top of page

Put putujem

Malotko ne voli odmoriti dušu nakon naporne akademske godine ili posla odlaskom u drugi grad ili državu. Mnogi se upravo promjenom stalnog mjesta boravka žele odmaknuti od svakodnevice te na taj način biti spremni za povratak u rutinu, a opet iskusiti nešto novo i upoznati svijet oko sebe.

S obzirom da je svatko od nas drugačiji, svakome odgovara drugi način odmora. Nekima je to odlazak u planine, nekima u primorske krajeve; pojedinci vole odlaziti na daleka putovanja, a sve to opet mogu samostalno ili s drugim ljudima. Ovisno o tome koje preferencije imamo, možemo odabrati ono što nam odgovara.


Putovanje

Kada organiziramo odlazak u drugi grad potrebno je pronaći smještaj i prijevoz, a na odabir istog utječu cijena i kvaliteta koje su jedne od ključnih uvjeta putovanja. Danas se pojavljuje sve više povoljnih ponuda koje su za studente idealna prilika za putovanja i zabavu. Na dalje destinacije, gdje je jednostavnije ići avionom, mnogi se odlučuju za Ryanair koji nudi uistinu povoljne letove. Za bliže destinacije, kao i za one koji više vole putovanja na cesti, sve je popularniji BlaBlaCar gdje se dijele troškovi prijevoza te se na taj način jeftinije putuje. Također, legendarni Flixbus često ima popuste za određene destinacije, pa je i to opcija koja je vrlo popularna među studentima.


Gdje putovati?

Tijekom ljetnih mjeseci većina se odlučuje za odlazak na more što je i logično zbog visokih temperatura, kupanja i želje za tamnim tenom. Kao student, vrlo je lako proći jeftino jer u većini se slučajeva putuje s ekipom pa se troškovi dijele. Uz to, bude i zabavno, a zajednički odlasci s prijateljima na more pružaju nam nova iskustva i međusobno zbližavanje.

Pojedinci se odlučuju za odlazak na planine gdje mogu kampirati, upoznati nove ljude i biti u suživotu s prirodom. Primjerice, Outward Bound Croatia nudi razne programe za mlade koji uključuju planinarske, penjačke i druge avanturističke aktivnosti u šumi i na planini.

Neki više vole istraživati nove gradove i druge kulture, pa se odlučuju na putovanja u susjedne države ili čak na daleke destinacije. Putovanje mogu organizirati sami ili preko agencije, ovisno o preferencijama.


Također, nude se i mnogi edukativni, ekološki i duhovni kampovi za mlade duž cijele hrvatske obale. Za one željne novih znanja, upoznavanja i avanture, to je idealan način za provođenje vremena i prilika za odmor. Oni koji su zainteresirani isključivo za zabavu, Fun Factory agencija organizira upravo tu vrstu putovanja.


Ljeto je već na sredini, no ako nemaš još ništa u planu, škicni neke od gore navedenih agencija. Sigurno ćeš naći nešto za sebe i ekipu! ;)



bottom of page