top of page

Koje serije pogledati preko ljeta?



Iako su ispitni rokovi iza ugla, lijepo je razmišljati o ljetu i stvarima koje ćemo raditi kada akademske Igre Gladi završe. Oni koji prežive, pričat će, a i odmarati se u ljetnim radostima koje dolaze u našem cikličkom životu prije nego što ponovno bude vrijeme za vratiti se na fakultete i zagrijati stolice.

I tako, riječima hrvatskog splitskog rap-reggae-disco dua Kuzme i Shake Zulu; kada “u vrelim ljetnim danima, ništa nas ne zanima”, kada je sunce previše jako ili more prehladno, lijepo je sjesti u hladovinu ili navečer na terasicu i pogledati epizodu svoje omiljene serije.


Ali što gledati?


Pa, srećom, na male ekrane i streaming platforme dolazi mnoštvo novih serija pa i dugo iščekivani nastavci naših omiljenih serija. A mi vam donosimo top 7 serija koje ćete uskoro moći (ili već možete) pogledati.




Nakon tri duge pandemijske godine, na Netflix dolazi nova sezona jedne od mojih najdražih serija, Stranger Things. Nakon dirljivog završetka treće sezone, četvrta sezona (sudeći po najavama) obećava puno. Kako tvrde, ovo će biti najveća i najstrašnija, pa tako i najbitnija sezona ove serije. Sada već malo odrasliji klinci koje smo pratili prve tri sezone nalaze se ili u Hawkinsu ili u Californiji te pokušavaju preživjeti one mučne, ali zabavne godine srednje škole. Kako će to sve funkcionirati s novim prijetnjama u Hawkinsu ne znamo, ali iz trailera se može jasno vidjeti da će biti puno toga i da stvari nisu više tako jednostavne koliko su bile prijašnjih sezona.


Prvi dio četvrte sezone došao je na Netflix 27.5., a drugi dio dolazi 1.7.2022.




Ako niste još pogledali ovu seriju predlažem da se odmah bacite na bingeanje jer treća sezona ove kultne serije dolazi za samo nekoliko dana! Iako baš nije za one mekog srca i osjetljivih želudaca, ova serija ruši svu konkurenciju i probija se na vrh s lakoćom. Ako ste mislili da ste vidjeli sve moguće filmove i serije o superherojima, nemojte misliti da je ova serija jednaka njima. Zamislite da su Stan Lee i Quentin Tarantino smislili seriju i obrnuli sve moguće stereotipe o superherojima. Superheroji postaju dijelom korporacije i više nisu heroji, a ljudi koji ih pokušavaju uništiti na kraju postaju netko za koga navijate. Ova nasilna, cinična, urnebesna serija od koje nikada nećete znati što možete očekivati, donosi novi pogled na svijet superheroja korumpiranih slavom i moći koju posjeduju. Treća sezona dovodi u postavu izvrsnih glumaca i Jensena Acklesa, najpoznatijeg po ulozi Deana Winchestera u najpopularnijoj američkoj seriji Supernatural. Ne želite ovo propustiti 😉

Treća sezona dolazi na Prime Video 3.6.2022.





Naš plaćeni ubojica/slučajan glumac Barry Berkman vraća se u trećoj sezoni urnebesne drame Barry. Bill Hader nam donosi još savršenih kadrova i satiričnih trenutaka od kojih će te plakati kako od smijeha tako od drame. Za sada, treća sezona drži korak sa svojim prethodnim sezonama, a priča se cijelo vrijeme raspetljava i zapetljava. Naš Barry pokušava popraviti vezu sa svojim arogantnim učiteljem glume nakon prevrata prošle sezone, ali isto tako prolazi kroz sve uspone i padove svoje veze s glumicom u usponu Sally Reed. No uz sve to, i dalje žonglira i sa svojim poslom kao plaćeni ubojica. Izvrsna kinematografija i Bill Haderov jednostavan i suptilan humor čine ovu seriju jednom od najposebnijih serija na koje ćete naići.


Treća sezonu već možete početi gledati na HBO-u!



Treba li uvod za ovu seriju? Rijetko tko još nije pogledao ili čuo za ovu seriju. Peaky Blindersi, čaša dobrog viskija među svim koktelima serija koje možete naći na Netflixu. Vraćamo se u 30-te i nastavljamo pratiti život omiljene britanske gangsterske obitelji na čelu s Thomasom Shelbyem (Cillian Murphy.). Ova drama BBC-a svakom se uvuče pod kožu i ne možete ne pratiti što će se dogoditi dalje. Iako sam osobno više fan ranijih sezona, i dalje me vuče nazad k sebi odlična kinematografija, upečatljivi kadrovi, izvrsna glazba i atmosfera industrijskog života Birminghama 1900-tih.


Šesta sezona dolazi na Netflix 10.6.






Kada smo već kod obitelji, na ekrane se vraća i The Umbrella Academy sa svojih sedam nadarenih članova koji čine jednu neobičnu obitelj “superheroja”. Ako znate kako je završila druga sezona, onda sigurno s nestrpljenjem iščekujete povratak ove serije kako bi vidjeli što se to dogodilo kada su se naši heroji vratili iz 60-tih u sadašnjost i u svom domu zatekli novu obitelj “superheroja” The Sparrow Academy. U ovom svemu ključan je naravno njihov ambiciozan ali i emocionalno hladan otac Sir Reginald Hargreeves koji je i osnovao ove dvije “akademije”. Prošla sezona bila je nabijena akcijom i zapletima, pa me veseli vidjeti što će ova sezona donijeti. Kako će naši heroji reagirati kada shvate da su zamijenjeni novima, i što će biti s našom “Akademijom Kišobrana”?


Treću sezonu The Umbrella Academy možete pogledati od 22.6. na Netflixu.



Nova serija, novi stari superjunak, superjunakinja. Moram priznati, ne izgleda dobro, i sudeći po mišljenjima drugih i meme-ova koje možete već naći na internetu, ne sviđa se ni drugima. Ali, nećemo prerano suditi. Uvijek vrijedi pogledati. Naša superjunakinja Jennifer Walters odvjetnica je u svojim tridesetima koju ne želite naljutiti. Pratit ćemo njen život i borbu s njenom moći s kojom smo već upoznati. Stvari će postati velike...I zelene.


She-Hulk dolazi na Disney+ 17.8.



Svi ljubitelji serije Game of Thrones dobivaju prequel! House of the Dragon donosi nam priču koja se događala 200 godina prije događaja u kultnoj serije Game of Thrones i ulazi dublje u veliku srebrnokosu Kuću Targaryen. Uz neka poznata imena, vjerujem da ćemo dobiti još hrpu izdaje i krvoprolića. A sada, treba pogledati Game of Thrones ponovno i pokušati naći sve eastereggove u seriji.


House of the Dragon dolazi na HBO 21.8.



bottom of page