top of page

Mladifest Međugorje 2021.

Međunarodni molitveni festival mladih u Međugorju svake se godine održava od 31.7. do 6.8. Obilježen molitvom, procesijom, svjedočanstvima, raznim koncertima i misnim slavljem, Mladifest svake godine broji preko 50000 mladih vjernika koji dolaze iz cijeloga svijeta.


Unatoč pandemiji, prošlogodišnji je Mladifest održan, no s manjim brojem stranih hodočasnika. Iako program nije bio održan u klasičnom obliku kao proteklih godina, nego se većinom odvijao samo u popodnevnim satima, ipak je bilo mogućnosti pratiti cijeli festival putem društvenih mreža i TV programa.

Ovogodišnji Mladifest započet će u nedjelju 1.8.2021. pod geslom “Koje dobro moram činiti?” Program će ove godine biti raspoređen kroz cijeli dan, a započet će molitvom krunice te svečanim otvorenjem i Euharistijom. U prijepodnevnim će satima biti organizirana skupna molitva, kateheza i svjedočanstava, a poslijepodne se nastavlja sa svjedočanstvima, krunicom i večernjom Svetom misom. U srijedu navečer bit će održana i predstava zajednice Cenacolo, a ostale dane bit će nešto mirnija atmosfera uz molitvu i meditaciju.

Cijeli se program može pratiti putem medijskog kanala Media Mir Međugorje koji nudi prijenos preko Youtubea, radiopostaje, Facebooka i Instagrama, a moguće ga je pratiti na sljedećim jezicima: hrvatski, engleski, talijanski, njemački, francuski, poljski, španjolski, slovački, ruski i mađarski. Detaljniji program s rasporedom kroz cijeli tjedan može se pronaći na Facebook stranicama Mladifesta i njihovoj web stranici.


bottom of page