top of page

Sažetak 26. kola Engleske Premijer Lige


Manchester City 2 - 1 West Ham


Građani u ovom susretu nisu bili uvjerljivi kao i inače što dobro pokazuje i sam rezultat jer su uspjeli golovima oba stopera ipak pobijediti dobru ekipu West Hama. Domaćine u vodstvo dovodi Ruben Dias u 30. minuti visokim skokom i snažnim udarcem glavom nakon preciznog ubačaja De Bruynea. Čekičari u 40. minuti preko Antonia pogađaju stativu, da bi u 43. minuti Antonio ipak uspio zabiti nakon što je pokupio loptu koju je zapravo Lingard pucao prema golu. City do ponovnog vodstva dolazi u 68. minuti kada Mahrez pronalazi na desetak metara Johna Stonesa koji lagano zabija za 2-1. Građani se pobjedom još više odmiču od konkurencije te su sada na 62 bodova, 15 više od prvog pratitelja.Također još vrijedi napomenuti kako im je ovo već 14. pobjeda u nizu te nisu izgubili od kraja studenog 2020. Čekičari ostaju na 4. mjestu uz 45 bodova unatoč ovom porazu.


West Bromwich Albion 1 - 0 Brighton


Domaćini su pobijedili u ovoj jako važnoj utakmici za obje ekipe, ali svakako je za WBA ova pobjeda više značila jer im daje još malu nadu da mogu na neki način osigurati opstanak. WBA je rano došao do vodstva, već u 11. minuti kada nakon odličnog ubačaja Gallaghera glavom loptu u mrežu šalje Kyle Bartley i dovodi svoju ekipu do važnog pogotka. U 19. minuti domaći igrač igra rukom i Brighton zarađuje kazneni udarac koji izvodi Pascal Gross, ali njegov udarac pogađa gredu i rezultat ostaje nepromijenjen. Galebovi dolaze i do drugog jedanaesterca nakon faula Townsenda te ovaj put odgovornost preuzima Danny Welbeck, no i njegov udarac ne pogađa mrežu gostiju, nego odlazi u lijevu vratnicu. WBA na kraju dolazi do pobjede uz dva nerealizirana kaznena udarca od strane gostiju, što se jako rijetko viđa. Brighton se ovim porazom zadržao na 16. mjestu sa 26 bodova i u zadnja 4 susreta nemaju pobjedu unatoč lakšem rasporedu koji su imali. WBA je sada u nizu od 3 utakmice bez poraza i nalaze se na 19. mjestu uz 17 bodova i sada ih dijeli 9 bodova od mjesta koje osigurava opstanak u ligi.


Leeds 0 - 1 Aston Villa


Iz ove utakmice se moglo očekivati dosta pogodaka poznavajući kako igraju obje ekipe, ali smo zapravo mogli vidjeti vjerojatno utakmicu sa najmanje prilika u ovome tjednu. Leeds je dominirao posjedom što im nije donijelo ništa dok se Villa zadovoljila jednom prilikom koju si i realizirali. Gosti su poveli već u 5. minuti dodavanjem Watkinsa za Anwara El-Ghazija koji puca po sredini gola i dovodi svoju momčad u vodstvo. U 18. minuti El-Ghazi ima i drugu priliku za pogodak, no njegov udarac u lijevi kut odlično brani Meslier i to je praktički jedina prilika iz ove utakmice vrijedna spomena. Villa pobjedom ostaje na 9. poziciji sa 39 bodova dok Leeds pada na 11. mjesto sa 35 bodova.


Newcastle 1 - 1 Wolverhampton


Utakmica u kojoj su igrale ekipe koje su moglo bi se reći izvan forme i gdje je podjela bodova mogla biti očekivan ishod utakmice. Domaćini u 12. minuti imaju priliku preko Almirona, no njegov udarac u lijevu stranu gola pogađa vratnicu i rezultat ostaje nepromijenjen. U 52. minuti Newcastle dolazi u vodstvo nakon ubačaja na koji najbolje reagira Jamaal Lascelles i glavom pogađa pored nemoćnog Patricia. Vukovi ipak u 73. minuti dolaze do izjednačenja kada Ruben Neves sjajno utrčava na ubačaj i glavom pogađa u lijevu stranu gola. U 93. minuti Fabio Silva pokušava zabiti glavom nakon ubačaja iz kornera, ali njegov udarac pogađa gredu. Wolvesi ostaju na 12. mjestu sa 34 boda dok se Newcastle nalazi na 17. mjestu uz 26 bodova i sada ih od zone ispadanja dijeli samo 3 boda što nikako nije dobro vidjeti za ekipu Stevea Brucea.


Leicester 1 - 3 Arsenal


U ovoj utakmici Arsenal je odigrao odličnu utakmicu što je malo tko mogao očekivati s obzirom na prošlotjednu predstavu protiv Manchester Citya, ali ekipa Mikela Artete je pokazala kako može igrati kada se svi poslože kako trebaju. Lisice dolaze do pogotka u 6. minuti iz odlične solo akcije Youria Tielemansa koji je povukao loptu sa 40 metara i prošao kroz obranu Arsenala nakon čega je loptu odlično pogodio u suprotni lijevi kut gola Lena. Gosti ipak dolaze do izjednačenja u 39. minuti kada nakon ubačaja Williana iz slobodnog udarca odlično reagira David Luiz i glavom zabija gol. U 47. minuti Ndidi igra rukom u kaznenom prostoru i s bijele točke zabija Alexandre Lacazette uz lijevu vratnicu. Konačnih 1-3 postavlja u 52. minuti Nicolas Pepe koji je loptu trebao samo ugurati u praznu mrežu nakon još jedne asistencije Williana. Arsenal se sa ova 3 boda popeo na 10. mjesto tablice uz 37 bodova dok su Lisice prekinule svoj dobar niz i ostali su na 3. mjestu sa 49 bodova što ih i dalje ostavlja na dobrom mjestu u utrci za Ligu Prvaka.


