top of page

„Temelji obnove“ – Hrvatska akademska zajednica Pravnog fakulteta

Članovi Hrvatske akademske zajednice Pravnog fakulteta u Zagrebu, u suradnji s predsjedništvom HAZ-a Zagreb, 16. i 17. travnja 2021. godine, proveli su dvodnevnu edukaciju pod nazivom Temelji obnove.


Cilj je bio polaznicima kroz edukativna predavanja stručnjaka, približiti proces obnove, upoznati ih s njihovim pravima te definirati temelje obnove.

foto: Inja Pavlić

Edukaciju je otvorio Matija Vinković, student Hrvatskog katoličkog sveučilišta i Filozofskog fakulteta, inače član HAZ-a na Filozofskom fakultetu , s predavanjem o zagrebačkim potresima. O psihološkim posljedicama utjecaja potresa na ljude, njihovo raspoloženje govorile su Mia Flander Tadić, voditeljica studentskog savjetovališta Edward Bernays University Collegea, i Gabrijela Kolđeraj, koordinatorica psihosocijalne podrške iz sisačkog Crvenog križa.

foto: Inja Pavlić

Sljedećeg dana edukaciju je nastavio Gordan Hanžek, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, također član HAZ-a. Nadalje o aspektu naknade štete iz osiguranja, govorili su Dražen Jakovina s građanskopravnog odjela Vrhovnog suda te Hrvoje Pauković – direktor Hrvatskog ureda za osiguranja.

Edukacija se djelomično odvijala uživo sukladno epidemiološkim mjerama. Uz dozvoljenih 25 polaznika uživo, ostatak je edukaciju pratio preko Facebook live streama.

foto: inja Pavlić

Nakon što su se slegli, dojmovi s edukacije su apsolutno pozitivni. Cilj je ostvaren te uz ovakav tim mladih i proaktivnih ljudi, veselim se novim projektima.


foto: Inja Pavlić

bottom of page