top of page

THE LEGACY CONTINUES

Nakon što sam mnogima od vas uljepšao božićne praznike, a posebno Novu godinu, najavio sam da ću u ovom članku pisati o novom poznatom filmu koji izlazi. Downton Abbey vama je svima sigurno zvučno poznatija kao serija, ali 2019. izašao je i prvi film koji je doživio veliki uspjeh s više milijuna pregleda, a već tada je bilo naznaka da nas očekuje nastavak. British Vogue je objavio da nas nastavak poznatog filma očekuje u ožujku ili travnju ovisno o tijeku snimanja, a mnogi nagađaju da će izaći pred Uskrs tako da su nam još jedni blagdani uljepšani.


Downton Abbey je britanska povijesna dramska televizijska serija engleskog glumca, pisca, scenarista i redatelja Juliana Fellowesa. Prvu epizodu prve sezone te serije emitirala je 26. rujna britanska televizijska mreža ITV. Već sljedeće godine Downton Abbey je ušla u Guinnessovu knjigu rekorda kao najhvaljenija i najnagrađivanija serija u povijesti engleskih televizijskih produkcija. Primetime Emy nagrada je koja se dodjeljuje najuspješnijim TV produkcijama, a Downton Abbey je nakon samo dvije sezone najvećim brojem nominacija u povijesti srušila sve moguće rekorde i nadmašila jaku međunarodnu konkurenciju. Do svoje treće sezone postala je i najgledanija serija na svijetu. Serija je do sada imala sveukupno 6 sezona, odnosno 51 epizodu, a svaka epizoda traje u prosjeku od 47-53 min, dok duže epizode tj. završne traju u prosjeku od 65-67 min, a božićne epizode traju 92 min. Film je izašao 2019. godine, na veliko čuđenje javnosti, jer mnogi nisu očekivali ni nastavak serije, a kamoli filma, ali ipak film je doživio veliki uspjeh i od tud se vjerojatno razvila ideja da bi mogli uspjeti i s drugim filmom na oduševljenje cijele javnosti. Službeni trailer možete pronaći na YouTubeu, seriju sa svim sezonama i epizodama možete pronaći na Netflixu, a nedavno se emitirala i na RTL-u i RTL Expirience, dok ćete se za film ipak morati malo pomučiti. Za sada je najavljeno samo snimanje nastavka filma, a o snimanju nove sezone serije nije još bilo govora te mnogi smatraju da neće ni biti. Također, javljeno je i da se vraća cijela postava iz serije i prvog filma, uz neka nova lica, no o tome trenutačno nismo obavješteni. To su za sada sve informacije, o svim novim informacijama obavijestiti ću vas u skorije vrijeme, a osvrt filma očekujte nakon samog izlaska.


Ako još niste pogledali seriju i prvi film sada sam vam otkrio jednu jako zanimljivu i zabavnu seriju. Usudio bih se reći da je obiteljska serija pa možete gledati sa svojom obitelji ili boljom polovicom i uživati, a može se i puno toga naučiti. U samoj seriji vidjeti ćete neke stare običaje i kako se živjelo prije. Ukoliko vam se taj tip serije svidi, također vam preporučujem i seriju Bridgerton koja je veoma slična, ali o tome u nekom od idućih članaka. U idućim člancima se ipak moram malo posvetiti sportskim temama koje sam zapostavio.

bottom of page