Crystal Palace 0 - 0 Fulham


Ovo je očekviano bila utakmica sa malo prilika u kojoj Fulham može žaliti što nije uspio pobijediti jer Palace nije napravio niti jednu priliku kojom su mogli ugroziti gol gostiju. Prvu priliku smo čekali sve do 66. minute kada Josh Maja puca sa ruba kaznenog prostora u lijevu stranu, ali lopta prolazi malo pored stative gola. Dvije minute kasnije Maja se opet nalazi u prilici, ali njegov pokušaj udarca glavom fantastično brani Guaita. Palace se opet uspio izvući bez poraza unatoč jako lošoj igri i sada se nalaze na 13. mjestu sa 33 boda dok Fulham nastavlja svoj niz bez poraza u zadnjih 5 susreta te su na 18. poziciji uz 23 boda što ih udaljava samo 3 boda od zone opstanka.


Tottenham 4 - 0 Burnley


Jako dobru utakmicu odigrala je ekipa Josea Mourinha koji je odlučio u prvoj postavi uključiti i Garetha Balea što se pokazalo kao pun pogodak. Već u 2. minuti domaćini dolaze u vodstvo nakon odličnog dodavanja Lucasa u prostor za Garetha Balea koji mirno zabija pored Popea. U 15. minuti Harry Kane zabija u bliži kut golmana te je lopta putem pogodila protivničkog igrača koji je promijenio smjer lopte koja pronalazi put do mreže. Lucas se i sam upisuje u listu strijelaca u 31. minuti udarcem uz lijevu vratnicu gola da bi konačnih 4-0 postavio Bale svojim drugim golom nakon dodavanja Sona. Tottenham je pobijedio nakon 2 poraza u nizu i sada su na 8. mjestu sa 39 bodova. Burnley ovom lošom igrom ipak ostaje na 15. mjestu uz 28 bodova.


Chelsea 0 - 0 Manchester United


Još jedna utakmica u ovom kolu što je bilo i za očekivati jer skoro svaki derbi ove sezone koje igra Manchester United završi bez pogodaka. U 14. minuti Rashford puca dobro iz slobodnog udarca, ali njegov udarac brani Mendy. U 60. minuti Greenwood prima loptu u kaznenom prostoru te puca malo pored lijeve vratnice gola. Najveću priliku imao je Fred u 68. minuti kada su ga zaboravili obrambeni igrači Chelsea te je sam ostao na rubu kaznenog prostora odakle je i pucao, no njegov udarac prolazi tik uz desnu vratnicu. Crveni Vragovi ostaju na 2. mjestu sa 50 bodova. Chelsea također ostaje na 5. poziciji sa 44 boda i sada su samo na bod zaostaka od 4. mjesta koje vodi u Ligu Prvaka.


Sheffield 0 - 2 Liverpool


Liverpool je morao prekinuti svoj jako loš niz od 4 poraza zaredom što su i učinili protiv zadnje ekipe u ligi. Sheffield se držao na 0-0 prvih 45 minuta prvenstveno zahvaljujući Ramsdaleu koji je sjajno branio prilike redom Firmina, Salaha pa Alexander-Arnolda. Gosti dolaze u zasluženo vodstvo u 48. minuti kada gol postiže Curtis Jones lijepim udarcem u lijevi kut što čak i tada fantastični Ramsdale nije mogao obraniti. U 64. minuti Firmino puca prema golu, no pogađa Keana Barrya od kojeg lopta i ulazi u gol i postavlja konačnih 0-2. Za Liverpool je najvažnije da su prekinuli niz poraza i sada su 6. momčad lige sa 43 boda te su i dalje u utrci za top 4. S druge strane, Sheffield ovim porazom i dalje ostaje 20. ekipa lige sa 11 bodova što im poprilično sigurno osigurava povratak u Championship.


Everton 1 - 0 Southampton


Everton se u ovoj utakmici postavio tako da u prvom planu nisu htjeli dati Southamptonu priliku za pogodak, a rani pogodak Evertona je tome i pridonijeo jer su se u ostatku utakmice fokusirati na svoju obranu. U vodstvo su došli u 9. minuti kada zabija Richarlison nakon lijepog dodavanja Sigurdssona. U 25. minuti povećavaju vodstvo, ali je gol Keanea poništen zbog zaleđa. Sveci su prvu priliku dočekali tek u 85. minuti preko Djenepa koji nije iskoristio veliku priliku te je pucao pored desne vratnice. U 90. minuti Vestergaard se dobro snalazi u kaznenom prostoru i puca, no udarac mu odlično brani Pickford. Southampton novim porazom ostaje 14. na tablici sa 30 bodova. Everton je na 7. mjestu uz 43 boda što ih i dalje drži u utrci za Ligu Prvaka, pogotovo jer imaju i utakmicu manje od ostatka ispred sebe.





bottom of page