top of page

Sažetak 27. kola Engleske Premijer Lige


Burnley 1 - 1 Arsenal


Arsenal je u ovoj utakmici poprilično razočarao nakon odlične prošlotjedne predstave te su uspjeli dobiti samo bod i može se reći kako je njihov pohod za europu iduće sezone završio. Topnici su poveli u 6. minuti lijepim solo prodorom Pierrea-Emericka Aubameyanga koji je prošao po lijevoj strani i zabio u bliži kut golmana Popea koji je mogao malo bolje reagirati. Domaćini zabijaju za 1-1 u 39. minuti kada katrastrofalnu grešku radi Xhaka koji pogađa Chrisa Wooda i lopta ulazi u praznu mrežu. U 84. minuti veliku priliku ima Pepe, ali njegov udarac ipak blokira protivnički obrambeni igrač. Zadnju priliku ima Dani Ceballos u 94. minuti kada njegov udarac ne uspjeva ući u gol već pogađa desnu vratnicu. Burnley ostaje na 15. mjestu sa 30 bodova što ih dijeli samo 4 boda od zone ispadanja dok Arsenal drži 10. mjesto uz 38 bodova.


Sheffield 0 - 2 Southampton


Southampton koji je izvan forme je ipak bio očekivani pobjednik jer Sheffield jednostavno ove sezone ne može parirati praktički nikome u ligi. U 31. minuti Ethan Ampadu radi prekršaj koji je kažnjen sa kaznenim udarcem. James Ward-Prowse sigurno pogađa u lijevu stranu gola i dovodi svoju ekipu do vodstva. Odmah početkom drugog poluvremena Sveci dolaze i do 0-2 u 49. minuti Armstrong pronalazi Che Adamsa koji fantastično pogađa u lijevu stranu gola. Southampton je još do kraja utakmice prijetio preko Minamina, Telle i Adamsa, no njihovi udarci nisu imali dovoljno preciznosti. Southampton napokon uspijeva pobijediti i malo se pomaknuti na bodovnom kontu sa 33 boda na 14. mjestu. Sheffield i dalje ostaje na 20. mjestu sa 14 bodova.


Aston Villa 0 - 0 Wolverhampton


U ovome susretu se moglo očekivati golova i domaćini su po meni trebali pobijediti, ali nisu iskoristili svoje prilike i morali su se zadovoljiti samo bodom. Villa je krenula puno bolje u utakmicu te su već u 4. minuti pogodili gredu kada Watkins puca snažno iz daljine. U 15. minuti domaćini opet nemaju sreće kada udarac Konse također pogađa gredu. Vukovi u 59. minuti također nemaju sreće preko Coadya koji puca glavom, ali pogađa samo u lijevu vratnicu. Wolvesi se dižu na 12. mjesto sa 35 bodova i sada su 3 utakmice bez pobjede u nizu. Villa ostaje na 9. mjestu uz 40 bodova te i dalje nastavlja lov na europska mjesta jer imaju dvije utakmice zaostatka.


Brighton 1 - 2 Leicester


Unatoč brojnim ozljedama, ekipa Leicestera je uspjela slaviti protiv Brightona koji je ušao u poprilično lošu formu koja im nije trebala u ovome razdoblju kada im je svaki bod potreban za opstanak. Galebovi dolaze u vodstvo u 10. minuti lijepim udarcem Adama Lallane koji puca po sredini gola i uspjeva zabiti. Lallana je opet mogao zabiti u 41. minuti kada puca glavom, ali njegov pokušaj pogađa lijevu vratnicu gola. Lisice zabijaju za 1-1 preko Kelechija Iheanacha koji mirnim udarcem pronalazi put do desne strane gola. U 87. minuti gosti ipak dolaze do vodstva kada nakon kornera lopta pronalazi glavu Daniela Amarteya koji zakucava loptu po sredini gola za važnu pobjedu. Brighton je sada u nizu od 3 poraza te se nalaze na 17. mjestu sa 26 bodova što ih stavlja točno na diobu mjesta koje osigurava opstanak u ligi. Leciester ostaje nakon ovoga kola na 3. mjestu uz 53 boda.


West Bromwich Albion 0 - 0 Newcastle


Utakmica u kojoj smo gledali dvoboj dna tablice u kojoj su obje ekipe odigrale jako oprezno jer im trebaju jako važni bodovi u borbi za opstanak gdje je ipak Newcastle mogao biti zadovoljniji bodom. Diagne u 37. minuti visoko skače i glavom puca po golu, ali njegov udarac dobro brani Darlow. WBA opet ima dobru priliku u 55. minuti preko Phillipsa čiji šut ipak odlazi preko gola iz blizine. Gosti svoju veliku priliku čekaju do 71. minute kada Joelinton puca u desnu stranu gola , ali Johnstone sigurno brani njegov udarac. WBA ostaje na 19. mjestu sa 18 bodova i sada se nalaze na 8 bodova udaljenosti od 17. mjesta koje ciljaju. Newcastle bodom preskače Brighton i ide na 16. mjesto uz 27 bodova iako su u nizu od 4 utakmice bez pobjede.


