top of page

Govornička škola 2022.

Sunčani listopadski vikend u Crikvenici bio je obilježen zanimljivim događajem u organizaciji Debatnog kluba Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Naime, od 7. do 9. listopada održao se projekt pod nazivom „Govornička škola 2022.“, a riječ je o konferenciji čiji je cilj suočavanje sa svim preprekama i strahovima javnog prezentiranja.


U petak 7. listopada već je u jutarnjih osam sati krenulo okupljanje sudionika kod Ekonomskog fakulteta. Iako je bilo jutro, i to jedno od prvih jutra nakon ljetne pauze od odlaska na fakultet, ipak su se vidjela nasmiješena i znatiželjna lica na mladim studentima. Kroz ćaskanja i upoznavanja, putovanje do Crikvenice nije trajalo dugo, a mnogi su se već tada povezali.


Nakon dolaska u Crikvenicu i smještanja u hotelske sobe, započelo je otvaranje Govorničke škole i prvo predavanje na temu „U početku bijaše komunikacija“. Nakon kratke pauze održala su se još dva predavanja s nazivom „Kako ćemo?“ i „Kako sam upoznao vašu majku?“ koji su zaključili prvi dan konferencije. No, kako je ovo konferencija za studente bilo je za očekivati da će petak navečer proći u zabavnom tonu, pa su organizatori priredili zabavne igre i tulum koji je trajao do kasno u noć!


Subota je, zbog vesele i raspjevane noći, ponekima započela s napola budnim umom, no nema toga što Brufen i kavica ne mogu riješiti! Drugi je dan konferencije bio ispunjen raznim predavanjima i radom u grupi. Predavanja su bila vrlo zanimljiva, a teme su bile „Glumačke tehnike“, „Priprema, pozor, kompozicija“, „Medijski nastup“, „Preza za 5!“ i dvije izborne teme „Kako prodati sebe?“ i „Kuda ću s rukama?“. Na kraju je bio organiziran rad u grupi sa zadatkom smišljanja govora o određenoj temi koji su predstavnici grupa u nedjelju iznijeli ostalim sudionicima konferencije.


Nakon završetka svih izlaganja u nedjelju je proglašen pobjednik Govorničke škole 2022. i konferencija je govorom organizatora zatvorena.

Organizaciju projekta izveo je Debatni klub Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, a predavači koji su prezentirali gore navedene teme i studentima olakšali njihove buduće javne govore bili su Mate Petrović, Kristijan Sedak, Antonela Zora Rezo, Antonija Grbinićek i Dora Škarić.

Ovaj „edukativni izlet“ bio je pravo osvježenje nakon vrućeg ljeta i dobra odskočna daska za novu akademsku godinu. Vjerujemo da je sudionicima bilo lijepo, ugodno i zabavno, a uz nove spoznaje o govorništvu zasigurno su stekli nova poznanstva i prijateljstva.

bottom of page