije.


Završno, FER-ovka je dala dobru ocjenu cjeloukupnom doživljaju prošlogodišnje brucošijade: "Iskustvo bih ocijenila solidnom devetkom zbog raznolikih zanimacija za cijelu večer, od kino projekcija do Votafak stagea, ali velika količina ljudi znala je usporiti kretanje od jedne atrakcije do druge."


Nemilosrdne cijene karata određene voljom onih koji su bili najbrži


Za sve koji nisu stigli nabaviti svoju kartu, opće je poznato da ih je moguće nabaviti putem Facebook grupa i sličnih kanala, no po puno većoj cijeni. Ovogodišnje karte cijenama su se kretale ispod 100 kn, dok iste mogu biti viđene u prodaji iznad 200 kn.


Studentica PMF-a nam se požalila: “Prošle godine naletjela sam na objavu na Facebooku u kojoj je netko nudio kartu za Brucifer po cijeni od 600 kn. I prodala se.”

Je li fer? Nije, ali je na FER-u. Isplati li se? Provjerite sami.


Izvještaji s prijašnjih Brucošijada i najava ovogodišnjeg BRUCIFER-a


Više iskustava s prošlogodišnjih Brucifera možete čuti i u video izvještajima videosekcije KSET-a dostupnih na YouTubeu, poput ovoga iz 2019. godine:



Svojevrsna najava ovogodišnje, jubilarne 40.brucošijade FER-a dostupna je na YouTubeu:


bottom of page