Liverpool 0 - 1 Fulham


Liverpool je i u šestoj utakmici u nizu na Anfieldu izgubio što je njihov daleko najgori niz na domaćem travanjaku u povijesti. Fulham je odlično odigrao prvo poluvrijeme, ali nije uspio zabiti iz udaraca koje su uputili redom Maja, Lookman i Cavaleiro. Gosti ipak dolaze do pogotka u 45. minuti kada Salah neoprezno gubi loptu na rubu kaznenog prostora i Mario Lemina sjajno pogađa lijevi kut Alissona. Mane u 70. minuti ima priliku za pogodak, no njegov udarac pogađa samo desnu vratnicu. Liverpool nastavlja svoju užasnu formu i sada su pali na 8. mjesto sa 43 boda dok Fulham nastavlja dobru formu te su na 18. mjestu sa 26 bodova, isto kao i Brighton iznad njih.


Manchester City 0 - 2 Manchester United


Veliki Manchesterski derbi pružio nam je jaku zanimljivu utakmicu u kojoj je Ole Gunnar Solskjaer opet nadmudrio Pepa Guardiolu i slavio po treći put u nizu na Etihadu. Već u 1. minuti Gabriel Jesus radi prekršaj nad Martialom za kazneni udarac koji sigurno izvodi Bruno Fernandes u lijevi kut gola. City je nakon gola bio bolja ekipa i prijetio je preko Zinchenka i De Bruynea, ali njihove pokušaje je odlično obranio Dean Henderson. U 48. minuti Rodri puca znažno u desnu stranu gola, ali pogađa gredu na svoju žalost. Crveni Vragovi stižu i do 0-2 kada Luke Shaw prolazi po lijevoj strani, dodaje za Rashforda koji vraća Shawu loptu i ovaj zabija sigurno u desnu stranu gola. Vrijedi pohvaliti i Hendersona koji je fantastično našao Shawa u početku akcije. Do kraja su se još redale prilike na obje strane, ali rezultat je ostao nepromijenjen. Unatoč porazu, City ostaje na 1. mjestu sa 65 bodova i prekida svoj niz od 21 utakmice u kojoj su pobjeđivali. United pobjedom ide na 2. mjesto sa 54 boda i pokušava ići u lov na City, no mislim da je malo prekasno za takav pothvat.


Tottenham 4 - 1 Crystal Palace


Tottenham je nastavio svoju dobru formu i protiv Palacea koji igra poprilično loš nogomet u zadnje vrijeme pa je bilo i za očekivati laku pobjedu Spursa. Domaćini dolaze do 1-0 nakon što Kane lijepo dodaje Garethu Baleu koji loptu samo treba poslati u praznu mrežu. Svrake ipak dolaze do izjednačenja u 45. minuti kada na ubačaj Milivojevića odlično skače i glavom pogađa Christian Benteke. Spursi dolaze do vodstva 2-1 opet preko Balea kojem loptu na glavu odlično ubacuje Harry Kane. U 52. minuti i Kane se upisuje u strijelce kada sigurno pogađa u lijeve rašlje Guaite sa ruba kaznenog prostora. Konačnih 4-1 postavlja Harrya Kane drugim pogotkom na odličnu asistenciju Sona. Tottenham se ovom trećom pobjedom u nizu penje na 7. mjesto uz 45 bodova dok Palace ostaje na 13. mjestu sa 34 boda.


Chelsea 2 - 0 Everton


Chelsea je odigrao jako dominantnu utakmicu u kojoj su nadigrali u svim parametrima ekipu Carla Ancelottija koja nije imala nikakvu ideju kako probiti ekipu Plavaca. Chelsea dolazi u vodstvo u 31. minuti kada na ubačenu loptu dobro reagira Havertz i pogađa Bena Godfreya koji loptu skreće u vlastitu mreži i postiže autogol. Marcos Alonso ima dvije odlične prilike u 41. i 51. minuti, ali oba udarca mu fantastično brani Pickford. U 64. minuti Havertz prolazi kroz obranu gostiju i Pickford loše reagira te radi faul nad Havertzom. Penal izvodi sigurno Jorginho koji loptu šalje u lijevu stranu, a Pickforda u desnu stranu gola. U 81. i 86. minuti Werner ima dvije odlične prilike za pogodak, ali se nastavlja loša njegova forma te propušta iskoristiti obje prilike. Chelsea pobjedom ostaje na 3. mjestu sa 50 bodova i tako nastavlja odličnu formu pod novim trenerom Tuchelom. Everton porazom pada na 6. poziciju sa 46 bodova i prekida svoj niz od 3 pobjede.


West Ham 2 - 0 Leeds


West Ham je nastavio svoju odličnu igru u zadnjih nekoliko mjeseci i lagano ih se mora priznati kao jednog od kandidata za ulazak u top 4. Leeds je krenuo puno bolje u utakmicu i zabio u 6. i 7. minuti pogotke preko Robertsa i Bamforda, ali oba gola je opravdano VAR poništio. U 21. minuti Luke Ayling radi prekršaj nad Jesse Lingardom koji sam i izvodi jedanaesterac kojeg mu odlično brani Meslier, ali lopta se ipak vraća do Lingarda koji ju posprema u mrežu. U 28. minuti odlično ubacuje loptu Cresswell iz kornera i loptu fantastično prati Craig Dawson i zakucava ju u lijevi kut gola. U 46. minuti Dawson opet visoko skače i puca glavom, ali ovaj puta pogađa desnu vratnicu. U drugom poluvremenu je bilo ponešto prilika s obje strane, ali sve te prilike nisu bile od nekog prevelikog značaja. Leeds je ovim porazom ipak ostao na 11. mjestu uz 35 bodova dok su Čekičari popeli na 5. mjesto uz 48 bodova i sada ih samo 2 boda dijele od top 4 i uz to još imaju i utakmicu više za odigrati.











bottom of page