top of page

TOP 5 NADOLAZEĆIH VIDEO IGARA

Stvarni svijet često umara, a ponekad bijeg u virtualnu maštu može biti prava regeneracija čovjeku. U ovome članku istražit ćemo koje igrice uskoro dolaze do naših ruku te što se može očekivati od njih.


Često se pitamo na koji način možemo iskoristiti vrijeme za odmor. Je li to čitanje knjige, slušanje glazbe, gledanje filma ili pak igranje igrica? Kod mnogih, to je upravo ovo zadnje. A u vremenu koje slijedi, dolaze brojne video igrice svih vrsta. Negdje će se tražiti vaši refleksi, a negdje kreativnost, na vama je da prosudite koji stil volite!


God of war: Ragnarok (2022)


God of War - Ragnarok peti je nastavak jedne od najuspješnijih igrica sage ikada. Svijet inspiriran grčkom i nordijskom mitologijom ostavit će i one najhladnije bez daha. Ova igrica će se ponajviše bazirati na grafici, kombatnom gameplayu i na emotivnom odnosu Kratosa i njegovog sina, Lokija. Također, dolazi nam dugoočekivani Thor koji se u prethodnom dijelu nakratko pokazao sa simboličnim čekićem u ruci. Ragnarok je definitivno igra koja se mora držati na oku, igra koja će zasigurno biti nominirana za najbolju igricu godine 2022. te igrica koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.


Hytale (2022)


Nitko nikada ne bi pomislio da bi najpopularnija igra svih vremena, Minecraft, mogla imati svog sina. Hytale se počeo stvarati još 2015. godine kada su vrsni programeri i igrači Minecrafta odlučili napraviti i njegovog dvojnika. Sada zamislite Minecraft s još bajkovitijim čudovištima, dubljim špiljama, i raznovrsnijim oružjima. Naravno, ova igra je osmišljena ponajviše radi razvijanja igračeve kreativnosti te neće imati nekakav posebni cilj koji morate izvršiti da bi ste pobijedili. Jedina pobjeda je razvijanje vaše mašte.



Battlfield 2042 (2021)


Kasnije ove godine očekujemo first person shooter koji, koliko god dijelova imao, nikada ne dosadi ni Bogu ni narodu. Battlefield 2042 biti će, kako sam naziv govori, smješten u budućnosti tijekom novonastalog Trećega svjetskog rata. Igru stvara kompanija Dice koja je ujedno financirana, ali i u vlasništvu Electronic Artsa. Ova pucačina prvenstveno je napravljena za masivni sukob online igrača koji se međusobno bore pred ekranima iz cijeloga svijeta, a samo oni koji imaju najbolje reflekse će preživjeti. Listopad nikad nije bio bliže!



Far Cry 6 (2021)


Još jedna igra koja nam stiže u 10. mjesecu, a nikako manje vrijedna naše pažnje. Ovaj šesti nastavak odvijat će se na izmišljenom području u kojem je u tijeku revolucija, a narod prosvjeduje protiv tiranske vlasti. Mnogi situaciju u igrici poistovjećuju s bivšim stanjem na Kubi što i jeste najvjerojatnije glavna inspiracija francuske kompanije Ubisoft. Igrica je prvenstveno namijenjena za samo jednoga igrača koji samostalno istražuje krvoločne karipske prostore, ali nemojte se bojati, više pušaka vam može stati u ruksak.




Horizon Forbidden West (2022)


Dugo iščekivani nastavak napokon dolazi na naše Playstation konzole. Ova igra nastavak je veoma uspješnog Horizon Zero Dawna koji je pokupio brojne nagrade u kategorijama grafike, teme igrice i muzike. U suštini, radnja se odvija u dalekoj budućnosti gdje su roboti u obliku životinja zavladali svijetom. Ova nevjerojatno realistična igrica osmišljena je da igrač sam stvara svoju priču tako što u svim svojim akcijama može očekivati drugačije posljedice. Igrica službeno izlazi u veljači sljedeće godine!



bottom of page